1 din 2
1
Caut o solutie
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Sal!

Am editat un text .doc, si l-am tiparit ca PDF.
E OK pana acum, dar am o intrebare:
Cum pot sa fac ca sa cei carora le dau documentul tiparit PDF sa nu poata selecta text din PDF si pe urma sa-l copieze ca eventual sa il poata lipi in alt document?
Este vorba de o lucare de grad, pe care, cei de la inspectorat au cerut-o si PDF!
Nu vreau ca un functionar de pe la inspectorat sa copieze fragmente din text si sa le foloseaca ce stiu eu pe unde.
Daca vrea sa copieze vreau sa si munceasa la cules textul nu mura-n gura.

Nu se poate salva PDF ca si fotografie? Sau ceva similar cu curbele dintr-un program de grafica, care sa nu poata fi recunosute ca caratere de vre-un editor de texte?

Multumesc anticipat de raspunsuri.

E.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 02.11.09

Enfocus Pitstop converteste la curbe. http://www.enfocus.com
Dar daca e baiat destept, face un OCR Trace si in 3 secunde are txt, dar poate ai noroc… si nu sunt atat de destepti smile

Semnătură 

An apple a day, keep’s the Shrink away!

MacBook Pro 15” early 2008
iMac 20” early 2008
iPhone 3g 8Gb
iPhone 4 16Gb
iPod Nano 5th 8Gb
iPad 16Gb

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buzau
Macuser din: 26.01.08

O solutie ar fi sa protejezi pdf-ul cu parola la copiere, listare etc. (Exista insa programele care trec peste aceste protectii)
Alta solutie ar fi sa salvezi paginile ca poze si sa reasamblezi pdf-ul. (Si pentru asta se gasesc solutii - OCR).

Daca cineva chiar isi pune in cap sa foloseasca text din pdf-ul tau, exista sanse mari sa o si poata face.

Semnătură 

Beware what u wish ... it might came true ...

Macbook Core 2 Duo 2G, 4G RAM, 320G HDD, Superdrive
2 x Macbook Pro 9,2 i5 2,5 Ghz, 8 G RAM, 240 GB SSD

iPhone 1st gen 8G - nefolosit
iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cum salvez paginile ca poze?
E.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Dupa ce ii dai “Save as PDF” in print dialog, ai in save dialog un buton numit “Security Options”. Apasa pe el si poti seta un password fie pentru deschiderea documentului, fie pentru print, fie pentru copy & paste. Vezi imagine atasata.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc!

Acum imi creez o parole de 1234 de caractere si precum am zis, daca vrea sa copieze ceva, maca sa munceasca!

Multumesc!

E.

Semnătură 

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
interesantul - 19 August 2010 11:21 AM

Multumesc!

Acum imi creez o parole de 1234 de caractere si precum am zis, daca vrea sa copieze ceva, maca sa munceasca!

Multumesc!

E.

Din Preview poti sa deschizi PDF-ul, sa-i dai Save As -> JPEG, dupa care sa reimporti JPG-urile si sa le dai Save As -> PDF. Problema e ca Preview-ul iti salveaza pagina cu pagina, ceea ce la o lucrare de sute de pagini fie e munca de chinez batran (si tampit), fie o faci cu script-uri / Automator, treaba la care eu nu prea pot sa te indrum.

O alta varianta ar fi sa cauti vreun tool online, de exemplu asta: http://www.convertpdftoimage.com/ Dupa ce upload-ui un PDF multipagina, poti downloadui o arhiva in care fiecare pagina este un JPG separat. Teoretic astea ar fi mai usor de manipulat, insa calitatea imaginilor este deplorabila. In cazul tau ar putea fi un feature, textul ramane lizibil, dar nu cred ca un OCR s-ar descurca cu el :D

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buzau
Macuser din: 26.01.08
interesantul - 19 August 2010 11:19 AM

Cum salvez paginile ca poze?
E.

Din Preview, pagina cu pagina, daca nu ai alt programel.

interesantul - 19 August 2010 11:21 AM

Multumesc!

Multumesc!

E.

Pentru asta, exista un programel, numit AdultPDF password recovery care inlatura protectiile, fara a avea nevoie sa stie parola sau sa o caute folosind un dictionar, brute force sau alta metoda.

Semnătură 

Beware what u wish ... it might came true ...

Macbook Core 2 Duo 2G, 4G RAM, 320G HDD, Superdrive
2 x Macbook Pro 9,2 i5 2,5 Ghz, 8 G RAM, 240 GB SSD

iPhone 1st gen 8G - nefolosit
iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ma duc pe faza cu parolatu’.
Mi-am ales o parola de 16 cifre/caractere, litere de pe la mijloc si cifre la fel, asa ca ii doresc repectivului/respectivei succes in a sparge acest document.
Am pus genul acesta de parola: mw3q8hjs5ti4ce27
Macar daca vrea anumite pasaje, sa munceasca, sa caute solutii, si asa se dezvolta stiinta unuia sau altuia

Multumesc mult pentru raspunsuri.

E.

Semnătură 

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05
Dragos Salageanu - 19 August 2010 11:19 AM

Dupa ce ii dai “Save as PDF” in print dialog, ai in save dialog un buton numit “Security Options”. Apasa pe el si poti seta un password fie pentru deschiderea documentului, fie pentru print, fie pentru copy & paste. Vezi imagine atasata.

Dragos, scuze ca intervin, dar am o intrebare: varianta cu “security options” e in LEO? La mine, pe Tiger, daca dau “print PDF” sau “save as PDF” nu imi apare optiunea de security…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu te bucura prea mult: cu PDFKeyPro am eliminat parola “ta” in vreo juma de secunda.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07
altero - 19 August 2010 02:43 PM

Nu te bucura prea mult: cu PDFKeyPro am eliminat parola “ta” in vreo juma de secunda.

Deși o să vi se pară ciudat, mulți nu știu de că se poate și așa. Nu de puține ori m-am izbit de replica “de ce nu pot copia/printa/salva” documentul ăsta PDF “de ce nu mă lasă?”.... Poate pentru că așa a intenționat autorul respectivului document? Doooooh!!!!
Multora nu le dă prin cap să se uite la setările documentului 80% din ei, și bag mîna în foc pentru asta, habar nu au că un PDF se poate parola/edita.

@interesantul stai liniștit că dacă e să se plagieze se plagiază oricum, nu în parole de pdf stau ei. Pînă la urmă se chinuie să rescrie documentul și gata, dar vorba ta măcar să se chinuie.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07
macold - 19 August 2010 02:40 PM
Dragos Salageanu - 19 August 2010 11:19 AM

Dragos, scuze ca intervin, dar am o intrebare: varianta cu “security options” e in LEO? La mine, pe Tiger, daca dau “print PDF” sau “save as PDF” nu imi apare optiunea de security…

La salvarea din Photoshop/Illustrator/Indesign ai fereastra atasata (1.png).

Daca salvezi din altceva, il deschizi cu AcrobatReaderPro (nu știu dacă merge și cu varianta simplă), cmd+d și te duci la tabul security acolo o să ai o fereastră similară cu 2.png

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.10.05
ctomcsak - 19 August 2010 11:16 AM

Enfocus Pitstop converteste la curbe. http://www.enfocus.com

Adobe Acrobat face exact acelasi lucru, converteste la curbe.

@interesantul: roaga pe cineva de pe forum sa iti daca curbe pdf-ul, este de ajuns si nu mai poate copia textul. Si daca vrei sa iti si puna o parola. Nu dureaza atat de mult.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Un OCR şi paza bună e spulberată.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.10.05
interesantul - 19 August 2010 10:56 AM

... cei de la inspectorat au cerut-o si PDF!

Nu sună a cunoscători.

1 din 2
1