2 din 2
2
Conexiune date Orange iOS 4.0.1
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
Rank
Newbie
Din: Drobeta Turnu-Severin
Macuser din: 17.09.10
PegasosII - 18 Septembrie 2010 12:32 AM

Ai cumva si sim de Digi sau alt provider de internet sa faci teste?

ai abonament de date sa uprepay de date pe Orange?

Eu am patit cu apn de pe unlockit.nz sa nu mai mearga sms…incearca fara apn vezi cum merge

prePay Orange. telefonul cand la-m luat era codat pe o retea din Franta. Nefiind jaibreak-uit am instalat 4.0.1 (imi era mai comod si oricum vroiam iOS) am luat apn de pe unlockit.nz mi-a functionat o perioada pana am primit acel mesaj de carrier update. am zi sa il fac… daca este vre-o problema pot da un restore si teoretic ar trebui sa se modifice acele setari… dar pooof… nimic

Semnătură 

MacBook Pro 13-inch, Late 2011
Apple TV 3rd Gen
AirPort Express 2nd Gen
iPad 3 32Gb WiFi + 4G Black
iPhone 5 16Gb Black

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
Rank
Newbie
panteraroz - 18 Septembrie 2010 07:54 AM

idem si aici, problema este de cateva zile, pana acum nici o problema.

nu inteleg ideea pe care doresti sa o exprimi…  cred ca ai folosit cuvantul “problema ” gresit la sfarsit

Semnătură 

Apple TV 3rd Gen
AirPort Express 2nd Gen
iPhone 5 16Gb Black

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
Rank
Newbie
PegasosII - 18 Septembrie 2010 12:32 AM

Ai cumva si sim de Digi sau alt provider de internet sa faci teste?

ai abonament de date sa uprepay de date pe Orange?

Eu am patit cu apn de pe unlockit.nz sa nu mai mearga sms…incearca fara apn vezi cum merge

Am probat un sim de Digi… dar nu stiu din ce motive nu imi gasea reteaua… ciudat. Cu sim de Vodafone a gasit reteaua. Ciudat

Semnătură 

Apple TV 3rd Gen
AirPort Express 2nd Gen
iPhone 5 16Gb Black

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
Rank
Newbie

Se pare ca problema ar fi alta a carei origine se afla in optiunea activata de mine pe prePay. Am inteles in urma apelului la orange ca acei 100 Mb pentru trafic ar fi fost scosi din optiune. Dar nu sunt in totalitate sigur daca acesta este motivul. Nu mai tin minte creditul ramas in urma activarii optiunii. Cert este ca acum am 7.09 eurocenti, insuficent pentru stabilirea unei conexiuni de date dupa cunostiintele mele. Voi afla, dupa o reincarcare in cursul acestei zi, veridicitatea acestei ipoteze.

Semnătură 

Apple TV 3rd Gen
AirPort Express 2nd Gen
iPhone 5 16Gb Black

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.09.09
hamilton - 18 Septembrie 2010 10:03 AM

in iTunes te-a intrebat de carrier update ?
sigur ? nu iOS 4.1 ?
din cate stiu eu nu se poate in iTunes..bineinteles exista sansa sa stiu gresit :)

In iTunes a aparut mesajul, cu optiunile ‘Learn more’, ‘Download and update’ si ‘Cancel’.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.06.09
dani09 - 18 Septembrie 2010 11:17 AM

Se pare ca problema ar fi alta a carei origine se afla in optiunea activata de mine pe prePay. Am inteles in urma apelului la orange ca acei 100 Mb pentru trafic ar fi fost scosi din optiune. Dar nu sunt in totalitate sigur daca acesta este motivul. Nu mai tin minte creditul ramas in urma activarii optiunii. Cert este ca acum am 7.09 eurocenti, insuficent pentru stabilirea unei conexiuni de date dupa cunostiintele mele. Voi afla, dupa o reincarcare in cursul acestei zi, veridicitatea acestei ipoteze.

Amanuntul asta nu l-am luat in calcul, dar poate fi raspunsul la problema existenta.
Ne tii la curent cu ce ai rezolvat.

Semnătură 

the iPhone 5
Helpful iPad
Happy with a MacBook Pro
Lightweight with a Macbook Air
Wireless with a Time Capsule

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 03.09.06
dani09 - 18 Septembrie 2010 11:17 AM

Incearca un sim de abonament in iPhone. Daca merge atunci configuratia ta pe iPhone este OK si problema ramane exclusiv in mana celor de la Orange. Eu am patit la fel cu prepay in iPhone (locked in Orange, fara jailbreak sau unlock), actualizat la ultima versiune si la schimbul pe care ti-l recomand nu am reusit sa ma conectez la internet nici pe celalalt iPhone, in schimb abonamentul meu mergea in iPhone-ul meu. Deci problema era de la Orange.

Semnătură 

MacBook Pro 7,1 Intel Core2 Duo 2,4GHz, 8Gb DDR3, 500 Gb WD Blue
iPad 3 32 Gb
iPhone 5 32 Gb, iPhone 3Gs 16Gb

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
Rank
Newbie

Am reincarcat. Problema a fost rezolvata. Cei de la Orange au scos acel trafic din optiune si cum stiam, cei 7 eurocenti nu erau suficienti pentru stabilirea unei conexiuni de date. Asta dovedeste inca o data nesriozitatea si incopetenta unor angajati Orange si modul in care abodreaza o solicitare de la clienti. Puteau face o verificare a contului prePay si ulterior puteau sa imi ofere un feedback asupra starii contului meu si a imposibilitatii stabilirii unei conexiuni de date in starea in care se afla.

Va multumesc foarte mult pentru sprijinul acordat.

In urma acestei experiente am constatat:
- nu este necesar absolut necesar setarea APN-ului (mi se stabileste conexiunea fara el)
- stiu ca este “a pain in the ass” dar apelati la operatorii de telefonie si oferiti-le cat mai multe informatii, chiar daca unele pot fi irelevante

Inca o data va multumesc pentru sprijinul acordat si va invit sa participati si la cel de-al 2-lea topic deschis de mine. Mi-ar fi de mare folos opiniile, parerile si sfaturile voastre.

Semnătură 

Apple TV 3rd Gen
AirPort Express 2nd Gen
iPhone 5 16Gb Black

2 din 2
2