Fișiere *.idml?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Am primit o lucrare de la un client, un fel de test. Mi-a trimis un package de InDesign CS5, cu fonturi, link-uri și fișierul original *.indd dar și un fișier *.idml (InDesign Markup Document). Am încercat să deschid fișierul *.indd cu CS4, căci eu am menționat că nu dețin CS5, și nu am reușit. Așa încât am încercat cu CS4 să deschid fișierul *.idml. Pare în regulă și mă lasă să lucrez pe text, imagini etc. Cu toate acestea, de ce fișierul original are aproape 10 Mb iar fișierul *.idml are doar 149 kilo. Mai mult, am dat un save la fișierul *.idml și s-a salvat ca și *.indd, dar are pe jumătate cât cel original, cca. 5 Mb.

Pe nici un computer nu am IND CS5. Știam că pentru a salva o versiune mai nouă pentru lucrul cu o versiune mai veche, trebuia exportat fișierul de *.indd ca și *.inx. IND CS5 a schimbat sistemul de export? Sau? Pot să lucrez pe *.idml și să-l salvez ca și *.indd de CS4? Nu vor fi probleme?

Mulțumesc anticipat penru ajutor.

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Quick search ce am găsit:
IDML files were designed to replace the INX files, which are more difficult to create and edit. The IDML files provide an interchangeable format for Adobe InDesign documents, as well as a way for third-party tools to modify and assemble InDesign documents. The InDesign Markup Language was introduced with InDesign CS4 and InDesign still supports backward compatibility with INX files.

Acum legat de mărime posibil să fie oare aceeași eroare gen cornel draw: licență lipsă de unde a venit și generează un fișier mai mare. De multe ori se rezolva cu un resave sau copy contents într-un document nou.
Alte variante:
- are imagini embedded
- indd cs5 face fisiere mai mari?

Soluții: cere și un pdf pentru verificare. Poate și un jpeg să vezi dacă e ceva schimbat.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Mulțumesc foarte mult. Am primit și PDF cu corecturile ce trebuiesc făcute. Mulțumesc frumos. Înseamnă că pot să mă apuc de lucru smile.

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.