5 din 5
5
The Apple Mac mini, and why you shouldn’t buy it
  [ Ignoră ]   [ # 61 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BE
Macuser din: 19.08.08

Cred ca stiti cu totii proverbul cu ala (ca sa nu jignesc pe nimeni) care arunca o piatra in apa si inteleptii care se chinuie sa o scoata. Discutia aceasta este inutila si fara finalitate. Cu totii stim de ce am ales Mac si OS X in detrimentul altor configuratii si sisteme de operare. Am descoperit Windows cand a aparut 3.2-ul, Linux cand a aparut RedHat 9, iar Mac in urma 3 ani. Am putut sa le compar obiectiv si sa aleg in deplina cunostinta de cauza. Nu exista OS-ul perfect in general, exista doar OS-ul perfect pentru necesitatile/placerile mele. La fel si in cazul configuratiilor hardware. Pentru mine Windows 7 este o imitatie proasta de OS X, iar Alienware face laptopuri urate cu spume pe langa Macbookuri. Daca as sta mai mult pe acasa si as avea timp liber mi-as lua un Mini pe post de platforma media (legat la TV si boxe). Acestea sunt insa pareri si alegeri strict personale, nu are cine si de ce sa ma convinga. La fel si in cazul discutiilor de pe acest topic, ce si cui doriti sa ii explicati?

Semnătură 

Macbook Pro 15.4” 2.53 Unibody
iPhone 3Gs 16Gb
iPad 2 16Gb

[ Ignoră ]   [ # 62 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 20.10.08
panteraroz - 11 Septembrie 2010 11:03 PM

Am descoperit Windows cand a aparut 3.2-ul

3.1(1) poate? Windows 3.2 nu a existat decât în Chineză.

Semnătură 

Membru retras. Mac-uri vândute.

[ Ignoră ]   [ # 63 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BE
Macuser din: 19.08.08

Ala de rula pe 286, probabil 3.1…

Semnătură 

Macbook Pro 15.4” 2.53 Unibody
iPhone 3Gs 16Gb
iPad 2 16Gb

[ Ignoră ]   [ # 64 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.10.08
Alex Toderascu - 10 Septembrie 2010 10:37 AM
psergiu - 10 Septembrie 2010 08:06 AM

antiviruși serioși (NU BitDefender)

Cu riscul de a degenera în offtopic, care ar fi câţiva din acei antiviruşi serioşi?

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 65 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Vatra Luminoasă
Macuser din: 11.10.05

Thread-ul este despre mac mini
Următorul off-topic ia ban

Semnătură 

Apple:2x macmini/10.6,10.7, Book G3/9.2,10.1,10.2,10,3,10.4, Q610/A/UX3.1, 128k/6.0.1, Classic/6.0.8
UNIX:SGI Indy/IRIX, Bull DPX20/AIX, HP Jornada 680/JLime, Sun Ultra 1/Solaris, HP 9000 F20/HP-UX
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k
Wiki is Information & Information is Power

[ Ignoră ]   [ # 66 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 18.10.05

Am mutat raspunsurile despre “antivirusii seriosi” in sondajul despre antivirusi.

[ Ignoră ]   [ # 67 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.05.09
pcd109 - 09 Septembrie 2010 02:43 PM
rorschach - 03 Septembrie 2010 11:53 AM

nu duc lipsa de scule in clipa asta, problema e ca pe G5ul folosit in mod obisnuit ca

o solutie temporara a fost sa conectez un macbook pe intel la monitor si tastaturi externe si sa il folosesc asa

argumentul cu “asta e mac os x si alalat nu e”, nu prea tine - la mine cel putin; am depasit faza adolescentina in care ejaculam precoce doar vazand un dock si niste ferestre in aqua; dedesubt e un unix traditional ca oricare altul - cu bune si rele (gen f.stabil, dar destul de inflexibil, adica nu foarte configurabil, fata de win/lin cel putin etc.)

