2 din 3
2
Îndobitocirea voită a copiilor
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06
Tudor - 18 Septembrie 2006 04:00 PM
display dialog "GIGEL E UN PROST" buttons {"Da!""Cu siguranta"default button "Da!" 

Cu diacritice ar fi cam asa:

display dialog "GIGEL E UN PROST" buttons {"Da!", ("Cu siguran" as Unicode text) & «data utxt021B0103»} default button "Da!" 

Scriu de la serviciu, de pe windows, şi nu pot testa, da’ sper că n-am greşit nimic raspberry
Sper ca Leopardu să aducă Unicodificare totală...

Îmi place AppleScript-u’ :^)

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06

nene psergiu, expunerea ta de motive mi’aminteste de unul din primele mele programele facute sub basic, in vremea comunismului, cand la orele de informatica procuram ceva mai mult spatiu si timp de expresie. nu’mi mai aduc aminte exact liniile de basic (care fusesem invatati ca trebuie sa fie din 10 in 10 pentru a putea insera inca 9 linii in caz de programare gresita) dar rezultatul pe ecran era o bucla de genul: “press F to start”, iar la orice tasta apasata (inclusiv F) aparea mesajul: “Am zis F, ba gheorghe!” si ciclul se relua.
No, as putea spune ca erau vremuri misto, de pionierat, dar trebuie sa ma distantez de tine cand zici ca in vrem’ile noastre contemporane computeru’ indobitoceste. crede’ma, nu doar parintii au un rol important aici. pe vremea cand invatam io basic pe HC 85 (mai tarziu mi’am construit propiul meu COBRA = COmputere BRAsov, pt cei ce’au uitat) taica’meu nu vazuse inca un calculator de buzunar.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06

iar una din cele mai grele probleme de la vremea aceea pe care le’am avut de rezolvat (si pe care cu mandrie patriotica si elan pioneresc raportez ca am rezolvat’o) a fost: se dau un centru si o raza (a si b) si un punct c. sa se traseze grafic tangentele din punctul c spre cercul definit de a si b. unde a, b si c erau introduse aleator de la tastatura (input) si toate astea in basic pt HC 85!!!
N.B. pt tudor:
fa asta in Graph550

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

psergiu: se exagereaza putin.

E un subiect destul de sensibil. Pe de o parte eu zic ca sunt destui programatori varza care ies din facultate, si nu ne-ar mai trebui altii. Pe de alta parte, cei care sunt seriosi despre programare, da, ar trebui sa inceapa de la o varsta frageda cu ceva ca si basic. Dar cum sa stii de la varsta aia daca va fi ceva serios pe viitor? Daca respectivul copil chiar se va indrepta spre programare?
Si mai intervine dilema cu capota sudata… sincer? eu vreau sa am incredere in unealta/masina/scula pe care o folosesc. Nici nu vreau sa ma gandesc ca dau nu stiu cati bani pe o masina si sa fiu nevoit sa stiu sa o repar ca sa o conduc.
Altfel se pune problema daca e un car kit si eu sunt un entuziast care stie fiecare surub unde e.
Iar chestia asta se poate generaliza la orice meserie in care e nevoie de un grad mare de specializare.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

knockout - respectivul copil, daca nu vrea programare, nu e nici o problema, dar daca vrea, nu mai gaseste Basic nicaieri.
Toti ne dorim o masina care sa nu trebuiasca sa o reparam niciodata - dar aici e vorba de o masina care nu POTI sa o repari NIC DACA VREI - nu se mai vand car kit-uri deoarece nu le mai fabrica nimeni.

Se pare ca sunt ceva sanse cu viitoarele calculatoare chinezesti cu procesor Godson - care vor fi facute in spiritul HC-ului pentru ca Tineretul Comunist sa poata avea un avantaj impotriva Capitalistilor Decadenti. Acuma ... stie cineva o gradinitza cu predare in limba chineza ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

Nu-i problema. Iti procuri emulator pentru calculatoru’ ala si faci translatia la romana/engleza smile

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

eu zic ca se pune prea mare pret pe valoarea educationala a basic-ului.

avand in vedere viteza cu care avanseaza tehnologia, copiii ar trebui sa invete C. Sau Ruby, sau Python sau orice altceva care e folosit in ziua de azi.

in definitiv nu te opreste nimeni sa scrii programe foarte simple in C.

