2 din 2
2
Final Cut Pro Editare HD - va cer respectuos ajutor
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mureș
Macuser din: 01.03.07

Buna

Dupa cum imi dau seama, problema e din cauza imaginii interlace. Dupa ce faci importul si redai se vede bine (ordinea semicadrelor e aceasi ), cind faci exportul e rau: asta e din cauza ca nu corespunde ordinea semicadrelor. Cind dai export - mai ales daca vrei sa faci SD in format DV, tre sa ai la field dominance lower first, iat eu cred ca tu ai deja din import upper field first. Deci le inverseaza la export, de aici imaginea sacadata. La asta te poti uita daca pe o secventa dai right clic/proprietis/format, si alcolo la field dominance vezi. Cind ai rezolvat problema cu Premier, nu te a jutat programul, la fel va face si Final Cut, doar ca din start cumva ai avut setari corecte la Premier. Poti sa incerci si din FCP doar ca tre vazut sa ai aceasi field dominance la export ca si la imort, sau faci la exoprt 50p si va fi progresiv, nu vei mai avea semicadre, doar ca eventual poti sa ai problame la DVD Studio, ca el pt a reda pe televizor face iar interlaced ( de obicei lower field first )
Eu cind am de a face un material SD din HD, fac urmatoarele: montez in HD si-l export in ProRes sau in formatul nativ HD ( e drept, eu nu folosesc AVCHD, ci XDCam ) si file-ul rezultat il pun pe un timeline SD (4:3 cu dungi negre, sau 16:9 anamorfic dupa caz ) si scot un file SD pe care pot sa arunc direct in DVD Studio, restul face programul, si scriu un DVD final. Nu mai trebuie precomprimat, m2v, ect, merge direct din DVD Studio pe DVD. Sa ai grija doar de encoder settings sa nu fie prea sus, ca nu-i place. In principiu se poate si filmul ( file-ul ) HD direct in DVD Studio si face el downrez de la HD la SD, dar e mai bine cum am descris mai sus, chiar daca ai pasi mai multi.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 19.01.07
mákos - 09 Septembrie 2010 07:56 AM

Buna

Dupa cum imi dau seama, problema e din cauza imaginii interlace. Dupa ce faci importul si redai se vede bine (ordinea semicadrelor e aceasi ), cind faci exportul e rau: asta e din cauza ca nu corespunde ordinea semicadrelor. Cind dai export - mai ales daca vrei sa faci SD in format DV, tre sa ai la field dominance lower first, iat eu cred ca tu ai deja din import upper field first. Deci le inverseaza la export, de aici imaginea sacadata. La asta te poti uita daca pe o secventa dai right clic/proprietis/format, si alcolo la field dominance vezi. Cind ai rezolvat problema cu Premier, nu te a jutat programul, la fel va face si Final Cut, doar ca din start cumva ai avut setari corecte la Premier. Poti sa incerci si din FCP doar ca tre vazut sa ai aceasi field dominance la export ca si la imort, sau faci la exoprt 50p si va fi progresiv, nu vei mai avea semicadre, doar ca eventual poti sa ai problame la DVD Studio, ca el pt a reda pe televizor face iar interlaced ( de obicei lower field first )
Eu cind am de a face un material SD din HD, fac urmatoarele: montez in HD si-l export in ProRes sau in formatul nativ HD ( e drept, eu nu folosesc AVCHD, ci XDCam ) si file-ul rezultat il pun pe un timeline SD (4:3 cu dungi negre, sau 16:9 anamorfic dupa caz ) si scot un file SD pe care pot sa arunc direct in DVD Studio, restul face programul, si scriu un DVD final. Nu mai trebuie precomprimat, m2v, ect, merge direct din DVD Studio pe DVD. Sa ai grija doar de encoder settings sa nu fie prea sus, ca nu-i place. In principiu se poate si filmul ( file-ul ) HD direct in DVD Studio si face el downrez de la HD la SD, dar e mai bine cum am descris mai sus, chiar daca ai pasi mai multi.