am depasit si faza in care consideram ca “Microsoft is evil and Windows sucks”, din perioada in care nu foloseam decat Linux, la munca sau acasa

pt cei care au impresia ca mac os x e superior fata de windows, ar trebui sa stie ca WNT e descendent direct VMS - ceea ce spune multe, at least printre connoisseurs; iar windows 7, ca sa vorbim ganz konkret, e FOARTE TARE; cine nu l-a testat inca, sa o faca si mai discutam dupa; satisfactia printre customers e de 9 din 10 la ora actuala (singurele probleme intalnite de mine au fost create de un driver terta parte care imi permite - mai mult teoretic - sa read/write partitii HFS) - gen macfuse/ntfs-3g pe mac, care la randu-i nu e perfect

la Microsoft managementul lasa uneori de dorit, persoanele tehnice sunt insa some of the best - de la David Cutler, Dave Probert sau Mark Lucovsky pana la Mark Russinovich, Arun Kishan sau Landy Wang (o buna parte au UNIX background etc.)

nici nu mi-am propus sa car acel mac mini dupa mine de colo colo (cum ziceam, am si un portabil), asa incat discutia revine la hardware configuration etc.

in conditiile date, deocamdata ma mai gandesc smile daca nu aveam nici un mac, probabil ca nu mai stateam pe ganduri

din fericire, am mai multe wink dar inca nici un mac mini

mda, vad ca ai depasit faza ‘adolescentina’ de ejaculare pe dock si aqua si ai trecut la cea idioata de ejaculare pe winblows. admin poate sa confirme. eu comentez pe aici doar odata pe la doi ani, dar tu chiar ma enervezi cu aura asta auto-creata de ‘cunoscator’. presupun ca esti un putoi de vreo x ani cu aere de mare profesionist. sa-ti dau o veste proasta; am peste 20 de ani de utilizat calculatoare si nu am nicun partizanat. DAR. atunci cand exista un deadline(stii ce e ala?) si toata directia de grafica dintr-o companie cu peste 250 de angajati urla: ‘deconectati calculatoarele, e virus pe retea’ si pleaca de la servici dupa 10 ore ca atunci s-a putut relua lucrul(cu documente pierdute pe toata linia) iar eu am continuat sa lucrez linistit pe mac si am terminat jobul inainte de termen, cu tot respectul ma pis pe winblows-ul tau si pe configuratiile tale. ai pierdut vreodata lucrari la care ai muncit cateva zile RASE DE PE SERVERUL TAU MESERIAS DE WINDOWS cu doar cateva ore inainte de termenul de predare? ai pierdut vreodata clienti pe tema asta? eu nu, pentru ca utilizez doar mac-uri de cand am patit-o odata si am pierdut un client mare. dar prietenii si colegii mei au patit-o frecvent. si sa ma scuteasca nu stiu cum ii zice ‘fgx’(sau asa ceva) ca doar ‘cunoscatorii’ ruleaza winblows ‘fara probleme’. eu stiu de situatii in care s-au virusat inclusiv calculatoarele microsoft(serverele pe care le tot laudati) si au functionat pe linux cateva zile. da-ti un search pe ‘goagle’. asa ca mai scutiti-ma cu rahatul vostru de winblows. va place? folositi-l pana crapati, dar nu veniti aici unde sunt utilizatori de mac de zeci de ani sa laudati oroarea aia ordinara. eu cel putin am TRAIT PE VIU virusarea unei retele ‘super securizate’ de windows din care au disparut literalmente lucrari in curs si arhive de lucrari in valoare de zeci de mii de euro in cateva minute. asa ca, inca odata, ma pis pe winblows de la cinci metri. prefer un calculator ‘lenes’ care costa de doua ori mai mult, dar care ma lasa sa-mi fac treaba fara sa pierd clienti din cauza unui virus de nu stiu care. asa ca incepeti sa cantati osanale prin alte locuri; pe mine ma intereseaza un singur lucru. sa-mi pot face job-ul la timp fara sa pierd clienti/lucrari. si la capitolul asta windows este vai mama lui. asa ca hai pa.

