iWeb - va rog un ajutor!
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 03.04.06

Bună,
Se știe că nu mă ocup cu webdesign, ci cu DTP, prepress ș.a.
Din dorința de a ajuta o persoană care vrea să muncească cinstit, m-am înhămat (acțiune pur caritabilă!) să îi construiesc site-ul în iWeb (auzind că acesta e potrivit pentru cei ce nu au nici o treabă cu internetul (programare, flash-uri și alte chestii de genul…).
Bun și făcut. Făcut, dar se pare că mai puțin “bun”, întrucît trimițînd la terțe persoane proiectul meu din iWeb, mi-au spus că la ei nu se vede bine :((
Problema cu fonturile, dar și cu altele.
Intrebările mele pentru dvs.:
1. Fonturile care îmi apar cu avertizare că vor fi convertite-n curbe (“text image indicator”), se pare că nu se convertesc. Și aș vrea asta!
2. Pot să import acel text scurt, dacă il export din alt program în curbe, .ai, .eps etc. (titlu, două cuvinte, nu paragraf sau text mai lung) în iWeb? Și dacă “da”, atunci “cum”?
3. Cineva care a testat pe windows, spune că bara de sus (meniu) nu este funcțională... :(
4. Toate fișierele importate (jpg, pdf, gif ș.a.) în iWeb au acel chenar alb. Nu se poate fără acel chenar? (am încercat asta dorind să aduc acel titlu în pagină)

Vă mulțumesc pentru orice părere, sfat! ...

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

doar o chestie am de zis: tu trimiti proiectul tau la cineva care probabil ori are windows (deci nu are iweb) ori foloseste un alt program pe mac. ce e facut in iweb, merge doar pe iweb!

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
pămătufu’ - 27 Septembrie 2010 02:51 PM

doar o chestie am de zis: tu trimiti proiectul tau la cineva care probabil ori are windows (deci nu are iweb) ori foloseste un alt program pe mac. ce e facut in iweb, merge doar pe iweb!

Da, am trimis folderul cu toate cele, la cineva care e pe windows, sa testeze offline (deschizind acel “index. html” în browser-ere de windows).
Persoana pentru care am construit acea pagina web, si-a facut comanda & rezervare nume, domeniu etc. si urmeaza sa achite zilele astea, apoi eu va trebui sa public site, ceea ce am lucrat.
Credeti ca publicind pe net va fi ok?! Se vor vedea acele texte asa cum se vad la mine in iWeb?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

Iti faci textul eps in photoshop sau in ce program vrei tu si il tragi din Finder in iWeb unde vrei sa apara.

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

3. Cineva care a testat pe windows, spune că bara de sus (meniu) nu este funcțională...

La cine trimiti, trebuie sa aiba java suport instalat, bara de meniu se incarca cu un javascript.
Mai simplu daca vrei sa poata vedea persoana respectiva site-ul, este sa faci web sharing din SystemPrefferences, si sa accesese site-ul de pe calculatorul tau sau sa il publici pe domeniul achiziitionat.

4. Toate fișierele importate (jpg, pdf, gif ș.a.) în iWeb au acel chenar alb. Nu se poate fără acel chenar? (am încercat asta dorind să aduc acel titlu în pagină)

Daca dai click pe o imagine in inspector la Graphic (Butnul cu un cerc si un patrat) poti sa ii setezi Stroke: Line, PictureFrame, sau (None, in cazul tau) poti sa ii setezi umbra, reflexie si alte chestii.

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
calimac - 27 Septembrie 2010 03:24 PM

3. Cineva care a testat pe windows, spune că bara de sus (meniu) nu este funcțională...

La cine trimiti, trebuie sa aiba java suport instalat, bara de meniu se incarca cu un javascript.
Mai simplu daca vrei sa poata vedea persoana respectiva site-ul, este sa faci web sharing din SystemPrefferences, si sa accesese site-ul de pe calculatorul tau sau sa il publici pe domeniul achiziitionat.

Daca dai click pe o imagine in inspector la Graphic (Butnul cu un cerc si un patrat) poti sa ii setezi Stroke: Line, PictureFrame, sau (None, in cazul tau) poti sa ii setezi umbra, reflexie si alte chestii.

4. Ufff! ... Multumesc!!! Se poate fara outline, asa cum m-ai indrumat… smile He he!!! smile ms… ms…
In ce priveste pct. 3, o sa mai testez, dar eu cred ca trebuie sa mearga, mai ales ca pina acum nu am trimis decit la o singura persoana cu windows.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Vezi ca depinde si de ce browser/OS foloseste (si de ce zona de securitate foloseste)..uneori ii apare bara aceea galbena din partea de sus a browserului, in care ii zice JavaScriptu’ sa dea Allow la ‘blocked content’

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

‹‹ Namebench DNS      XMarks se închide ››