Am citit cu atentie tot ce mi-ai scris si iti multumesc. Totusi pe langa toate acestea as putea spune ca un mare avantaj la Premiere ar fi ca pun in timeline fisierele de pe camera (fara sa le mai copii in HDD, ceea ce imi salveaza destul de mult spatiu), apoi exportul il fac m2v pt SD sau ce format vreau in functie de nevoie. Este drept ca dureaza mai mult HD>DVD decat DV> DVD , dar asta se intampla si in Final Cut. Un dezavantaj ar fi ca in Final Cut am mai multe tranzitii si efecte si parca ma “ïnteleg” mai bine cu el.

O sa incerc sa fac si ceea ce mi-ai spus.

Multumesc mult.

Semnătură 

Allways Mac
iMac aluminiu
22 inch
2,4 Ghz DC
3 Gb RAM
320 GB HDD

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Eh…. la mine la Field dominance arata : “none”

Semnătură 

Allways Mac
iMac aluminiu
22 inch
2,4 Ghz DC
3 Gb RAM
320 GB HDD

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Nu am reusit cu niciun chip sa fac sa mearga in Final Cut. Am un prieten care are un Sony Full HD , bineinteles, e profi , si face trensferul fisierelor cu Log and transfer tot in Apple ProRes , dupa montaj trimite in Compressor si asteapta. Rezultatul final este perfect. Nu pot sa inteleg.

Semnătură 

Allways Mac
iMac aluminiu
22 inch
2,4 Ghz DC
3 Gb RAM
320 GB HDD

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Robby - 15 Septembrie 2010 07:31 AM
mákos - 09 Septembrie 2010 07:56 AM

Buna

Am citit cu atentie tot ce mi-ai scris si iti multumesc. Totusi pe langa toate acestea as putea spune ca un mare avantaj la Premiere ar fi ca pun in timeline fisierele de pe camera (fara sa le mai copii in HDD, ceea ce imi salveaza destul de mult spatiu), apoi exportul il fac m2v pt SD sau ce format vreau in functie de nevoie. Este drept ca dureaza mai mult HD>DVD decat DV> DVD , dar asta se intampla si in Final Cut. Un dezavantaj ar fi ca in Final Cut am mai multe tranzitii si efecte si parca ma “ïnteleg” mai bine cu el.

O sa incerc sa fac si ceea ce mi-ai spus.

Multumesc mult.

Salut. Cum pot seta field dominance la export ? Am verificat proprietatile fisierelor importate si la Field dominance imi arata :“none” . Bineinteles ca pot sa schimb in Upper sau Lower , problema e ca nu pot sa vad inde pot seta la export asta, asta in cazul in care dau un export cu “current settings” . Totusi daca ma gandesc bine , fiind “current settings” selectat, ar trebui sa se faca exportul cu setarile clipului .. nu ? ...

Multumesc.

Semnătură 

Allways Mac
iMac aluminiu
22 inch
2,4 Ghz DC
3 Gb RAM
320 GB HDD

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.02.09

la tine camera e de vina….

Semnătură 

mandru ex-posesor de Powermac G4 Quicksilver

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
ozenel - 14 Octombrie 2010 04:22 AM

la tine camera e de vina….

Nici nu se pune problema de asa ceva.Am fost la cineva si am probat pe obisnuitul Pinnacle de pe PC. Merge perfect fara niciun chin din partea oricarui incepator. Apoi probata pe Premiere CS5 pe iMAc. Merge perfect. Pe final cut aceleasi probleme. Nu mai zic ca m-am tot chinuit cu Compressor. In fisierul MTS original am “UPPER FIELD” , dar dupa ce fac “LOG AND TRANSFER” in Final Cut la informatiii fisier , la Field imi arata “NONE”. Eh , si de aici am intrat in ceata.

Semnătură 

Allways Mac
iMac aluminiu
22 inch
2,4 Ghz DC
3 Gb RAM
320 GB HDD

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 02.05.08

Arhiveaza un fragment din filmare, suie-l pe un server, pune linkul aici si poate reusim sa te ajutam.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Multumesc pentru atentia acordata. Am pus fisierele video pe un server si aveti link-ul mai jos.

Multumesc.

http://rapidshare.com/files/427995906/fragment_film_fcp.zip

Semnătură 

Allways Mac
iMac aluminiu
22 inch
2,4 Ghz DC
3 Gb RAM
320 GB HDD

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 02.05.08

Din pacate linkul ma obliga sa fac cont premium ca sapot da jos filmuletul… . Incearca cu dump sau fillebox.

2 din 2
2