Am un iMac G3, tray, 333MHz si ma streseaza vreo 2 chestii:
1. Am zis sa-i fac un update la RAM. Am doua module de 128MB, PC100, identice. Pe PC merg perfect impreuna. Pe iMac imi vede doar 192MB, adica 128 in slotul de sus si 64 in cel de jos. Ma cam depaseste treaba si as vrea ceva indicatii, sa-l fac sa vada corect 2x128… Am incercat zap nvram, reset-all, etc… Ma rog, pentru OS 9.2.2 [ca atat vreau pe el] merge OK si cu 192, da’ ma deranjeaza pe mine ideea :D
2. Unitatea optica… CD-ROM-ul original e zdrente. Arata impecabil, nu citeste nimic. Nici macar disc-ul de pe care am instalat 9.2.2 retail [chestie pe care am facut-o intr-un PowerMac G3 - initializat HDD cu partitie de 7.9GB si inca una cu restu’, install si mutat HDD inapoi pe iMac ca altfel nu se putea]. E posibil sa inlocuiesc unitatea cu ceva de PC? Am incercat cu doua DVD-uri luate de pe HP ca le aveam prin casa [sigur bune, ca sunt testate]. Daca pun DVD, nu mai merge nici macar comanda boot cd. Macar cu unitatea originala imi spune ceva de genu’ “could not read label…” Si aici am incercat cu zap, reset, etc…
So… ceva sugestii? Idei? Nu fac nimic productiv cu jucaria, e doar pentru colectie, dar as vrea sa mearga bine cu totul.
3. Mai am si un PowerMac G4 FW800, dual 1.42GHz, 2GB RAM, Radeon 9000 AGP, etc…
La asta am facut totul sa mearga impecabil mai putin unitatea optica. Am unitatea originala [Pioneer 105] care citeste cam greu si nu scrie stralucit. Am vrut s-o inlocuiesc cu ceva mai rasarit [Pioneer 112] dar nu o mai vede deloc. Am facut asta si pe un PowerMac G3 unde unitatea merge excelent fara nici un stress - simple plug’n play. Are cineva vreo idee de ce n-o accepta G4?
4. Poate sa ma indrume cineva catre un controller S-ATA [de preferat S-ATA II] si un controller USB 2.0 care sa mearga sigur pe G4 FW800?
Cam asta e deocamdata… Daca mai apar ciudatenii si nelamuriri, revin :D