Cati useri de iPhone / iPod touch sunnt in Romania?!
Am citit pe siteuri ca cica ar fi 40.000.
Stim siguri cati sunt?
Daca nu stim cum putem afla?
Si cum putem afla cati din ei ar plati 1-2 euro pe o aplicatie?
Useri de iPhone/iPod sunt multi, foarte multi.
In cercul meu de cunostrinte, (media e de 150 de cunostinte la om) av aprox 25 de posesori de iPhone (nu toti cocalari :D), iar de iPod nu cunosc, deoarece nu am contabilizat… Am si 2 cu iPad in al meu cerc.
De cumparat, poate mai cumpara dupa ce mai trece praful de pe afara.
Trebuie sa ai un prieten pe o pozitie tare sus in portocala ca sa-ti poata da asemenea date.
Eventual la INS (statistica) poate vezi importurile pe care Orange le-a avut din Irlanda, valoric.
Estimezi un pret de achizitie, fata de pretul de piata liber scazi un adaou de 30-35% si poate te apropii cu o eroare de +/- 10 % de realitate.
Mai adaugi, dar nu imi dau seama de unde poti sa afli, cateva mii, estimativ aduse din alte surse si per total te apropii…
Eu stiam pe unul care in 2008 a adus 150 de buc.
de ce esti asa curios ?
cunosc cam 150 de persoane cu iPhone (sora mea,tatal meu,cumnatul meu - au avut iPhone - eu am din 2007) si vreo 15 cu iPod Touch
Vreau sa dezvolt o aplicatie iPhone/iPod Touch doar pentru app store Romania.
Si sunt curios cam cati posibili buyeri ar fi ca sa pot sa vad daca se merita efortul.
On topic: ideea aplicatiei este strict romaneasca. Si ar avea utilitate doar pentru userii romani. Nu stiu daca ii ok sa pui o aplicatie in alte app store-uri daca ea se adreseaza clientilor romani (implicit va fi in limba romana, poate si in engleza pt cei ce urasc romana pe telesfon -> eu inclusiv).
Of topic: sunt nou pe acest forum am vazut ca nu este o categorie pentru development. Cred ca ar fi util. Poate ma ajuta un admin cu un raspuns la aceasta intrebare.
Dupa vinzarile care le facem in Romania, as putea spune zero. Trage concluzia singur.
Nu generaliza. Eu am iPhone si toate aplicatiile sunt cumparate. Am cumparat si din iTunes RO dar am luat mai multe din iTunes US pe baza de gift card din simplul motiv ca in $ e mai ieftin decat in €
On topic: ideea aplicatiei este strict romaneasca. Si ar avea utilitate doar pentru userii romani. Nu stiu daca ii ok sa pui o aplicatie in alte app store-uri daca ea se adreseaza clientilor romani (implicit va fi in limba romana, poate si in engleza pt cei ce urasc romana pe telesfon -> eu inclusiv).
Of topic: sunt nou pe acest forum am vazut ca nu este o categorie pentru development. Cred ca ar fi util. Poate ma ajuta un admin cu un raspuns la aceasta intrebare.
Daca are legatura cu calatorii/traditii/obiceiuri, de ce sa n-o pui si-n alte stores? Sau, de fapt, spune-ne din ce categorie va face parte aplicatia.
Oare nu am putea realiza un sondaj aici sa vedem cati useri de aici au iphone si cati din ei ar plati 1 euro pentru o aplicatie utila.
Dupa care cu ajutorul nostru sa ii facem un puic de publicitate la sondaj si pe alte siteuri.
Am putea introduce in sondaj ci ce device are iphone 2G/ 3G /3GS /4.
Cred ca ne-ar ajuta pe toti.