Moneybookers, Skype și Google Voice
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 20.10.08

Moneybookers sunt cel mai penibil serviciu din lume.

Mi-am făcut cont Skype. Vreau să sun pe telefon fix în Germania de pe Skype. Din câte știam eu, contul Skype se poate încărcă prin PayPal, pe lângă alte metode. Da de unde domnule. Probabil pentru că sunt român nu se poate prin PayPal. Deși PayPal functionează în Romania, conducerea Skype consideră Românii niște infractori periculoși prin urmare nu se poate plăti prin PayPal. Mi se oferă opțiunea Moneybookers, virament bancar direct sau cec. Opțiunea viramentul bancar mi se pare foarte bună în general, dar nu am putut folosi astăzi pentru că durează între 3 și 10 zile. Nu mi se oferă opțiunea plății cu cardul, normal, Românii sunt niște infractori periculoși.

Îmi fac cont Moneybookers (MB). Împresia inițială este că site-ul e mai funcțional și ergonomic decât Paypal (PP). Așa este, din păcate calitatea site-ului devine brusc irelevantă când văd că trebuie să am bani în contul de MB pentru a-l folosi, spre deosebire de PP care-ți ia de pe card când nu mai ai bani în contul PP. Ca și când faptul că o să le rămână lor (MB) niște mărunțișuri pentru că eu nu voi folosi contul MB la altceva vreodată, observ că mi se ia o taxă lunară de 2 EUR/lună pentru inactivitate (the fuck?) și că nu pot să-mi închid vreodată contul. Enfin.

Vreau totuși să-mi încarc 10 EUR în MB pentru ai putea folosi pentru Skype. Nu merge, cardul trebuie verificat întâi (la PP tranzacțiile până în 100USD merg și cu card neverificat). Enfin, mă gândesc că procedura de verificare e simplă, ca la PP. La PP îți ia 1.5EUR din cont (pe care ei spun că ți-i dau înapoi, mie nu mi i-au dat vreodată...) iar în extrasul de cont (pe care-l pot vedea instantaneu online grație internet banking) vezi acolo un cod pe care-l bagi în PP. Sistemul MB de verificare a cardurilor este diferit (de fapt, este sistemul PP vechi). Ți se ia o sumă random între 1.01 și 2.99EUR, te uiți în extrasul de cont și bagi suma aia în MB. Pare simplu, dar motivul pentru care și PP a renunțat la acest sistem, este că NU MERGE. În extrasul de cont eu am RON, ei îmi iau EUR. Am încercat să fac conversia la cursul băncii dar,

You have entered the incorrect amount. You must wait 24 hours before we will allow you to make another attempt. Our service department will be unable to assist you during this period.

Important:

Please check again on your statement for the exact amount in EUR.  If your credit/debit card issuer does not show the amount in EUR, you cannot verify your card with Moneybookers. Do NOT try and guess the amount!

The fuck. Acuma-mi zici, după ce mi-ai luat 11 lei? Și mi se pare mie sau tocmai mi-ai spus că serviciul tău nu poate fi folosit?

Deschid browserul, intru în Gmail, văd că are acolo Call. Am 10 cenți default. Testez—MERGE! Pot să încarc mai mult cu cardul, sistem care totdeauna MERGE. Cu ocazia asta am scăpat și de mizeria de Skype. Merci Google.

Semnătură 

Membru retras. Mac-uri vândute.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Vatra Luminoasă
Macuser din: 11.10.05

Șmecheria alternativă era să te legi la Skype cu un VPN de US - schimbai în setările contului Skype că locuiești în US și îți lua 10 USD (în loc de 10 EUR) de pe card românesc fără problemă - apoi treceai contul skype pe ro la loc - eu așa am făcut și a mers.

