N-ai absolut nici un motiv sa-ti cumperi un iPhone sau un alt telefon. Nu inteleg de ce te gandesti la achizitionarea unui alt telefon de vreme ce nevoile tale sunt satisfacute de SE k800i. Acest model de SE este un telefon foarte bun, eu inca-l folosesc in paralel cu un iPhone din prima generatie. Deci despre ce vorbim?
In 9 ianuarie 2010 l-am sunat pe tipul care răspundea de compania mea de la Orange, și i-am zis să facă o listă de așteptare pentru că vor primi un telefon nou (am blufat atunci, dar am sperat că nu voi fi obligat să migrez la altă rețea).
Tipul habar n-a avut ce am cu el, a crezut că-mi bat joc de el, dar m-a ascultat și în iul 2008 am primit la mine în urbe primul iPhone 3G livrat oficial, datorită faptului că l-am rugat cu un an și jumătate înainte să deschidă o listă de așteptare.
De ce l-am dorit?
Deoarece folosesc produse Apple din febr. 1990. Sunt doar un utilizator. Nu m-a interesat aproape deloc partea hardware și modul de funcționare a OS-ului, software etc.
Apple tot ceea ce face este ideal pentru utilizator, simplu de folosit, intuitiv. NU există aplicație care să nu o pot utiliza, sau să nu pricep ce face după câteva minute de lucru cu ea.
Pentru a utiliza un produs Apple nu a trebuit sa trec prin calvarul DOS, MS-DOS, Pascal, Turbo Pascal, 3.11, ‘95, ‘98, 2000, NT, si alte cifre sau combinatii de litere cu ecran albastru.
Aleg produs Apple implicit iPhone, deoarece la școala superioară facultativă, la cursul de Word Star am lipsit total, și totuși la examen am luat 10 cu felicitari, deoarece m-am cărat cu classic II-ul meu și i-am explicat la prof., ca eu studiind la marketing nu trebuie să știu cod de linie pentru a edita un document în Word Star, ci trebuie să știu că există ceva la care trebuie să știu să scriu (Claris Works). (S-a uitat la șoarece ca la lună nouă). Restul grupei a picat la examen, deoarece s-a încurcat în știință cu Word Star-ul
Aleg produs Apple deoarece nu a trebuit niciodată să stiu combinații gen ALT + num pentru a reuși să scriu cu ă, î, ș, ț, â, é, á, etc…
Aleg produs Apple deoarece nu trebuie sa-mi bat capul cu linii de comandă gen: run, exit sau mai elevate: ssh etc, când sunt alții care câștigă bani din folosirea lor. Eu câștig bani din utilizarea muncii informaticienilor.
Deci dacă vrei să nu-ți bati capul cum funcționează, ci numai să te bucuri că funcționează cumpară-ți un produs Apple. Dar tot o dată cu el poți să și dezvolți aplicații, etc…
eu am convins-o pe o colega sa nu dea banii pe timpenii gen nokia si sa isi ia un 3g 16GB cu 700 ron.
asta acum doua saptamini. se intreba daca nu e greu de folosit or something.
acum apasa din reflex cu degetele pe display-ul telefonului fix de pe birou.
q.e.d.
Nu ma intelegeti gresit. Stiu ca iPhone e cel mai bun de pe piata ! Pe deasupra mai sunt si utilizator mac de vreo 5 ani, si stiu ce inseamna sa nu te freci cu setarile si registrii tot timpul. Si mai sunt si un geek (imi place tehnologia).
Deci inima mea stie ce vrea.
Insa eu sunt pe Vodafone si idiotii astia nu-l au.
Ratiunea insa imi baga strambe.
Ca sa-mi iau iphone am mai multe optiuni:
-sa trec pe Orange la un abonament dublu fata de vodafone (30e fata de 16 e abonamentul pt Desire). Majoritatea prietenilor mei sunt pe Vodafone.
-sa-l iau la liber, insa 6-700 de euro e prea mult pt un telefon.
-sa iau un 3GS probabil pe la 300-350 euro.
-mai astept pana la anul, poate expira exclusivitatea la Orange.
Zicea cineva ca are si Vodafone-ul ?? Ca eu nu stiu sa fie asa ceva.
Ia un 3GS neverlocked (il gasesti pe la 350 Euro lejer, is vreo 2 pe forum, acum) si ai terminat povestea cu Vodafone, fara Vodafone, etc. Sterge pe jos (urat) cam cu orice altceva la bani cat de cat comparabili. Du-te in cautari avansate -> cauta “3GS neverlocked” in sectiunea vanzari si o sa vezi preturi intre 1300 si 1500 ron. Ceea ce nu e prea mult pentru un telefon. Daca mai ai rabdare o luna sau doua, o sa gasesti si cu 1000 - 1200 ron.
