sa nu intelegi gresit. nu este un back-up al setarilor, este un back-up al sistemului (cu setari cu tot!). daca vrei numai setari poti folosi iback-up, back-up de la apple si mai sunt.
eu mai am si un hdd extern si il mai folosesc si pe ala din cand in cand asa ca nu ma doare de cei 20 gb care ii risipesc pe el (sistem + app) cum am mai spus, si asta din comoditate, mai tarziu doar dau restore si il am ca in ziua in care am facut back-up-ul…
ca timp depinde cat de mare este ceea ce vrei tu sa faci back-up, la informatii de 20 gb ia in jur de 1h sau un pic peste…
am inteles deci este un backup la tot sistemul, si tu practic daca nu mai merge ceva faci restore, si-l ai ca in ziua in care ai facut backup-ul
got the point.
si daca am la un moment dat cu photoshopul si primesc vre-un sfat de reinstall sistem, pac restore…
cred ca mai mult s-ar potrivi asa ceva cuiva care nu a lucrat cu calculatorul in general, il lasi sa stearga orice si apoi intr-un timp foarte scurt are la loc tot ce avea inainte. simplu si rapid zic eu, il pui pe el sa lucreze, nu stai sa regasesti programelele sa le reinstalezi…
sa nu intelegi gresit. nu este un back-up al setarilor, este un back-up al sistemului (cu setari cu tot!). daca vrei numai setari poti folosi iback-up, back-up de la apple si mai sunt.
eu mai am si un hdd extern si il mai folosesc si pe ala din cand in cand asa ca nu ma doare de cei 20 gb care ii risipesc pe el (sistem + app) cum am mai spus, si asta din comoditate, mai tarziu doar dau restore si il am ca in ziua in care am facut back-up-ul…
ca timp depinde cat de mare este ceea ce vrei tu sa faci back-up, la informatii de 20 gb ia in jur de 1h sau un pic peste…
un fel de norton ghost folosit de winusers si oricum, nu e o solutie in cazul win-ului. spune-mi te rog, cum faci aceasta imagine a OS-ului? si…cum se foloseste? cum ii dai restore in cazul in care, sa zicem, ai bulit ceva la sist de op si nu-ti boot-eaza sub nici o forma?
banuiesc ca daca ma pun sa-mi fac acum un astfel de fisier, el va avea aceeasi marime ca so+apps instalate…... si nu prea incape pe un dvd .... poate pe un duallayer…. hmmm..
oricum, daca ar incapea un astfel de fisier pe un dvd sau un dvd dual, ar fi o pb daca nu as tine imaginea pe hdd ci pe dvd si in caz de nevoie sa o folosesc de pe dvd?
se poate ceva de genul: boot-at de pe cd cu mac os x, ajuns in diskutility, scos disc cu mac os x si introdus disc cu imaginea os-ului ?!
pai eu am scos 3.5gb doar os-ul. fara alte gushi .... pana la 7gb sunt suficiente apps de baza ce le putem pune pe intr-un astfel de fisier de backup al OS-ului. aj vrea sa incerc insa parca n-as busi un duallayer…poate se gaseste cineva sa ne confirme daca se poate boota de pe un astfel de disc. vad aici http://www.bombich.com/mactips/image.html cateva informatii dar nu se specifica (poate nu vad eu) daca merge si pe 10.4.7
alexei ciprian, ai grija cu intelul, se pare ca inca mai are probleme CCC cu el…
am observat ca la inceputul posturilor tale legate de back-up, nu ai citit pagina 1, asta e pagina 2, unde, la sfarsit am spus cum am fact eu back-up-ul si de ce. eu am motivele mele si pt ca am prea mult spatiu liber, multe le tin pe dvd… imi convine mai mult sa il las sa munceasca sa imi puna toate app la loc decat sa o fac eu, oricum folosesc aceleasi aplicatii…
da, am uitat de prima pagina….
pai nu intentionez sa ma apuc acum de aceasta treaba doar ca am gasit interesant subiectul si doream sa stiu exact ce e de facut in caz ca!