Semnătură 

Apple:2x macmini/10.6,10.7, Book G3/9.2,10.1,10.2,10,3,10.4, Q610/A/UX3.1, 128k/6.0.1, Classic/6.0.8
UNIX:SGI Indy/IRIX, Bull DPX20/AIX, HP Jornada 680/JLime, Sun Ultra 1/Solaris, HP 9000 F20/HP-UX
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k
Wiki is Information & Information is Power

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Ramnicu Valcea
Macuser din: 22.09.06

Am folosit si eu moneybookers si e foarte de kkt,pe langa verificarea cardului la orice mica problema ma trezeam cu contul mb blocat 24 ore iar banii din contul mb evident inaccesibili.
La plata cu cardul pe beatport aveam probleme similare dar am discutat cu cei de la support,au cerut poza cu id si cardul folosit dupa care totul era ok.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: podu'rosu
Macuser din: 11.10.05

folosesc moneybookers de cativa ani (tot pentru skype) si mi-a mers perfect pana acum.
mergi la banca si intreaba sau uita-te pe extras: pentru orice tranzactie intr-o valuta straina ar trebui sa scrie in descriere valoarea respectiva.
sau activeaza de pe un cont de euro cu card (raiff era aproape gratis)

si paypal verifica carduri de RO (pentru cont)

skype e pe ifon si am vorbit perfect azi dintr-o tara straina (Cehia) conectat la un wifi gratis de hotel. fa tu asta cu google.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 20.10.08

Foarte bine o fac, merci. Aplicația web Google Voice merge pe iPhone. Apple a blocat aplicația standalone, dar eu am folosit aplicația web, pe desktop nici nu există aplicație standalone.

Pe extras apare numai în lei, și oricum, chiar dacă s-ar găsi vreo soluție, după ce am pierdut o oră cu Skype + Moneybookers fără să fac nimic, apoi am rezolvat totul in 30 de secunde cu Google nu văd de ce mi-ar mai păsa de Moneybookers. Nu-l voi folosi vreodată la altceva. Să fie sănătoși, eu sunt fericit că nu trebuie să folosesc mizeria de aplicație Skype pe laptop (iPhone nu am și nici nu vreau să dețin).

Departe de a fi fan Google. Search engine-ul e cel mai bun, nu agreez și nu aprob politica lor. Consider că reprezintă o mult mai mare problemă pentru libertate decât o reprezintă Microsoft și toate softurile proprietare. De asemenea, Google e axat pe aplicații web și mie îmi displac profund aplicațiile web, dar uite, cu Google mi-am făcut treaba (și nu a trebuit să instalez măgărie de program) pe când cu Skype nu.

Și Paypal verifică carduri, dar la tranzacțiile sub 100EUR nu trebuie verificare, plus că procesul de verificare chiar merge. Din nou, nu sunt fan PayPal—e o mizerie, aș putea scrie multe povești negative despre ei, dar din nou, mi-am făcut treaba cu PayPal, cu oarecare probleme mai mari sau mai mici de-a lungul timpului, cu Moneybookers nu am putut să fac nimic.

Semnătură 

Membru retras. Mac-uri vândute.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.06.09

eu am peste 4000 de tranzactii in moneybookers in ultimii 4 ani.
nu am avut NICI macar o data vreo problema, si au fost super rapizi cu toate.
da, e nasol ca tre sa il incarci inainte, dar macar daca cineva iti fura parola nu poate cumpara nimic pentru ca trebuie sa iti stie si cvv de pe card.
cat despre verificari, eu am facut o gramada la ei, dar am cont nelimitat la tranzactii cu ce moneda vreau smile
si paypal merge brici in Romania (pentru orice).

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.06.09

mistype: 400 tranzactii smile iar nu merge edit, please merge them

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: Cristian, Sibiu
Macuser din: 24.01.12

Si card pentru moneybookers la ce banca trebuie sa-mi fac? Sau unde? Ca am o tranzactie in asteptare si trebuie sa am cont la ei si nu stu unde sa fac, unde sa ma duc.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Ramnicu Valcea
Macuser din: 22.09.06

La orice banda,dar la verificare suna la banca si cere suma exacta, in € sau in ce moneda te va taxa, daca introduci gresit 24 ore e blocat contul moneybookers.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

‹‹ daca apple      agenda back-up ››