2 din 2
2
Powerbook G4 15’’ 1.67 se blocheaza complet din senin !!!
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Stiu si eu, poate te ajuta asta: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/2040/P0/? Sau aici?
Ideea e ca poate e vreun contact desprins / murdar la vreo componenta.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 12.09.06

Da, s-ar putea sa ai dreptate, si asta sa fie cauza. Oricum am incercat aproape tot ce putem altceva si as vrea sa testez si partea hardware. E foarte complicat sa deschid si sa ajung la HDD si alte componente la un PB? Aveti cumva idee unde as putea sa gasesc ceva documentatie cum sa il deschid, (asta ca sa o fac cu cap si sa nu busesc ceva pe acolo). Mersi!

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

In threadul mentionat mai sus indica Tudor site-ul http://www.ifixit.com.
Dar daca nu te pricepi, mai bine dai niste bani si te duci la mesteri (MacGallery, Noumax).

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
Rank
Newbie
Din: 

Mersi mult, o sa ma descurc. M-am lamurit eu cu “mesterii” de la macgallery.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06
amaresh - 20 Septembrie 2006 03:04 PM

Mersi mult, o sa ma descurc. M-am lamurit eu cu “mesterii” de la macgallery.

adica?

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
Rank
Newbie
Din: 

Pai cand am fost sa se uite la el, nici nu s-au obosit sa il testeze. Am spus ca banuiesc ca problema e la memorii, si mi-au schimbat memoriile atata tot, nerezolvand problema. Mi-au trimis prin posta lat modul de memorie. (cine stie, poate mi-au trimis acelasi modul de memorie pe care l-am lasat acolo, pt ca l-am primit prin posta intr-o carcasa desigilata si care era si pt un alt model de memorie) Le-am mai trimis mail ca tot nu merge, nu am primit nici un raspuns si tot asa. Am primit mai multe posibile solutii pe acest forum, decat la un service specializat.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06

Prin posta…
Nu iesti din B, sau di ce?
Mie mi sa par tare de treaba baietii, m-am imprietenit cu tata lumea pe-acolo. Poate ar trabui mai bine sa treci pe-acolo si sa vorbesti cu oaminii.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
Rank
Newbie
Din: 

Da nu sunt din Buc, am si fost personal. Nu zic ca nu sunt de treaba, chiar sunt, dar dupa cum spuneam, am gasit pe acest forum mai multe posibile solutii pt problema mea decat mi-au dat ei.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 12.10.06
amaresh - 20 Septembrie 2006 09:06 PM

Da nu sunt din Buc, am si fost personal. Nu zic ca nu sunt de treaba, chiar sunt, dar dupa cum spuneam, am gasit pe acest forum mai multe posibile solutii pt problema mea decat mi-au dat ei.

Ai rezolvat problema cu PB-ul?
Eu iti recomand sa mergi la un service mac in orasul tau si daca nu cunosti poate te pot ajuta eu.

Semnătură 

http://www.minipc.ro

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
amaresh - 12 Septembrie 2006 08:13 PM

Am de mai mult timp un Powerbook G4 15’’ 1.67, 1 g Ram (2x512 DIMMs). De ceva timp pur si simplu ingheata. Cateodata nici nu am vreo aplicatie deschisa sa se blocheaza complet. Nu il mai pot inchide decat de la butonul PowerOn/Off. Am scos un dimm de memorie, l-am lasat cu 512, intr-devar, vizibil parca merge mai bine (sper ca nu mi s-a parut). Un timp nu am avut probleme, cand de curand iarasi, acelasi lucru. Nu stiu daca are vreo legatura, dar in Activity Monitor la Memory Usage, Inactive Memory creste foarte repede pana la 300 din 512. Am crezut ca e o problema pt ca se incinge f tare (problema curenta la aceste modele), am cumparat un pad pe care il tin ca sa il ventilez si chiar isi face treaba, deci caldura nu ar trebui sa fie o problema.

Daca aveto vreo idee please HELP ca nu mai stiu ce sa fac.

În asemenea situații, de regulă este de vină sistemul: dintr-un motiv sau altul, are bube. Salvează tot ce ai și reinstalează, recomandabil cu formatarea partiției de sistem. Dacă și după asta ai necazuri, probabil este memoria. Memoriile sînt, pe locul doi, după sistem, cauza unor asemenea simptome, precum kernel panic frecvent și fără motiv aparent.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 27.03.07

Salut,

Verifica ce serial are PowerBook-ul tau, si eu am un PowerBook G4 de 1.67, tot cu 2x512Mb Ram (candva), si am avut si eu probleme. Pana la urma s-a stricat slotul de memorie. Deci… verifica daca cumva serialul este intre W8503xxxxxx si W8518xxxxxx
Pentru mai multe informatii viziteaza: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=303173

Sper sa ajute linkul. Eu trebuie sa ajung candva in Bucuresti sa vad daca se poate repara slotul de memorie…

2 din 2
2