1. Exista vreun file manager gen Total Commander pentru Mac (care sa stie sa faca de exemplu redenumire multipla) ?
Daca da, care este ? Ce recomandati ?
2. Ce arhivatoare exista pe Mac (care sa suporte parolare, criptare, etc.) ?
3. Exista vreun text editor gen Notepad++ pe Mac?
1. Exista vreun file manager gen Total Commander pentru Mac (care sa stie sa faca de exemplu redenumire multipla) ?
Eu folosesc firewall-ul din sistem iar pentru outbound traffic folosesc little snitch.
Pentru imagini folosesc iPhoto si Quick look.
Nu poti sterge un post anterior,poti alege preview inainte sa fi sigur ca e totul ok
Ai mai întrebat.
Firewall-ul nativ e ireproşabil. Iar la ieşiri, Little Snitch e imbatabil.
Preview ce are?
Dacă nu-ţi place, pune-ţi folderele în Icon view şi umblă la butonelul din dreapta, jos.
@batranul
Ai dreptate. Nu dau niciodată drumul la firewall şi, pe legea mea, în 7 ani, nu mi-a suflat nimeni în ciorbă.
Dar asta e un “must” cînd vii de pe Windows.
1. Gasesti AICI o colectie de managere de fisiere ok. Daca ar fi sa facem un top, Path Finder s-ar clasa pe locurile 1, 2 si 3, urmat de restu’ lumii. Este ceea ce ar trebui sa fie Finder, poti vedea aici cam ce poate. Din pacate e pe bani multi, pe care intentionez sa ii platesc.
2. Nu stiu / nu folosesc / nu am arhivat nimic in ultimii 5 ani.
3. Textedit? In rest, the usual stuff: Pages, Word, etc.
Textmate (e pe bani) sau Textwrangler(gratis) merge ca si echivalent pentru Notepad++.
Littlesnitch ca si firewall, desi nu l-am mai folosit demult, si Iphoto pentru imagini. Disk Order ca echivalent de total commander (iarasi e pe bani dar din cate m-am jucat cu trial-ul mi-a placut foarte mult; personal folosesc Finder).
Un program echivalent cu Total Commander care să știe și conexiuni către servere este și muCommander. E free și poate destul de multe. Nu știu dacă știe de redenumiri multiple pentru că eu pentru task-uri de genul ăsta folosesc Automator.