Moneybookers sunt cel mai penibil serviciu din lume.
Mi-am făcut cont Skype. Vreau să sun pe telefon fix în Germania de pe Skype. Din câte știam eu, contul Skype se poate încărcă prin PayPal, pe lângă alte metode. Da de unde domnule. Probabil pentru că sunt român nu se poate prin PayPal. Deși PayPal functionează în Romania, conducerea Skype consideră Românii niște infractori periculoși prin urmare nu se poate plăti prin PayPal. Mi se oferă opțiunea Moneybookers, virament bancar direct sau cec. Opțiunea viramentul bancar mi se pare foarte bună în general, dar nu am putut folosi astăzi pentru că durează între 3 și 10 zile. Nu mi se oferă opțiunea plății cu cardul, normal, Românii sunt niște infractori periculoși.
Îmi fac cont Moneybookers (MB). Împresia inițială este că site-ul e mai funcțional și ergonomic decât Paypal (PP). Așa este, din păcate calitatea site-ului devine brusc irelevantă când văd că trebuie să am bani în contul de MB pentru a-l folosi, spre deosebire de PP care-ți ia de pe card când nu mai ai bani în contul PP. Ca și când faptul că o să le rămână lor (MB) niște mărunțișuri pentru că eu nu voi folosi contul MB la altceva vreodată, observ că mi se ia o taxă lunară de 2 EUR/lună pentru inactivitate (the fuck?) și că nu pot să-mi închid vreodată contul. Enfin.
Vreau totuși să-mi încarc 10 EUR în MB pentru ai putea folosi pentru Skype. Nu merge, cardul trebuie verificat întâi (la PP tranzacțiile până în 100USD merg și cu card neverificat). Enfin, mă gândesc că procedura de verificare e simplă, ca la PP. La PP îți ia 1.5EUR din cont (pe care ei spun că ți-i dau înapoi, mie nu mi i-au dat vreodată...) iar în extrasul de cont (pe care-l pot vedea instantaneu online grație internet banking) vezi acolo un cod pe care-l bagi în PP. Sistemul MB de verificare a cardurilor este diferit (de fapt, este sistemul PP vechi). Ți se ia o sumă random între 1.01 și 2.99EUR, te uiți în extrasul de cont și bagi suma aia în MB. Pare simplu, dar motivul pentru care și PP a renunțat la acest sistem, este că NU MERGE. În extrasul de cont eu am RON, ei îmi iau EUR. Am încercat să fac conversia la cursul băncii dar,
You have entered the incorrect amount. You must wait 24 hours before we will allow you to make another attempt. Our service department will be unable to assist you during this period.
Important:
Please check again on your statement for the exact amount in EUR. If your credit/debit card issuer does not show the amount in EUR, you cannot verify your card with Moneybookers. Do NOT try and guess the amount!
The fuck. Acuma-mi zici, după ce mi-ai luat 11 lei? Și mi se pare mie sau tocmai mi-ai spus că serviciul tău nu poate fi folosit?
Deschid browserul, intru în Gmail, văd că are acolo Call. Am 10 cenți default. Testez—MERGE! Pot să încarc mai mult cu cardul, sistem care totdeauna MERGE. Cu ocazia asta am scăpat și de mizeria de Skype. Merci Google.