1 din 6
1
De ce sa-mi iau iPhone ?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 03.05.07

Salutare !

Va rog ajutati-ma cu un sfat. As vrea sa stiu de la posesorii de iPhone ce intrebuintari i-ati gasit care sa justifice pretul.

Dilema mea este urmatoarea:
Imi place iPhone-ul la nebunie. Este o scula super si ca design si ca functionalitate. Mult peste alte smartphone-uri. Insa trebuie sa ma ajute in viata de zi cu zi.

Dar nu pot sa-mi justific cheltuirea a 600 euro pe el, pt ca
1. nu ma dau banii afara din casa
2. bateria tine 1-2 zile fata de 4-5 zile la k800i
3. Ofera functionalitati in plus fata de telefonul meu Sony Ericcson k800i dar nu prea le folosesc

De ex:
- Am net acasa, am net la munca. Iar ca sa citesc 15 min in metrou o stire pe hotnews, pot si acum cu Opera Mini.
- Iar cand ies la o bere cu prietenii, pai nu ma mai intereseaza sa fiu online.
- email-ul de pe gmail il citesc f bine cu aplicatie de la goolge care merge excelent
- sa ascult un audiobook sau o melodie, pot si acum
- de jucat nu ma joc asa ca app store nu ma ajuta

In plus daca scap K800 pe jos, asta e (si s-a intamplat de cateva ori). Se ciobeste putin carcasa.
Daca scap iPhone-ul o sa-mi smulg parul din cap la cati bani am dat pe el.

Intrebarea e aceesi si pt alte smartphoane, insa tinand cont ca un HTC Desire e la juma de pret, e mai usor de luat decizia.

Deci: cu ce va face viata mai buna iPhone-ul? Ce puteti face cu el, ce nu puteati face inainte.

Va multumesc pt comentarii constructive.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 19.08.09

De acord, poti si cu Opera Mini. De acord, poti sa asculti si o melodie. (cu orice telefon decent)
DAR NU POTI sa o faci cum o faci pe un iPhone. Eu nu m-am jucat cu telefon mai bun ca iPhone-ul pana acum. Si am pus mana pe o multime de modele… Sa mai spunem ca sunetul din casti este incomparabil cu orice alt sunet de la orice alt telefon ?
Daca nu ti-l permiti, nu ti-l lua. Eu n-am platit niciodata 600 euro pe un telefon. Fie ca l-am luat la abonament, fie ca am asteptat si am gasit alte oferte.

Semnătură 

iPhone 3
iPhone 3GS

 iPhone 4S
 Macbook Pro 15” i5 2010
iMac 21.5” Quad-core i5 2.5Ghz/4Gb/500Gb/Radeon HD 6750M 512MB

coming soon: The New iPad
coming soon: Macbook Air / The New Macbook Pro
coming soon: Apple Thunderbolt Display

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

appstore asta nu e numai pentru jocuri, probabil sunt si cele mai putine, pt ca sunt greu de facut.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

poti sa vezi o harta intr-o rezolutie decenta pe un ecran aproape suficient de mare, poti sa te orientezi cu GPS-ul, poti sa faci niste poze si filme cu o calitate foarte buna, interactionezi cu elementele de pe ecran intr-un mod foarte intuitiv, poti sa-l folosesti ca jucaria perfecta pentru cea mica, poti sa vezi decent un podcast sau filme de pe youtube, poti sa faci facetime si sa comunici pe toate protocoalele de IM, sa vorbesti si-l folosesti cu siguranta mai mult de 2 zile la o incarcare, poti sa citesti mailurile intr-un mod decent, RSS, stiri cu video, ziare formatate frumos, poti sa citesti o carte buna in iBooks sau Kindle, poti sa dai si telefoane care se aud bine, dar inteleg ca nu asta te intereseaza.

Dar mai ales, cand mergi la bacania de la colt si vrei sa cumperi un Dragon Fruit, si te intrebi daca e normal sa aiba culoarea aia roz fluorescenta, si cat de moale trebuie sa fie daca e bun, cam ca ce are gust si oare merita 1.37 lire… ai Harvest. Si stii. Fara wifi sau plan de date.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: Bucureşti
Macuser din: 07.09.09

Mihai, din punctul meu de vedere, daca-ti pui intrebari de genul asta iPhone-ul nu e pentru tine. Serios si fara “rautacisme”. Eu abia acum sunt la primul iPhone (proaspat posesor de iPhone 4) dar am stiut ca e pentru mine din momentul in care Jobs a anuntat iPhone-ul original in Ianuarie 2007. S-a potrivit exact pe ceea ce imi doream eu si nu gasisem pina atunci. Fara sa fi pus mina pe vreun Mac in viata mea, la un an dupa (in 2008) deveneam user de Mac. In ceea ce ma priveste, nu e vorba de ce nu puteam face inainte si ce pot face acum, ci de cum o fac. Nu stiu cum sa explic… stiu sa folosesc Windows mai bine decit mi-as dori, dar vreau sa il folosesc? Hai ca mai mult te-am bagat in ceata smile

Semnătură 

iPhone 4 ● Mac Pro (early 2008), 1x2.8 GHz, 14 GB RAM ● Cinema Display 23”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

Pai,sa vedem:
- ai push e-mail + sincronizare over the air la contacte si calendar daca folosesti mobileme sau gmail.
- ai google maps si eventual o navigatie (daca o cumperi).
- ai functia de iPod.
- ai programe cam pentru orice(Apple chiar nu glumeste in reclamele genul “there is an app for that”),printre cele mai importante(pentru mine) ar fi:
BeejiveIM,PingChat,My Football,Shazam,Dropbox,1Password (poti tine keychain-ul in dropbox si se sincronizeaza cu win/mac si iOs,FOARTE FOLOSITOARE),iTeleport,iDisk,NAVIGON,Felaur PDF,iStorage,Quickoffice,roUtil +++ multeeee altele aplicatii si jocuri.
Si inca ceva,sunt de parere cu Mihai.M, nu cred ca iphone e pentru tine daca iti pui intreabrea asta smile

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

iPhone-ul e un telefon. iPhone-ul e un iPod. iPhone-ul e un Internet Communicator.
iPhone-ul e excelent !

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Mihai, nu ai nevoie sa dai 600 de euro.
Si Vodafone si Orange au preturi subventionate decente zic eu.
Si ai nevoie de un plan de date cat de cat daca vrei sa-l si folosesti.

Nu poti sa-ti imaginezi cum vei folosi iPhone bazandu-te pe experienta actuala, nu sufera comparatie.
E ca si cum ai incerca sa-i explici cuiva care a condus numai Dacie berlina experienta folosirii unei masini normale. Nu cred ca exagerez comparatia.

Tu consideri experienta de acum normala, si iPhone un lux, iti place si ti l-ai lua daca ai avea banii aia de dat pe un telefon, dar vocea ratiunii iti spune ca nu e cazul sa faci nebunii cu banutii.
Eu iti spun impresia mea dupa ce am avut primul iPhone: de fiecare data cand ma ruga cate un coleg sa-l ajut cu diverse setari ba pe un Windows Mobile, ba pe Blackberry, ba pe Symbian, si chiar si pe Android, ajungeam sa ma enervez, eram frustrat cat trebuie sa bibilesc ca sa fac ce aveam de facut - setat un mail, un apn. Eu acum consider normala simplitatea iOS si restul experientelor un vis urat.

Sigur, decizia economica e a ta, dar eu as simplica-o in modul urmator: daca vrei neaparat un smartphone - fa un efort si ia-ti iPhone. Daca nu se justifica, ramai la un Nokia bun si ieftin, tine la tavaleala.

Cat despre zgarieturi, eu am rezolvat simplu: o teaca de curea. Il am tot timpul la mine, si cand il las din mana am mereu unde sa-l pun. Daca trebuie sa-l tin in alta parte il pun cu tot cu teaca de curea, punct.
Am iPhone 2G de trei ani si arata (eh, aproape) ca in prima zi.

As incerca sa sintetizez si altfel ce vreau sa spun: cel mai bun telefon mobil este un Nokia, model la alegere, dar nu smartfone. Modelele X, Y sau Z de smartfoane sunt telefoane mobile care se chinuie sa fie mai mult decat telefoane mobile dar esueaza cu brio.
iPhone a fost de la bun inceput cu totul alt animal: un personal data device de buzunar care iti face favoarea sa te scape de necesitatea purtarii si a unui telefon mobil pentru ca il implementeaza printr-o aplicatie software, printre multe altele.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu iti recomand altceva,ia un 3gs 2nd cu garantie orange,gasesti si la 300euro.
Dupa un timp vei sti daca merita sa iei un iphone 4 sau nu.
Am o cunostinta care si-a luat iphone 3g la cateva luni dupa ce a aparut la noi,l-a cumparat ca a vazut la mine sj i-a placut.
Dupa ce a vazut ca bateria tine doar o zi,ca nu poti trimite si primi fisiere prin bluetooth a decis sa il vanda smile
Nu cred ca merita sa faci asta dupa ce inchei un abonament cu orange pe 2 ani.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Sunt doua mari categorii de devices….IPhone si telefoane….alege ce vrei
iPhone iti va schimba viata definitiv.

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Moderator
boboc - 30 Septembrie 2010 05:56 PM

(...) nu poti trimite si primi fisiere prin bluetooth a decis sa il vanda smile.

foarte tare ! LOL imi place gandirea asta.
la romani nu s-a auzit de mail,messenger…dropbox ?!
ma rog, ca sa nu deviem..iPhone-ul ca orice telefon are si minusuri. Un exemplu este cel de sus : ca nu poti trimite fisiere prin bluetooth. Oricum,daca faci jailbreak se poate..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 16.02.07

Un alt minus ar fi ca nu merg siturile in flash?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Moderator

eu consider asta avantaj wink
daca ar merge site-urile flash si ai naviga mult pe ele telefonul s-ar face foarte cald si bateria s-ar duce mult mai repede.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mie la iphone 4 mi se consuma destul de repede bateria smile
Daca ar merge si flash atunci ar fi dezastru,probabil asta si e motivul pentru care nu e disponibil flash pe iphone.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09

iphone este scula buna,

dar din mailul tau rezulta ca tu nu ai nevoie de el, nici de HTC desire

si totusi tu il bagi in seama, il doresti,  compari tot ce-ti place cu Iphone….
si eu stiu de ce tu dai astfel de intrebari…
raspunsul e simplu: Din cauza pretului MARE, pret care-l face putin accesibil, pret care oarecum vrea sa-ti spuna ca Iphone este o “resursa” rara pe pamant si ca n-are cum sa ajunga la toti.

“raritatea” iphone-ului mai este “alimentata” de faptul ca Apple produce un model pe an iar restul producatorilor produc vreo 6 modele pe an, nu pot sa spun ca HTC produce telefoane proaste doar ca eu am pierdut firul, si habar nu am care e diferenta intre hero si desire,

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

ember, iphone ii tata lor!

Semnătură