Salut ,
Ai experienta de 20 ani ca utilzator , si nu ca sistem admistrator (trag si eu asa o concluzie :p), si mama are aceasi esperianta ca tine de 20 de ani. Si da ii place si ei macul smile, scump dar simplu si eficient. Scurt windowsul a avut destule bube si mai are , are si osx-ul si linuxul. Nu vreau sa va jignesc pe voi cei cu mari experiente dar dela windows NT microsoft a rdidicat stafeta si a avut produse bune. NT-ul a fost primaul pas de seriozitate in IT. Unde era osx-ul atunci undeva deja in umbra,cum este si acum. Daca firma la care lucrai tu a avut pe cineva care se pricepea la calculatoare a platit probabil cu varf si indesat in timp, asta daca mai exista smile. Un windows se poate customiza foarte mult si optimiza bine pt o platforma. Asa fac si marile companii. Cumpara o configuratie hardware stabila si bina testata (nu pc cu carsca KME de 80 RON) dupa care isi customizeaza o imagine de windows cu anumite drivere , cu anumite servicii, ce sa mai optimizata la maxim. Acelasi lucru pe care il fac si profesionistii care instaleaza servere linux cu o compilare customizata pe hardware-ul respectiv cu care scote untul din masina.
Revenind la situatia subiectului de aici.
Am vazut pe propia piele ca macul nu este chiar atat de tare. am testat pachetul Ilife si este cam slabutz. Iphoto 09 este sub actualul picasa, imovie nu recunoaste formatul video de la camerele hd.
Am dat 1800 ron pe un mac pro g5 dual si 2200 pe un hp medium tower 1900 ron cu win 7 si 300 ron pt un upgrade video, hd 5550(in rest undual core banal, 4GB ram).
Diferentele de viteza sunt colosale intre cele 2 sisteme iar cu 400 Ron nici nu prea am ce sa upgradez G5

Semnătură 

Navighez, deci exist smile

Imac 20” aluminiu | Ibook g3 (la reanimare )| Ipod clasic 80GB | 2xIphone 3gs

[ Ignoră ]   [ # 68 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

ceoby - tu in ultimele randuri compari mere cu pere.. nu poti compara un G5 cu ‘undual core banal, 4GB ram’
Fa comparatii intre masini din aceeasi perioada..

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 69 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.05.09
Alex Andreescu - 14 Septembrie 2010 05:10 PM

ceoby - tu in ultimele randuri compari mere cu pere.. nu poti compara un G5 cu ‘undual core banal, 4GB ram’
Fa comparatii intre masini din aceeasi perioada..

dar este totusi o comparatie financiara.
La fel ca si autorul care compara doua masini diferite si se intreba daca merita un mac mini din deneratia noua ?
Eram denaturat daca comparam masini diferite cu preturi diferite. Comparatia mea era in acelasi palier de pret. Sunt persoana juridica, vad altfel lumea fata de o persoana fizica, si am aceleasi unitati de comparare ca si colegul Dragos Salageanu care ne vorbea un pic mai devreme de TCO

NU regret insa achizitia masinii mele. Faca parte din investitiile necesare de a testa si alte solutii, de a cunoaste si concurente produselor folosite, etc.
PS sunt un mare fan linux, sunt din cei care rulez pe serverele mele non web slackware , si centos pe cele web datorita aplicatiilor gen cpanel preconfiguarte pe aceasta solutie. Acasa am laptop win7 in limba romana pt parinti, hp work station cu win7, mac pro pt joaca si testarea a lumii mac, un laptop dual core un pic mai vechi cu ubuntu ce zbarnaie, un nas de la synology pentru home content (backup si share), si apropo Dragos Salageanu, consuma mult mai putin si face destul de mult fata de un server mac mini !!, un player media HD de retea ce descarca singur de pe net si ruleaza tot home content-ul , iar mic, fara zgomot , consum mic , mult maibun decat un pc sai mac mini, un router cu firewall si UTM fortigate unul dincele mai bune echipamente de securizare retele .

