in 1 luna de zile de vre-o 5 ori mi sa intamplat sa mi se ia ip-ul de caatre altcineva (nu stiu cine) si imi apare asa:
ip 192…. in use by od:65:ffd ..... (mac adress)
adica cineva pune ip-ul meu la el. la mine nu se intampla nimic, imi zice si isi vede mai departe de treaba, merge netul care il am din retea in continuare.
as vrea sa stiu cine este acea persoana, numele calculatorului sau ce as mai putea sti despre el. eu am mac acasa, toti au win.
ma gandesc ca daca aflu as putea spune admin-ului de retea si poate ar face ceva.
repet, nu ma afecteaza adica netul merge dar ma deranjeaza ca face asta, cine stie ce mai trage de la sine chestia asta, sa nu cad la mijloc cu ceva..
E ceva ciudat, pentru ca eu stiam din experienta proprie caprimul care intra cu un IP pe retea il are pana inchide calculatorul si celalalt nu vede reteaua…
Administratorul retelei ar trebui sa-ti faca lock de IP pe MAC Address sa previna astfel de intamplari nefericite…
P.S. Daca stii MAC address-ul nu poti sa afli cine e. O varianta improbabila ar fi cand se conecteaza sa intri cu alt IP sa intri pe shareuri si poat ii vezi poza acolo in My Pictures… Am vazut astfel de idioti si pe DC++ nu numai in reteaua locala…
E ceva ciudat, pentru ca eu stiam din experienta proprie caprimul care intra cu un IP pe retea il are pana inchide calculatorul si celalalt nu vede reteaua…
Administratorul retelei ar trebui sa-ti faca lock de IP pe MAC Address sa previna astfel de intamplari nefericite…
P.S. Daca stii MAC address-ul nu poti sa afli cine e. O varianta improbabila ar fi cand se conecteaza sa intri cu alt IP sa intri pe shareuri si poat ii vezi poza acolo in My Pictures… Am vazut astfel de idioti si pe DC++ nu numai in reteaua locala…
de fiecare data cand s-a intamplat a fost atunci cand eu il aveam deschis, nu la un restart sau ceva…
de fiecare data cand s-a intamplat a fost atunci cand eu il aveam deschis, nu la un restart sau ceva…
De asta si zic ca e ciudat. E ca un bancul cu girafa si olteanul/ardeleanul: “Ashe ceva nu egzista!”
Pe aceeasi retea 2 calculatoare cu acelasi IP nu pot naviga simultan. Poate era un mesaj de avertizare ca cineva incearca sa intre cu acelasi IP?
Oricum, daca adminul tau nu prea e priceput sa puna MAC Address lock pe IP si asta fara alocare dinamica, atunci probabil ca nici utilizatorii nu sunt bine instruiti ce si cum sa-si puna IP-ul, daca aveti si restrictii de largime de banda pe IP-uri si el o are mai mica… e de inteles de ce incearca IP-ul tau.
Cred ca Adminul are lista cu persoane/adrese MAC si te poate rezolva…
da exact asa se intampla..pt ca si eu am patit la IP=ul care il am pe Mac, iar pana nu inchide respectivul calculatorul nu am ce sa fac…decat sa il injur…insa partea frumoase este ca eu am aflat cine fura de la mine..si zilele urmatoare ii fac o vizita….cu un prieten care are curaj sa faca anumite lucruri pe care eu in mod normal nu ma pretez sa le fac. :D
mike b, de unde esti? faza ar fi sa fim in aceeasi retea..ma indoiesc dar tare ar fi ca tu sa fii cel cu problema si invers!
mie pe de alta parte imi merge bine mersi doar ca imi spune ce am scris mai sus, netul merge, reteaua la fel
Mac-ul are o optiune la firewall care se cheama Stealth Mode. Ma gandesc ca daca il ai activat, te vede doar administratorul retelei, deci ... cel care intra cu ipul tau nu te vede online. Cred ca asta e singura explicatie.
Eu am facut niste experimente la birou cu Stealth si a rezultat urm lucru:
Daca imi dadeam ping de la un calc obisnuit din retea.. nu existam, dadea TIMED OUT, insa sys-adminul nostru putea vedea ce pachete de date intra in firma, si catre ce ip se duc.
So… incearca sa umbli la setarea aia.. vezi daca mai patesti asa :D