Mai baieti ! Am si eu niste problemute pe care sper sa le rezolv. M-am gandit sa va cer cateva sfaturi. Iata lista cu buguri :
1. Flashul nu merge desi am ultima versiune. Nu merge in sensul ca atunci cand privesc ceva pe youtube ramane blocat pe o imagine si asa ramane pana cand derulez eu inapoi sa revad secventa. Total aiurea ! Repet..am upgradat flashul
2. Sistemul in sine imi face probleme. Programe care se inchid asa deodata rezultand o eroare cu 2 optiuni ( OK si REOPEN ) plus un luuung LOG probabil explicand cauza inchiderii.
3. Desi am 4 GB de Ram mi se blocheaza safari sau mesengeru si cateodata ramane messul in reluare si-mi apar randuri intregi cu text scris deodata dupa vreo 10 secunde.
4. A revenit problema cu sunetu. Pur si simplu sunt momente ( f rar ) in care sunetu nu merge deloc, iar cand apas pe controalele de volum nu se aude nici macar clip-clip. Dupa restart isi revine !
Sincer, la cate probleme ai, as face 2 lucruri imediat:
1. Sa verific daca HDD-ul nu e pe moarte; poti face asta cu Disk Utility > verify disk (nu trebuie sa ai nici o eroare aici)
2. Salvez datele importante (nu clona cu super duper ca atunci clonezi si erorile) si reinstalez pe curat OS X.
Daca tot s-a deschis acest topic as vrea sa intreb daca si la voi apare acest freeze si “spinning wheel of death” ?
Eu am avut aceasta problema de la 10.6.0 iar dupa 10.6.3 s-a mai linistit dar acum si dupa o noua instalare a sistemului tot imi face probleme.
Discul pare ok,asa spune disk utility,si oricum nu cred ca dupa 2 ani s-ar fi dus.
Daca tot s-a deschis acest topic as vrea sa intreb daca si la voi apare acest freeze si “spinning wheel of death” ?
Eu am avut aceasta problema de la 10.6.0 iar dupa 10.6.3 s-a mai linistit dar acum si dupa o noua instalare a sistemului tot imi face probleme.
Discul pare ok,asa spune disk utility,si oricum nu cred ca dupa 2 ani s-ar fi dus.
PS: iMac-ul are 2.4Ghz si 4GB RAM.
Dacă l-ai folosit intens se poate ca e pe ducă ceva hardware
MacOSX e un sistem foarte stabil dar o problema hardware îți poate crea necazuri
Încearcă si tu cu doi giga ram si vezi cum se comporta(au fost cazuri in care memoriile erau pe ducă )
PS: iMac-ul are 2.4Ghz si 4GB RAM.
salut.
am avut si eu the same problem on the same hardware.am schimbat hard drive-ul dupa care,nu mai am probleme cu iMacul.
good luck!
Fa un user nou. Daca merge Ok, pastreaza-l si porteaza datele. Daca nu, instaleaza Applejack, da-i restart cu “Cmd+S” si scrie “applejack AUTO restart”. Daca nici asta nu rezolva, salveaza datele, refa partitiile si da-i un reinstall curat. Daca nici asta nu rezolva, e hardware buba (cel mai probabil RAM sau HDD).
..sa va mai povestesc de piuiturile care apar cand incerc sa ascult unele radiouri online? Am mai discutat despre asta si atunci o rezolvasem cu update la 10.6.3. Acum a revenit problema. Tin sa mentionez ca dupa acele piuituri sunetul se aude “infundat” - fara inalte gen.
Dar de foarte multe ori se intampla ca in imaginea atasata aici,vedeti procesele si ma trezesc cu Not Responding la diferite aplicatii…
Sa fie oare HDD-ul?
Mentionez ca am facut fresh install de cateva zile.
Imagini atașate
Apasă pe icoană ca să vezi imaginea la dimensiunie originale