dupa cum stiti, in macbook-urile de la macgallery, sunt 2x256MB 667MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300)
intentionez sa-mi fac un upgrade la 1gb (2x512) dar cu memorii non-Apple. ce recomandati? ce marci? musai 667MHz pt o functionare optima?
Eu cand am facut upgrade la mini am pus in 533 pentru ca am citi intr-un test ca nu afecteaza performantadar din pacate pierzi din stabilitate datorita placii video integrate asa ca dupa aceea am luat unele in 667 de la aceeasi firma si au mers fara probleme(geil) In aceeasi ordine de idei as lua pe un singur dimm, va fi mai usor la urmatorul upgrade.
mai dorule, intrebarea/problema mea este una al draq de simpla: am 2x256 si vreau sa-mi pun 1gb. doar 1gb ca atata imi permit. daca doream 2, spuneam de la inceput. si vreau sa-mi pun module nonapple. pt ca nu-mi pot permite memorii apple, am apelat la acest forum, adica la userii care comenteaza diverse chestii pe aici, pt un sfat, o sugestie…poate si altii au fost in situatia mea si experientele lor pot fi folositoare pt mine si nu numai.
daca nu pot obtine pe acest forum un raspuns competent ci doar glume de [cenzurat] si pseudo-poante de autobaza, va rog sa-mi spuneti si nu ma supar. am sa inteleg ca este un site de “caterinca ieftina”, “da baetzie” si am sa-mi caut raspunsuri in alta parte.
desigur…nici nu mi-am imaginat altceva. propun sa se inchida acest topic deoarece discutiile deja incep sa o ia pe aratura….
imi ofer scuzele de rigoare daca am ofensat pe cineva!
PS Ai dormit bine azi noapte?
PS2 (ceva mai lung)
Afirmatiile sunt competente deoarece am la serviciu 2 directori care mi-au urmat sfatul si si-au luat macbook black. Upgrade-urile la memorie sunt facute de mine cu cate 2 module de 1 gb.
Diferenta la procesor intel nu o simti de la 512 la 1 gb ci de la 512 la 2 gb.
Decat sa te chinui sa vinzi 2x256 sa iei acum 2x512 ca mai apoi sa iei 2x1gb si sa te chinui sa vinzi placutele de 512..
Ar trebui sa stii deja pana acum ca 50% din aplicatii ruleaza pe intel sub rosetta si au nevoie de cat mai multa memorie.
Am incercat sa te ajut nu sa fac “misto” iar “baeteala” nu imi sta in caracter.
Numai bine!
ok. merci. deci de 2 ori geil. o sa ma orientez catre aceasta marca. mi-ar conveni sa-mi iau un modul de 1gb pt un alt upgrade la 2gb ...
daca e cineva care foloseste un singur modul, sa-mi dea si mie de veste, sa-mi spuna daca e in regula
DO MATCHED PAIRS OF MEMORY HELP?
We’ve done some matched versus unmatched memory tests on the Intel Mac mini (which has virtually indentical architecture to the MacBook 13”). In the case of the Intel Mac mini, Quake 3 saw a 51% gain from matched memory pairs while Doom 3 saw an 18% gain. As for Productivity Apps, matched pairs gave iMovie HD a 3% boost and Photoshop CS a 4% boost.
Dimpotriva, eu voiam sa te sfatuiesc sa iei 1 modul de 1 gb avand in vedere ca performantele mari se vad doar la jocuri (oricum nu cred ca ai luam macbook pt jocuri) la folosirea modulelor pereche. cred ca poti sa iti faci un timp treaba cu 3-4% penalizare pana mai ai bani sa iei inca un modul de 1 gb.
l-am luat pt orice. nu prea am timp sa ma joc dar parca as trage un doom3 din cand in cand…
oricum, cand ma duc sa-mi iau memoriile i-au si mac-ul cu mine si fac un test si cu un modul de 1gb si cu 2x512
da, q4 se taraie rau pe al meu….am inteles ca e si din cauza placii video….q4 nu-mi place nicicum. pe doom3, azi dimineata l-am terminat de “cumparat”. am avut inainte un laptop cu proc barton2600+ 512ram si atiradeon9600 cu 128 si se misca cat de cat…nu eram multumit. cand ma duc sa-mi iau ram, o sa le instalez pe amadoua si o sa vad cum se misca si o sa fac si un test cu photoshop si cu maya