4 din 4
4
Why Linux sucks
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Si eu zic ca Ubuntu este o distributie de linux excelenta. Singura mare problema legata de linux este ca in momentul de fata nu exista aplicatii comerciale de la marii producatori. Atata timp cat Microsoft si Adobe nu vor realiza aplicatii pentru aceasta platforma linux-ul chiar nu are cum sa devina mainstream pentru desktop.

Acestea fiind spuse pe partea de server nu exista discutie, eu pana acum nu am reusit sa gasesc ceva mai simplu de configurat si intretinut decat Ubuntu Server LTS. Combinatia de performanta usurinta de upgrade prin APT si compatibilitatea intr-un mediu mixt Windows, Apple, Linux face ca solutia linux sa fie net superioara solutiei Apple OSX Server. Fiind vorba de OSX Server o data cu disparitia solutie hardware Xserve probabil ca si versiunea de software server va disparea incet incet.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 47 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 21.01.08

Primul computer cu interfata grafica pe care am lucrat (dupa Revolutie) era un MacIntosh adus de dl. Ion Ratiu…
Am fost incantat, si de atunci am ramas cu o mare bucurie de cate ori am ocazia sa pun mana pe un Mac.

Intre timp lucurile au evoluat, si cea mai frustranta situatie este cand incerc sa copiez muzica pe ipod-ul sotiei si pe cel al fiicei mele.
Am vreo trei computere (din care doua sunt laptop-uri ce ruleaza dual boot W7 si PCLinuxOS) si de fiecare data cand schimb computerul trebuie sa iau un Distonocalm sa nu pun mana pe topor si sa distrug blestematele de iPod-uri.
“This iPod is synchronized to another iTunes Library… bla bla bla, si “Do you agree to delete all music?”
Ba pe’a ma-tii!!!
De ce sa sterg muzica de pe iPod, de ce sa iau iar la mana toate CD-urile si sa compilez o noua librarie?!
Doar ca sa fie Apple sigur ca nu fur muzica de pe pretioasele lor iTunes Store, care, by the way, NU EXISTA IN ROMANIA !!! ?????

Mai citesc pe forumuri si ce gasesc?
Utilizatori de iMac fericiti ca in noul OSX au posibilitatea sa schimbe nu stiu ce culoare, ordine, marime a icoanelor din Dock.
In acel moment am inteles ce este de fapt Linux: Libertate totala (freedom)!
Aveti dreptate, nu exista softuri, avem probleme cu placa audio (cu unele, nu chiar cu toate), cu wireless-ul (iar nu cu toate), nu avem Photoshop etc.
Dar ptr. un utilizator normal de e-mail, internet, editare foto (Gimp este foarte bun) linux-ul meu merge de mii de ori mai bine decat W7 ultimate…
Ca sa nu mai zic ca se instaleaza infinit mai usor si rapid…
Si e si Free.

Mereu voi tanji dupa un iMac de 24 inch, dar pretul si inchistarea intr-un soft proprietar, ma fac sa dau de fiecare data inapoi si sa folosesc linux-ul meu imperfect.

Have fun!

PS. Intre timp am descoperit un soft similar cu iTunes: Floola. Sunt fericit ca am scapat de iTunes!
PPS. Acum vreu sa-mi cumpar un Apple TV, pe care sa instalez XBMC! Ce ziceti de asta?

Profil
 
   
4 din 4
4
 
‹‹ Ubuntu 10.04 pe PowerMac G4      Linux pe Mac ››