Bateria e pe duca?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti/Constanta
Macuser din: 18.05.08

Salut,

Mica-mare problema la un MacBook Pro. Indicatorul din meniu imi arata ca bateria este incarcata insa in coconut imi arata doar 9%.
Asta inseamna ca bateria este pe duca?

Multumesc.

Imagini atașate
Picture 1.pngPicture 2.png
 Semnătură 

Do not panic. Ok, panic!!!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: podu'rosu
Macuser din: 11.10.05

cat tine bateria cand il folosesti normal?
0-30 minute: cu un picior in groapa
30-60 minute: pe duca
1-2 ore: oke pentru cineva modest
>2 ore: oke

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti/Constanta
Macuser din: 18.05.08

Problema este ca nu mai pot estima cat tine bateria, pentru ca, desi imi arata, sus, in meniu, ca bateria ar fi incarcata 99%, dupa cateva minute imi apare mesajul cum ca ar trebui sa cablez incarcatorul.

Deci?

PS. Cat costa o batrie noua? Intelesesem nu stiu pe unde ca Apple schimba gratuit bateriile care prezinta defectiuni sub 300 de cicluri de incarcare? Sau am inteles eu gresit?

Semnătură 

Do not panic. Ok, panic!!!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Passau, Germany
Macuser din: 20.06.09

Ce arata coconut este capacitatea curenta a bateriei, care momentan (teoretic) este 9%. Deci MacBook-ul numai 9% din baterie poate folosi. Ceea ce vezi ca este 99% si 100% este incarcarea bateriei la capacitatea maxima posibila momentan. Pe scurt, MacBook-ul poate folosi momentan doar 9% din baterie, dar acea 9% este incarcata complet.

Problema asta ti-a aparut in timp sau deodata a scazut la 9%? Nu stiu cate cicluri de descarcare/incarcare suporta bateriile de la MacBook-urile din 2008 in mod normal, dar deja ai 294 cicluri, deci poate ca este normal sa fie pe moarte bateria.

Oricum, incearca sa faci o calibrare si/sau un SMC reset, poate te ajuta cu ceva.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: podu'rosu
Macuser din: 11.10.05
crocodilul - 02 Septembrie 2010 01:58 PM

Intelesesem nu stiu pe unde ca Apple schimba gratuit bateriile care prezinta defectiuni sub 300 de cicluri de incarcare? Sau am inteles eu gresit?

1. din ce zici pare a fi moarta.
2. daca e in garantie ai o sansa. am schimbat una la Air care avea sute de cicluri, dar nu mai stiu cate exact. daca nu e in garantie, pentru MBP nu exista program.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 02.01.09

cam 600 ron e bateria

Semnătură 

NO to ACTA.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London
Macuser din: 26.01.06

Un articol interesant despre baterii. Pe scurt, daca o tii intre 20 si 80 % ii prelungesti cel mai mult viata
http://www.popularmechanics.com/technology/gadgets/tools/science-of-battery-life-in-electronics?click=pp

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Pentru cine uita sau nu stie / intelege cum sa calibreze bateria, exista un utilitar, la numai 6.95 $, Watts http://mac.brothersoft.com/watts.html  Nu iti prelungeste bateria, nu ti-o calibreaza automat, dar iti spune pas cu pas ce sa faci (in functie de tipul de Mac portabil pe care il ai) si-ti programeaza momentele cand ar fi util sa repeti calibrarea. De asemenea iti da si informatiile pe care le da Coconuts.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

Computer Apple: Macbook Pro 15, Early 2008.