1. Da, va exista o noua generatie iPhone si in 2011. Cat timp succesul produsului se mentine la cota actuala sau creste, Apple va lansa anual un nou model.
2. In 2011 e foarte posibil sa avem doar un upgrade al modelului 4, asa cum a fost 3GS, prin urmare n-am asteptari foarte mari de la modelul imediat urmator. In mod sigur va rezolva problema semnalului si va veni cu niste cifre mai mari la specificatii. Cat despre urmatoarea generatie majora, din 2012, cred ca va veni cu 4G, Wi-Max, USB 3.0 si NFC (Near Field Communication, o tehnologie deja existenta la unele modele Nokia, care in relatie cu banca unde ai cont iti permite sa cumperi produse doar apropiind telefonul de un POS compatibil).
3. E greu de spus pentru ca in general lucrurile merg in sens invers, iPhone e avangarda noilor tehnologii, celelalte produse Apple implementandu-le ulterior. Dar daca ma gandesc putin, radio-ul FM care a aparut in 2009 la iPod Nano 5th ar fi un exemplu interesant, e chiar de mirare ca n-a fost deja implementat pe iPhone. Se pare ca lipseste doar API-ul, antena radio emisie-receptie gasindu-se si la 3GS si la 4.
4. De la primul model incoace lista de cerinte a tot scazut, insa au ramas cateva probleme si sunt convins ca unele dintre ele nu vor fi prea curand rezolvate. Una dintre ele se refera la baterie. Nu vreau neaparat sa o faca replaceble pentru ca designul ar avea serios de suferit, dar mi-as dori una mai reliable decat cele de pana acum. In domeniul bateriilor s-au facut cele mai mici progrese in ciuda importantei lor majore la produsele mobile. In loc sa aud ca au facut-o de N ori mai mare, as vrea s-o faca de N ori mai buna, mai durabila si mai eficienta. Apoi, as vrea speakere mai bune, neaparat stereo. Nu in ultimul rand, sa renunte la traditionalul conector branduit, asa cum Nokia a renuntat la PopPort si a adoptat standardele MiniUSB si Micro USB cu ani buni in urma. Card de memorie nu cred ca vor implementa vreodata, dar nici nu mi se pare foarte necesar, si in plus produsul si-ar pierde din aspectul curat si simplu de pana acum.