experimente pe skype
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

am instalat cele ultime 5 versiuni de skype, creind o mapa pentru fiecare dintre ele.
aceste sunt consideratiile mele:
inainte skype s-a nascut pentru scop nobil de a usora in directia economica convorbirele telefonice, care permite la cel din “burundi”, costrins de careva intimplare din viata sa lipsasca din tara propria, de a comunica cu cei apropriati, prieteni si copamenteni.
Astazi aceasta nobilitate s-a corupt, adic cele noi versiune ale skype, dau prioritate la conexiuni de viteza inalta, deoarece cu atat mai noua este versione cu atat mai rau este convorbirea cu conexiunea dial-up 56k: pana la punct ca de la versiune 1.4.0.49 si mai tizia este imposibil convorbirea cu 56k.

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Si deocamdata consuma enorm de multe resurse gen 35% din procesor cand faci audio.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

Chiar daca am 90 kb/s si iMac nou, tot se aude prost, distorsionat si intrerupt. Ceva nu e in regula.

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

E cam handicapat ca acum cu video ajunge la 60% naiba!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Astăzi a apărut Skype 2.0 beta, poate merge mai bine.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

Am incercat toate versiunile: Windows, Linux, Mac.
Cu Germania si Canada.
La 90 Kb/s.
La fel de prost merge.

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 13 Septembrie 2006 07:20 PM

Astăzi a apărut Skype 2.0 beta, poate merge mai bine.

Mersi de info!! smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

dupa cum stiti, probabil.., skype se bazeaza pe tehnlologia direct peer-to-peer.
deci daca celalalt nu e “compatibil” cu isp-ul tau, degeaba ai tu si 1TB/sec…

io am un terci de rds, si am vb cu altii tot pe rds, pe astral, si pe madnet, plus internationale. nu am avut belele niciodata.. acum poate fiindca nu am rdslink ci ceva mai corporate.. anyways.. e bunicel skypeu.
faza cu resursele.. mai in toate programele de mac e cam la fel. toate mananca aiurea ramul fiindca se incarca extensiile de core animations, shadere si alte kkte de acelerari vizuale.

e normal.. la cum arata aplicatiile.. sa consume direct proportional cu efectele..

dupa o teorie de-a mea.. pentru acasa trebuie sa ai mimim cam 2 gb ram ca sa rulezi orice, inclusiv pe rosetta. la restul.. se “negociaza” de la 4… ca altfel e durere smile)

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Aetherius - 11 Octombrie 2006 11:38 PM

dupa o teorie de-a mea.. pentru acasa trebuie sa ai mimim cam 2 gb ram ca sa rulezi orice, inclusiv pe rosetta. la restul.. se “negociaza” de la 4… ca altfel e durere smile)

Nu e chiar aşa, 1GB de RAM este suficient pentru utilizare comodă cu aplicaţii care nu cer resurse imense, gen Photoshop. E drept că dacă ai Mac cu Intel, aplicaţiile care merg în Rosetta necesită memorie multă, dar restul sunt OK. Îţi pot spune că pe un iMac G5, nevastă-mea lucrează proiecte mici în Photoshop cu 512 MB RAM, şi nu se plânge. Eu am 3,5 GB RAM şi rareori ajung la fundul sacului, chiar dacă lucrez zilnic cu toată suita Adobe CS2.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

mie imi pare rau ca nu duce dracovenia asta mai mult de 2 GB .. alea noi de 24’’ au pana la 3, si am vaga impresie ca nu mai merg memoriile in dual-channel..deci practic e l**a trista cu alea…

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •