Despre Preps și binding style
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Salutare.

Am o nelămurire legată de binding style la Preps. Și anume, am o carte al cărei montaj va fi de genul:
Se cos primele 3 coli (pe ideea saddle stitch (24-1, 2-23 samd)) apoi se cos următoarele 3 coli și tot așa.
La final vor fi suprapuse și se lipesc.
Nu pot lăsa saddle stitch să facă toată cartea pentru că nu este corect. Poate există o setare să ii spun că da, să folosească saddle stitch dar să știe să reseteze la fiecare 24 de pagini numărătoarea și pagina 25 să fie considerată ca pagina 1, respectiv 49 samd. Adică nu contează câte pagini am eu, el să știe că vreau să cos (capsez) câte 24 pagini odată ca și cum ar fi cărți separate.

Am găsit o rezolvare, temporară, și anume: am lasat doar 3 signatures și am tot sters primele 24 pagini după ce printam. Așa mi-au ieșit ok, dar totuși, trebuie să mai fie și altceva, sper…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.12.07

teama imi este ca nu pot fi situatii cu mult diferit, practic modul precizat de legare nu e nici pe departe ceva ce sa fie acceptat ca decent in industrie smile

Semnătură 

PowerMac G4
Macbook White 2.16
iPhone 3G/16GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ca decent? Adică cusutul este indecent ori cum? Sau nu ai înțeles ce am vrut să zic.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Am inteles foarte bine, insa cusutul de signaturi intercalate este o carpeala. De multe ori nu se intelege ca finisarea cu coasere nu este pentru masini de format mic/mediu (35x50/50x70).

Semnătură 

PowerMac G4
Macbook White 2.16
iPhone 3G/16GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, este un gto ceva, 35x50 maxim. Văd că nimeni nu folosește preps…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Dupa cum spuneam, un 35x50 nu este pentru carte legata. Este ineficient din toate punctele de vedere si teoretic nu e greu de priceput. In ceea ce priveste Preps, este un soft de impozitie scump, mai este folosit insa din cand in cand datorita faptului ca il gasesti si din surse mai neortodoxe. Nu cred ca vreun soft stie sa intercaleze dupa care sa aplice perfect binding by default. Sunt unele care cred ca accepta insa impozitii custom - vezi PDF Imposition de la Compose.

Semnătură 

PowerMac G4
Macbook White 2.16
iPhone 3G/16GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am gasit pana la urma rezolvarea, tot in preps. Vad ca nimeni nu foloseste si atunci nu o sa imi ocup timpul cu explicatia. Daca totusi aveti nevoie pm me.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 07.08.09

Pentru un astfel de binding stile se foloseste “Perfect Bound” cu “Multiple Web Signatures” daca colile tiparite se vor grupa inainte de faltuiala sau “Perfect Bound” cu definirea de “Finishing Sections” daca se va tipari pe coala mai mare decat coala de finisare.

Enjoy!

Semnătură 

Cu stima,

Liviu Ionel