Diacritice .. cred ca sunt deja.
Daca bifezi tastarura romaneasca la Settings->Keyboard, in orice editor (Notes, Mail compose, ..) daca tii apasata tasta A sa zicem se “expandeaza” dupa vreo secunda si-ti apar toate diacriticile posibile bazate pe A, romanesti sau nu.
Diacritice .. cred ca sunt deja.
Daca bifezi tastarura romaneasca la Settings->Keyboard, in orice editor (Notes, Mail compose, ..) daca tii apasata tasta A sa zicem se “expandeaza” dupa vreo secunda si-ti apar toate diacriticile posibile bazate pe A, romanesti sau nu.
Unde anume ai vazut tastatura romaneasca pe iPad ?
N-am vazut pe iPad, ca n-am. Dar din moment ce iPhone are demult m-ar mira foarte tare sa n-aiba iPad-ul, chiar daca nu se vinde oficial in Romania. Si pana la urma nici nu cred ca are legatura cu tastatura Ro.
O apasare prelungita pe orice tasta care are corespondente diacritice (a, e, i, o , u. l, s, t, .. ) in orice limba est-europeana sau nordica da lista completa de diacritice.
Dacă țin apăsat pe A, apar toate variantele de A, numai ă nu. Dacă țin apăsat pe S, apar toate variantele de S din lume, numai Ș nu.
În aceiași ordinde de idei, eu la Settings - General - Keybaord - Add New keyboard… nu am tastatura română.
Data viitoare haideți să vorbim în cunoștiință de cauză, ok?