Le-am insirat pe toate de acasa pt ca in general cei ce scriu aici sunt persoane fizice si au interes pentre device-uri home si pentru a demonstra ca folosesc mai multe tehnologii si nu vorbesc aiurea despre comparatii.
Pe scurt nu cred ca se merita pentru un individ simplu cu salariu mediu sa achizitioneze un mini mac doar pentru Entertainment si office. Se merita daca esti pasionat de tehnologie si de tehnologie cu aer cool wink. Asa cum si mai multi colegi mai sus au argumentat au aceste echipamente pentru ca le permite sa programeze in mac environment , nu pentru ca era un best buy pentru home pc.
Am fost la cineva in vizita, o persoana cu un venit mediu mult peste medie, intr-un apartament cochet modern in care chiar nu se preta altceva decat un mac book alb stilat smile .
concluzia:
Depinde de ce venit ai , daca pentru tine pc-ul este un electrocasnic sau un “cutting edge technology”. Iar afara produsele mac sunt ceva cool si lumea le cumpara pt ca sunt cool nu neaparat best performance sau best buy.
Asa ca parerea mea pentru rorschach, nu se merita decat daca faci ca baietii astia de pe aici programare. Si nici pentru ei nu cred ca se merita decat daca lucreaza la o companie unde fondurile sunt mai mari deact la un free lancer smile. Si cel mai mare dezavantaj pt persoana fizica cand cumpara ceva nou, nu se deduce cu TVA, nu se deduce cu cheltuieli, ia un produs cu pret dublu fata de o persoana juridica.

Semnătură 

Navighez, deci exist smile

Imac 20” aluminiu | Ibook g3 (la reanimare )| Ipod clasic 80GB | 2xIphone 3gs

[ Ignoră ]   [ # 70 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

1. Varianta scurta - if it’s not worth it, don’t buy it
2. Varianta academica - Nu stiu ce fel de persoana esti tu, dar eu, inainte sa imi cumpar ceva, fac un fel de analiza de piata corelata cu nevoile mele. Ma intreb mai intai ce nevoi am si care e varianta optima de a mi le satisface.
Daca ai o firma relativ mica, sau volumul de informatii din acea firma e relativ mic (aici ar trebui sa stii ca doar nu implementezi pentru prima daca un sistem informatic), si cand zic “mic” un mini, fie el si varianta ne-server, iti tine cu brio. Dar daca te tine buzunarul iei un mini server, ii upgradezi frumusel ram-ul sau hdd-urile (in functie de scopul serverului) si il tii lejer 3-4 ani.
Dragos a fac poate cel mai relevant calcul, de care orice admin de romania trebuie sa tina cont. Daca lucrezi pe salariu de 5000 euro si lucrezi pentru rompetrol, ok! s-ar putea sa iti dea aia bani sa cumperi ce multi-core vrei tu si ce soft vrei tu si il faci cum vrei tu. Pana una-alta, in scurta mea experianta ce administrator de retea, am vazut un pentium 3 care tinea o retea de 60-70 de calculatoare fara probleme si IBM cu intel xeon si 4 gb ram gafaia la 4 calculatoare.
Toata problema e ce faci cu el! Daca il vrei pentru mail, router, file storage local, eventual back-up pe el si te miri ce, atunci nu are rost sa dai 2000 euro pe un dulap, ci din contra iei un mini si il ascunzi langa tablul electric.

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air Rev. A
Iphone 4G 32GB
Broken Iphone 3G 8GB Late 2008 :(

[ Ignoră ]   [ # 71 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
ceoby - 14 Septembrie 2010 05:53 PM

Asa ca parerea mea pentru rorschach, nu se merita decat daca faci ca baietii astia de pe aici programare. Si nici pentru ei nu cred ca se merita decat daca lucreaza la o companie unde fondurile sunt mai mari deact la un free lancer smile. Si cel mai mare dezavantaj pt persoana fizica cand cumpara ceva nou, nu se deduce cu TVA, nu se deduce cu cheltuieli, ia un produs cu pret dublu fata de o persoana juridica.

Pica cerul pe mine cand o aud pe asta cu meritatul si in special atunci cand cineva isi da cu parerea despre ce se merita si ce nu pentru alta persoana. Doar EU stiu ce se merita pentru mine si ce nu. Doar EU imi cunosc nevoile si ce anume imi poate satisface acele nevoi, oricare ar fi ele.