#include <stdlib.h>

int main()
{
line10
:

printf("Gigel face nustiuce
"
);

sleep(1);
        goto 
line10;

exit(
0);

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Desi o aderare explicita si totala la oricare din parerile emise aici nu pot face si, cred eu, nimeni nu poate (subiectul este foarte… subiectiv), trebuie sa inclin spre opinia lui psergiu. Daca un copil vrea sau nu sa invete programare, are sau nu are inclinatii spre programare, parintii ii cultiva ideea de a scrie un programel cu mana lui (eu stiu sigur ca asta voi face cand va veni vremea) trebuie sa aiba cu ce sa faca acest lucru. Macar o data, sa incerce, sa-l incerci… Poate e vorba si de feeling-ul nostru cand ne uitam la televizor si vedeam pe tot ecranul “Gigel e un prost!”. Eu unul inca mi-l aduc aminte si inca pastrez o diploma castigata la o sesiune de comunicari stiintifice din facultate pentru un program de studiu al functiilor si desenare de grafic scris in GW-BASIC. Nu pot sa spun ca Steji Jr. va imbratisa o cariera de programator, dar stiu sigur ca ii voi prezenta avantajele (piept umflat in fata prietenilor grin ) si dezavantajele (ochelari, nopti pierdute, nevasta neintelegatoare - “Da’ ai timp numai pt. ala? Pt. mine n-ai timp deloc!”) unei asemenea cariere. E cu doua taisuri, e o kestie pe care nu vreau s-o impun copilului meu, vreau sa-i dau posibilitatea de a alege, de a gusta din toate si de a hotari singur ce-i place. Nu vreau sa-i impun copilului meu frustrarile mele. Daca eu am vrut sa ma fac programator si n-am putut (din varii motive), nu vad de ce i-as impune lui sa se faca doar pt. ca ta-su a vrut si n-a putut.
Oricum, in ziua de azi exista n-spe mii de pusti care fac site-uri in PHP, Java sau mai stiu eu ce alte limbaje de programare. Asta-i lucrul frumos la programare: exista o multitudine de limbaje dar teoria e aceeasi. Daca sti sa scri o aplicatie in PHP poti trece si la alt limbaj invatand doar noua sintaxa. Daca sti PHP (tot ii dau cu PHP-ul pt. ca am scris cateva site-uri pana acum), sti si ce face un IF…THEN…ELSE, un WHILE, un FOR sau mai stiu eu ce altceva.
Bottom line, parerea mea este ca trebuie sa-i dai copilului libertatea de a alege si posibilitatea de a alege in cunostinta de cauza. Da-i sa guste! Daca-i place, o sa manance chiar daca tu nu mai vrei sa-i dai. Daca nu, nici n-o sa se mai apropie de vre-un limbaj de programare.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Mai oameni buni, mai bine trimiteti copii sa faca sport si sa se joace in aer liber, si nu le aratati computerul inainte de varsta de 16 ani.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 25.02.06

mie nu mi se pare ca calcuatoarele din ziua de azi prostesc pentru ca de calculator am invatat eu in mai putin de un an engleza si multe lucruri pe care alti colegi nici nu le stiu

Semnătură 

Macbook 2.0 ghz, 2gb ram, 120gb hdd (black)
iMac intel core duo 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd
iMac G5 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

diciu: Macar daca iti urasti copilu’ atat de mult incat il pui sa invete C si ce-s aia pointeri de la o varsta frageda, nu-l inveti sa faca goto-uri in C tongue wink

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

copii nu invata programare
ei invata sa se joace, sa-si coordoneze ochiul cu mina, sa faca asocieri etc…
ca or fi poate exceptii - nu ma indoiesc
dar voi credeti ca Einstein cind avea 5 ani facea integrale si fizica? sau Mitnick invata cobol la 10 ani?

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06
Tudor - 20 Septembrie 2006 01:44 PM

Mai oameni buni, mai bine trimiteti copii sa faca sport si sa se joace in aer liber, si nu le aratati computerul inainte de varsta de 16 ani.

Buna remarca.

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05
Andu - 18 Septembrie 2006 05:20 AM

N-am decat 23 de ani….

Avataru tau nu e cumva de la un joc de PC grin ... de prin 93-94… DOT… de la Day of Tentacle parca… Ai apucat sa-l joci?

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 08.07.06

Da, e din Day of the tentacle. Am o pasiune pentru jocurile vechi si m-am jucat aproape numai d-astea. Chestiile moderne nu prea m-au prins, cu niste exceptii. Pe unele inca le mai joc, iar cele adventure sunt pasiunea mea, asa ca am jucat si Manic Mansion, si Loom, si DOTT. De fapt, cam orice a scos Lucas Arts in vremurile bune. smile

Semnătură 

96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.

2 din 3
2