1 din 2
1
Powerbook G4 15’’ 1.67 se blocheaza complet din senin !!!
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 12.09.06

Am de mai mult timp un Powerbook G4 15’’ 1.67, 1 g Ram (2x512 DIMMs). De ceva timp pur si simplu ingheata. Cateodata nici nu am vreo aplicatie deschisa sa se blocheaza complet. Nu il mai pot inchide decat de la butonul PowerOn/Off. Am scos un dimm de memorie, l-am lasat cu 512, intr-devar, vizibil parca merge mai bine (sper ca nu mi s-a parut). Un timp nu am avut probleme, cand de curand iarasi, acelasi lucru. Nu stiu daca are vreo legatura, dar in Activity Monitor la Memory Usage, Inactive Memory creste foarte repede pana la 300 din 512. Am crezut ca e o problema pt ca se incinge f tare (problema curenta la aceste modele), am cumparat un pad pe care il tin ca sa il ventilez si chiar isi face treaba, deci caldura nu ar trebui sa fie o problema.

Daca aveto vreo idee please HELP ca nu mai stiu ce sa fac.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ce sistem de operare?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Tiger 10.4

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Placutele de RAM sunt identice? Model si firma? Poate sa fie o incompatibilitate de RAM.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Ambele placute sunt originale Apple. Dar am scos una, si dupa un timp acelasi lucru si cu un singur DIMM.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

fa-i si tu un upgrade la 10.4.3 dupa care da-i repair permission
scoate optiunea de a pune hardul pe sleep

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am facut toate Update-urile folosind Automatic Software Update supa care i-am dat repair permission. Optiunea pt hardul pe sleep e scoasa. :(

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

deci esti la 10.4.7 ?
verifica su nu ai programe care vor sa iasa pe net singure / eventual foloseste little snitch
sau cauta 2 memorii identice sa vezi cum merge cu ele

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

Da, sunt la 10.4.7. Nu am instalat nimic pe el, decat Ableton Live si Traktor Dj Studio (il folosesc numai pt muzica). Am 2 memorii identice, dar si cu una singura aceeasi problema.

Nu stiu ce e little snitch. Daca poti sa imi spui ti-as fi f recunoscator. smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Little Snitch e un firewall care iti detecteaza toate conexiune outbound (care ies spre net) si te intreaba daca sa le lasi sau nu, avand astfel posibilitatea sa stii cu exactitate ce se conecteaza la net si ce nu.

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/17642

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

Mersi pt info, o sa incerc dar ma cam indoiesc sa fie asta problema, tinand cont ca eu nu stau conectat cu el le internet niciodata.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06

Vad ca folosesti macu pt muzica.
Inainte de a instala orice system update intra pe http://www.bigbluelounge.com care ii forumu dedicat pt folosirea mac-urilor (pe OSX) pt muzica, si vezi acolo reactiile userilor.
Io is inca la 10.4.4 si nu am probleme, stabilitatea sistemului, de alfel m-o tinut departe de update-uri.
In domeniu asta mai mult ca in altele sa aplica vorba americanilor “if it’s not broke don’t fix it” (sau cam ase ceva).
Succes.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Exista multe reclamatii la update-ul de 10.4.7. Incearca un downgrade (re-install si apoi numai update pina la 10.4.6).
Dar, mai inainte, spune-mi ce fel de intretinere aplici pt macul tau! Iar daca al tau e fierbinte, ce sa mai zica oamenii cu mabook?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, nu iti face probleme din cauza caldurii. PowerBook-urile sunt chiar “reci” fata de noile generatii de laptopuri Apple.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 

Caldura am rezolvat-o pana la urma, cu un cooling pad, care isi face treaba foarte bine. Nu stiu daca are vreo legatura, dar de vreo 2 zile, am pus Activity Monitor-ul sa se deschida automat la login in, sa imi arate in dock memory usage, si intr-un floating window procesorul, si in acelasi timp nu mai imi tin cele 2 aplicatii fullscreen (Ableton, Traktor 3) si nu am mai avut nici o problema (cel putin in astea 2 zile). Daca mai imi face probleme, numai asta as mai putea face, un downgrade. Mersi mult pt info, daca mai aveti sfaturi sau propuneri nu ezitati sa scrieti! smile

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si eu am un coolpad si e mai bine asa. Inca odata, nu cred ca e de la caldura.

1 din 2
1