amaresh - 12 Septembrie 2006 08:13 PM
Am de mai mult timp un Powerbook G4 15’’ 1.67, 1 g Ram (2x512 DIMMs). De ceva timp pur si simplu ingheata. Cateodata nici nu am vreo aplicatie deschisa sa se blocheaza complet. Nu il mai pot inchide decat de la butonul PowerOn/Off. Am scos un dimm de memorie, l-am lasat cu 512, intr-devar, vizibil parca merge mai bine (sper ca nu mi s-a parut). Un timp nu am avut probleme, cand de curand iarasi, acelasi lucru. Nu stiu daca are vreo legatura, dar in Activity Monitor la Memory Usage, Inactive Memory creste foarte repede pana la 300 din 512. Am crezut ca e o problema pt ca se incinge f tare (problema curenta la aceste modele), am cumparat un pad pe care il tin ca sa il ventilez si chiar isi face treaba, deci caldura nu ar trebui sa fie o problema.
Daca aveto vreo idee please HELP ca nu mai stiu ce sa fac.
În asemenea situații, de regulă este de vină sistemul: dintr-un motiv sau altul, are bube. Salvează tot ce ai și reinstalează, recomandabil cu formatarea partiției de sistem. Dacă și după asta ai necazuri, probabil este memoria. Memoriile sînt, pe locul doi, după sistem, cauza unor asemenea simptome, precum kernel panic frecvent și fără motiv aparent.