bun,o sa tin conr de ce m-ai zis…
chiar miine o chiam pe seful raional al internetului si o s-ai cer o casuta moldtelecom.md cu relativ smtp…
Referitor la personele “de interes” sunt ceva nuante… dar nu sunt de scris aici…cine stii…
Dar cine vra sa-mi explici functiilor acestora ssl si protocoale postale diferite care promit o securitate mai dezvoltata?
(pronounced as separate letters) Short for Secure Sockets Layer, a protocol developed by Netscape for transmitting private documents via the Internet. SSL uses a cryptographic system that uses two keys to encrypt data − a public key known to everyone and a private or secret key known only to the recipient of the message.
SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol dezvoltat de Netscape pentru transmiterea documentelor private prin Internet. SSL utilizează un sistem de criptare cu două chei, una publică, cunoscută de toată lumea şi una privată, cunoscută doar de beneficiarul mesajului (receptorul).
Mai mult decat criptare, ce doresti de la securitatea traficului de date? Daca e si pe minim 128 bitscriptarea… aleluia. Pana se chinuie cineva sa decripteze ce ai trimis tu, arunci de mult in aer “obiectivul”
PS: Tudor sper sa nu fie acum FBI “ghem” pe site din cauza acestei tente umoristice a discutiei…
Later edit 3
si cam asa se intampla. avem 2 adrese de mail: gmail si rdslink. ambele folosesc smtp.googlemail.com si am trimis un mail de pe adresa rdslink catre yahoo. ii puteti vedea headerul in a 2-a poza si puteti admira ce scrie la RETURN PATH. am dat reply si a ajuns in contul de gmail al carui smtp l-am folosit.
Man, de “reply to” ai auzit? Eu am tot 4 conturi de mail in Mail.app acasa si in Thunderbird pe linux si win la scarbiciu, si toate folosesc smtp propriu (.ro) din motiv de fiabilitate, permite oricate fisiere atasate, ssl, etc. Nu mi s-a intamplat niciodata sa ajunga mesajele prin bulk folders sau spam folders, daca setezi corect cant trimiti un mail return path (“reply to”), asa apar si la destinatar si nu se incurca intre ele conturile de mail… fii mai atent la setari si afirmatii si o sa fie totul ok. Si nici nu mai trebuie sa editezi posturile de x>1 ori. Take care!
si de ce crezi ca nu am auzit de reply to?! eu doar am dat reply la fel cum face persoana din cazul redat de roberto pt a vedea unde se duce mailul.
shzoul, uite ce-mi spune mie gmail-ul:
si daca tot suntem la gmail, am incercat acum sa deschid mailul cu safari si se intampla urmatorul lucru (foto2):
1. Daca scrii in campul “reply to:” o adresa, nu are cum sa ajunga vreun reply pe alta adresa de e-mail.
2. Eu folosesc gmail de cand era beta si mereu m-am logat si am verifical mailul la http://www.gmail.com. (betatester) Cand era beta era gmail.google.com parca.
3. Safari nu e fully-supported browser pt gmail. Dar “Our engineers are working to exterminate these bugs. In the meantime, you can also use Gmail with the most recent versions of Mozilla and Firefox.”
2. Eu folosesc gmail de cand era beta si mereu m-am logat si am verifical mailul la http://www.gmail.com. (betatester) Cand era beta era gmail.google.com parca.
Ştii că încă este beta… vezi logo-ul de la tine din screenshot
Ştii că încă este beta… vezi logo-ul de la tine din screenshot
ciudat… puteam sa jur ca disparuse beta ala de la gmail… probabil l-au bagat la loc cu integrarea gtalk.
draq sa-i ia…..nu stiu…
am incercat sa intru cu safari sa vad daca-mi arata si mie aceleasi setari ca la tine si am patit treaba din screenshot-ul anterior. e cel putin ciudat, pana acum am deschis gmail-ul cu safari in conditii bune. insa nu puteam folosi instant chat-ul de pe site.
iar treaba cu scrisul adresei in campul reply to e ... aiurea. cine sta sa citeasca headerul mail-ului….ti-a venit de la persoana X un mail si vrei sa-i raspunzi, dai reply si gata…stii ca se duce de la cine a venit.
“Reply to” are utilitatea lui. De exemplu, in cazul in care trimiti mail de pe o adresa, dar vrei sa ti se raspunda pe alta. Atunci cand cel care a primit mailul tau apasa pe butonul “reply”, clientul de email trimite automat raspunsul pe adresa “reply-to”, daca aceasta a fost specificata in headerul mailului.
exact… nu trebuie sa “stai sa citeasti headerul mail-ului”. Si clientul de mail (mail.app, thunderbird, outlook, etc) si webmailul stiu sa trimita reply pe adresa scrisa in campul “reply to”. Mai greu e sa il convingi sa trimita reply la alta adresa
se seteaza de aici, nu?!
asta presupune ca cel care trimite mailul si foloseste acelasi smtp pt toate conturile stie ca daca nu specifica unde sa ajunga reply-ul, el va ajunge in alt cont decat cel de pe care a trimis.
deci, se pare ca i-am raspuns amicului roberto, ca i-am lamurit problema!