350 eur + tva sunt 3GS/16G la Vodafone, noi. Sunt aduse de la VF Cehia si nu, nu sunt blocate pe VF, sunt neverlocked. Da, te obliga sa-ti iei o optiune de date.
Eu am un 3GS luat in conditiile astea, pe abonamentul mare de la job. Intrebati si voi, nu stiu daca astea sunt conditiile si pentru clienti mici.
Frate…
Am intalnit in acest thread genul de atitudine pe care am mai intalnit-o intr-un singur loc: pe forumurile posesorilor de BMW (chiar si aici e un user cu aceleasi conceptii, no offence): BMW / iPhone e numai unul - restul sunt rubbish…
“iPhone iti va schimba viata” - asta chiar m-a dat pe spate Doar nu te casatoresti cu el…
Hai sa fim seriosi. Sunt utilizator de Mac de 14-15 ani si de iPhone de 2, dar sa nu ma uit si la ce fac altii mi se pare cel putin gresit. Afirmatiile care dezvolta ideea ca iPhone e unul singur erau foarte justificate pana acum 1-2 ani. Din pacate lucrurile se schimba pe zi ce trece, smartphone-urile devin din ce in ce mai destepte iar diferentele dintre ele incep sa se rezume incet incet la… design. ORICE smartphone este si telefon si iPod (ma rog, audio player) si Internet Communicator si multe alte lucruri care este iPhone. Si stiti ce? Multe sunt mai mult de atat. Producatorii cu minte deschisa au mers pe open platform (Androidul este skyrocketing acum) iar device-urile lor redau mai mult decat mpeg si mov, mai mult decat mp3, incarca situri in flash fara probleme (nu-mi spuneti ca nu v-ati ofticat niciodata cand, in cautarea unui numar de contact pe vreun site, nu l-ati putut vedea pentru ca situl era construit in flash - si da este un format vechi si gresit insa gradul de utilizare ar justifica capabilitatea iPhone de a incarca situri flash).
Si eu aveam aceeasi dilema acum cateva zile: de ce iPhone? Din pacate raspunsul la mine a venit “din oficiu”: numarul mare de aplicatii deja cumparate, sincronizarea intre device-urile Apple pe care le am, obisnuinta cu iOS / MacOS - ma determina sa aleg din nou iPhone (ok, poate si pretul mic - il iau cu abonament business). Dar, in lipsa acestor motive, as lua in considerare serios un Android. Nici Windows Phone 7 nu cred ca va fi rau - Microsoft a invatat multe din propriile greseli in ultima vreme si incepe sa se indrepte.
Alte avantaje pe care le are iPhone in fata competitiei. Hmm, sa ne gandim. Display-ul. Da foarte bine pe hartie acea super rezolutie dar mergeti intr-un Orange Shop si butonati un pic un Galaxy S sau un HTC din ultima generatie. Chiar si SE Xperia. Pun pariu ca nu-mi veti spune ca display-ul e jenant. Dimpotriva! Iar sistemul de operare e brici. M-am dus acolo sceptic (de, doar aveam iPhone in buzunar) si am plecat placut impresionat. Incercati, nu doare. A, da - uitati-va pe net si dupa Desire HD, abia astept sa-l vad in magazine!
Si ca sa concluzionez: iPhone nu e unic! Nu mai este NIMIC pa care sa-l faca iPhone si sa nu-l fac si competitia la fel de bine!
Mihai, alege dupa ce te joci cu 2-3 telefoane noi. Incearca neaparat unul cu Android 2.2
Nu am zis ca e unic..dar modul in care il poti folosi sigur iti schimba viata referitor la gadgeturi
OSX este cheia e cel mai bun sistem de operare pentru un device mobil..a nu se uita usurinta de a lucra cu el vizavi de Android,Windows Mobile,Symbian si alte sisteme de operare inchise de pe telefoanele samsung lg..etc
Android si Windows Phone 7 sunt concepute dupa iOS si gandite sa fie cel putin la fel de bune. Windows Mobile si Symbian sunt vechi, chiar si in ultima versiune. Si daca stii ce zici, care sunt alea “zeci” de sisteme?... Vorbim de smartphone OS, da?
In fine, nu vreau sa fiu fire starter dar hai sa deschidem ochii. Toti cei de aici iubim Apple, dar asta nu inseamna ca sunt singurele produse bune de pe piata, c’mon!