@rorschach
si eu am vrut sa-mi schimb mini-ul cu unul nou deoarece nu-mi permit acum un iMac dar cand am vazut pretul am spus pas si prefer sa mai astept. nu m-am gandit nici o secunda la alternativa non-apple pt ca eu am nevoie de os x. tu pentru ce compari mere cu pere? stii ce mai poti face cu 4k de lei? sa-i spargi pe curve la bambo intr-o seara. de ce n-ai luat in calcul si varianta asta? cui crezi ca-i pasa pe aici de preturile la pc-uri?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 72 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 26.08.07

@mediaconvertor: touché

Citesc discutia aceasta de la inceput si e clar ca nu are o finalitate - s-a mai spus dar simteam nevoia sa mai punctez odata.

Semnătură 

Suma viciilor unui om este o constantă.

[ Ignoră ]   [ # 73 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

on topic.
  Hiba cea mai mare la mini mi se pare pretul actual. Nu vorbesc de suma in sine sau comparat cu niste pc-uri apropiate.  Problema e ca e mult prea aproape de un Imac entry lvl sau un mackbook.  Cand am luat mini-ul meu care acum cred ca inca mai e in posesia lui Cattus smile,  era undeva la 560 de euro nou. Sper ca tin bine minte dar pe acolo a fost pretul.  Un Imac/mackbook se invarteau pe la 1000, ca si acum.    Raportul era cu totul altul. Era cea mai accesibila scula noua de la Apple.
  In cazul in care nu ai monitor si vrei un mini,  nu prea vad motive sa cumeri unul, decat spatiul si niste utilizari de nisa. Oricum un monitor mai de doamne ajuta e vreo 150-200.  Mai dai ceva si pe tastatura mouse, care la iMac sunt incluse.  UNde ajungi cu totul ? cam la pretul unui iMac. 
  Si nu are nici portabilitatea macbook-ului si e si mai lent ca un iMac, de ce costa aproape la fel nu stiu ..
  Probail ca e un marketing dinasta nou din seria “orice are stanta Apple poate avea orice pret ca de vandut se vinde smile “.
  oricum din ce vad pe aici, majoritatea care si-au exprimat dorinta de a cumpara un mac -mini e doar pentru o cutie multimedia.  Si intradevar, cutii multimedia apropiate nici nu sunt la fel de stabile si au si un consum mai mare de curent.  La asta e intradevar printre cele mai bune de pe piata. Cred ca si asta e noul target al noului mini, poate de asta au venit si cu pretul asta aberant si probabil si de asta au renuntat la stupizenia aia de port display si au si ei o conexiune HDMI..

Alta problema a pretului ar fi faptul ca pur si simplu cred ca e destul de descurajant pentru multi care   ar fi dorit sa vina si ei in lumea Apple. Mini era cel mai ieftin bilet de intrare in Ccomunitatea Apple. Sunt multi care nu cumpara niciodata SH.  Sa te apuci acum sa faci experimente de 800 de euro nu e la indemana oricui. 
  Cand nu ai niste delimitari clare intre produse e o problema pe undeva…
  Cu siguranta ca o sa se vanda si la pretul asta, desi eu unul la pretul asta nu ii mai vad scopul. Poti lua f bine ori un mac-book ori un iMac, cu exceptia folosirii exclusive ca o cutie multimedia sau un fel de mini-server.
  Stiu multi care au in casa scule de mii de euro, asteptau noul mini, erau incantati de HDMI si cand au vazut pretul i-a bufnit rasul si si-au cumparat altceva. Cutie multimedia ?... de banii aia iei cel mai bun player de pe piata la ora asta, care la partea audio e mult peste mini si de diferenta mai iei un kit Home Theater HK, Onkoyo, Yamaha format dintr-un reciever si niste boxe2.1 mult peste medie ...

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 74 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

@leeloo exact acesta a fost si rationamentul meu

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

5 din 5
5