Man pentru tot ce ai spus tu pe acolo (maya mai ales:)) trebuie mai mult de 1 gb ram. Ai in vedere ca pe viitor upgrade la memorie e absolut necesar.
Intel GMA-ul de la macbook e mult sub Radeon 9600 ca perforante 3D, e chiar si sub 9200 de la mini G4.
sa inteleg ca nu e suficient 1gb pt doom3 si photoshop? iar cu maya nu lucrez, doar ma prostesc din cand in cand dar daca se misca cat de cat bine, daca nu sta 3zile sa creeze o sfera idioata care se plimba pe o axa, cred ca e acceptabil pt altele…. cu 512 cat am acum am facut o porcarie de fantana si nu a muncit f mult (nici fantana nu e cea de la hotelul belagio)... nu vreau sa fac ice age3…
nu stiu ce sa zic… eu nu-mi castig existenta din DTP sau alte treburi din aceeasi arie curriculara….eu ma joc cu ele…chestii simple…stupide poate… de nivel sub newbie
ce-i drept nici nu am citit cerintele minime ...
Cauta photoshop CS (8) sau si mai bine PS7. CS2 mananca prea multe resurse, corelat si cu emularea…. vai! chiar ca doar timbre! In schimb 7 se misca acceptabil, si mi se pare cea mai buna/stabila/rapida versiune de PS pt OSX. Eu lucrez tot in 7 desi au mai aparut inca 2 versiuni.
Ca idee.. pe un macbook cu 2gb ram, PS7 se misca emulat cam ca pe un G4-733 cu 1gb ram, sau cam ca pe un Athlon la 1000, deci cam greoi.. Cam asa mi s-a parut mie, poate sunt subiectiv, nu lucrez pe cine stie ce fisire imense, acolo 150-200mb maxim.
daca vrei jocuri poti sa iti pui cele mai perchi memorii ca degeaba ... placa video de pe macbook nu are nici o treaba….
iar la celalte aplicatii trebuie sa ai cat mai multa si gata. alea de 2x 256 ma chinui si eu sa le dau de vreo 3 luni ... nici moca daca le dau ca nu are ce sa fac lumea cu ele…. In cateva luni nici astea de 512 nu o sa se vanda usor ... ma chinui sa scap de ele deja de o saptamana si le dau cu 500 de mii sub piata.
am vb la tf cu un tip de la apple.store si m-am interesat de un upgrade. sa dau memoriile mele + diferenta de pret si sa iau altele si m-a zis ca are o galeata de module de 256…
cred ca o sa-mi iau un modul de 1gb ca sa nu raman si cu alea de 512 deoarece cred ca nu voi gasi pe nimeni sa le vand pe cele de 256….
are ceva daca folosesc un modul de 1gb si unul de 256? mare jmecherie nu cred ca e dar n-as vrea sa busesc ceva….
Fara sa aprind alte discutii ... cateva sfaturi, ca oricui ii place sa fie “profesor”:
1. http://www.mactracker.ca/ - ce fel de memorie monteaza mac-ul meu? uitati-va aici si pe urma cumparati
2. daca apple spune 2 module in paralel inseamna ca asa trebu’
3. ignorand 2, as cumpara un singur modul numai in ideea ca in cel mai scurt timp (1,2 luni) il cumpar si pe al doilea
4. atentie mare: apple isi declina orice responsabilitate pt memoriile non-apple si pt instalarile de memorii de catre terte parti
Acum nu trebuie sa suflam chiar si in iaurt… mi-am upgradat mini si toate fostele macuri singur. La serviciu 2 macbook. Niciodata cu memorii apple, dar nici nu module gen elixir, sycron, etc. Au mers mereu din prima.
Mai cunosc pe aici destui care si-au pus memorii in macuri (mini, ibooks, macbooks, powerbooks). Sunt multe cazuri pe forum. Nimeni nu a intalnit probleme (doar la un G5 cu memorii apple parca au fost probleme ).
Macbook merg si cu un singur modul. Fara nici o probleme. Poate cu un impact (insesizabil) asupra performantei.
Ar fii culmea sa isi asume Apple responsabilitati pentru ca Gigel a incercat sa puna DDR in loc de DDR2 si a busit slotul/placa de baza Sau ca Ionel a vrut sa infiga un DDR in slotul de la iMacG3. Rad numai ca ma gandesc ca ar putea Apple sa incurajeze montarea memoriilor de catre utilizator. Ei pe ce mai iau banii?
Nu, ai dreptate ...hai sa ne udam pe maini, sa ne scarpinam la poponeata, sa fortam memoria in slot cand nu intra pt ca o bagam invers ...
Dorutz, nu toti au instalat 200 de memorii pana acum, de asta e forum-ul acesta sa invete cum se instaleaza: eu personal, prefer sa suflu in iaurt decat sa ma frig ...cu toate ca, fie vb intre noi, ego-ul meu imi spune ca dupa 10 ani de winzoz si vreo 2 de mac am ajuns un “guru”
Ai uitat ideea de baza a forum-ului: nu sa ne certam intre noi ci sa incercam, cei care se cred in stare, sa dam sfaturi constructive! Subliniez constructive!
ps. am uitat sa recomand memoriile corsair, sunt ceva mai scumpe dar ...dupa ce ai dat 1.000 si de euro pe mac merita sa dai 20-30 euro in plus pe memorie.
Nu am spus “sa ne udam pe maini, sa ne scarpinam la poponeata, etc”. Nu m-am certat cu nimeni. Doar incercam sa dau omului putin curaj.
Sfaturile mele nu cred ca au fost distructive.
Dupa a 2-a replica de genul asta in doar 1 saptamana… incep sa inteleg de ce au plecat anumite persoane de pe acest forum.
jmecheria e ca la un moment dat, masina se poate bloca, intr-un proces oarecare…
e mai bine sa ai memoriile imperecheate, decit sa le pui asa, sa fie multa memorie
- propun ca toti cei care se tachineaza, sa stea la coltul mesei la intilniri!