probleme la conectarea imprimantei in retea + airport
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

vin si eu cu o problema nerezolvata de mine..

am asa:
1 imprimanta cu retea
1 bucata airport express
1 bucata switch
2 cabluri de retea

vreau sa conectez imprimanta sa dau print si sa pot vedea reteaua de cartier. asta este ceea ce vreau.

detalii suplimentare:
retea de cartier, ip rutabil, ma conectez la net prin airport care imi da net catre pb cu o adresa de genul 192. 168… (poza atasata)
imprimanta are paralel si retea, usb nu are pt ca daca avea il puneam imediar la airport si nu mai aveam probleme.
de reusit sa vad imprimanta am reusit, am pus cele 2 cabluri 1 in printer si switch, celalalt in switch si airport iar cel de la provider in switch, am debifat distribuirea adresei 192.168.. catre laptop (poza atasata), pus ip la printer 192.168.., la laptop la fel si s-au vazut. dar asta inseamna acum setari, ca sa intru pe net trebuie sa schimb cu celelalte si tot asa, m-am saturat..

ca idee doar 1 calculator vreau sa il folosesc cu airportul asta… momentan

solutii pentru a folosi imprimanta si a fi conectat la internet?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Airport Express nu are, din câte ştiu eu, ieşire Ethernet pentru reţeaua internă, nu? Atunci o soluţie este să laşi computerul să-şi ia internetul wireless de la Airport, aşa cum făcea şi până acum, şi să legi imprimanta cu un cablu la portul Ethernet al computerului. Cu alte cuvinte, mai faci o mini-reţea pe Ethernet, compusă din computer+imprimantă. Pui nişte IP-uri gen 10.0.0.1 şi 10.0.0.2, eventual şi un subnet mask diferit de cel de la Airport (de exemplu 255.255.0.0).

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu are iesire eternet ci doar 1 intrare…

am inteles ce mi-ai scris, stiam ca mai pot si asa DAR eu as vrea sa nu leg nimic de el… poate totusi doar incarcatorul…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

Pui cablu de la provider in switch, imprimanta in switch, airport in switch, si pui pe printer o adresa de ip din clasa de ip routabile de la provider.
Vezi si tu ce e liber ca e imposibil sa nu fie niste gauri raspberry si gata. Eventual poti sa ii explici si lui situatia si sa ii spui ca mai ai nevoie de un ip care sa nu iasa pe net.
Succes!

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si asa s-ar vedea, chiar daca eu primesc ip de la airport?

ar fi asa:
imprimanta - rutabil
airport - rutabil
powerbook - primeste de la airport ip adress

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 23 Septembrie 2006 02:48 AM

Airport Express nu are, din câte ştiu eu, ieşire Ethernet pentru reţeaua internă, nu? Atunci o soluţie este să laşi computerul să-şi ia internetul wireless de la Airport, aşa cum făcea şi până acum, şi să legi imprimanta cu un cablu la portul Ethernet al computerului. Cu alte cuvinte, mai faci o mini-reţea pe Ethernet, compusă din computer+imprimantă. Pui nişte IP-uri gen 10.0.0.1 şi 10.0.0.2, eventual şi un subnet mask diferit de cel de la Airport (de exemplu 255.255.0.0).

cred ca tot asta ramane varianta buna, desi as fi preferat sa nu ma ating de retea. in final, nu dau printuri in fiecare zi/ora, asa ca merge si asa…
providerul nu imi va da ip doar pt imprimanta mea si deci altfel nu am cum…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
szhoul - 23 Septembrie 2006 02:20 AM

vin si eu cu o problema nerezolvata de mine..

a[...]
ca idee doar 1 calculator vreau sa il folosesc cu airportul asta… momentan

solutii pentru a folosi imprimanta si a fi conectat la internet?

De ce nu încerci cu un adaptor paralel-usb? Parcă am văzut d-astea prin orice magazin cît de cît serios.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 27 Septembrie 2006 01:25 AM

De ce nu încerci cu un adaptor paralel-usb? Parcă am văzut d-astea prin orice magazin cît de cît serios.

nu am apucat sa imi iau, credeam ca momentan pot rezolva si cu ce am.
de vazut am vazut la digital world - spot de la leul, langa cotroceni, este 40 lei si am sunat, mi-au spus ca merge, ca si altii au testat si ca daca nu, imi returneaza banii… inca nu am ajuns nici acolo..
o sa trec..

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
szhoul - 27 Septembrie 2006 12:12 PM
Cattus Thraex - 27 Septembrie 2006 01:25 AM

nu am apucat sa imi iau, credeam ca momentan pot rezolva si cu ce am.
de vazut am vazut la digital world - spot de la leul, langa cotroceni, este 40 lei si am sunat, mi-au spus ca merge, ca si altii au testat si ca daca nu, imi returneaza banii… inca nu am ajuns nici acolo..
o sa trec..

Eu zic că sîrma aia îți va rezolva simplu toate problemele.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

‹‹ Raritate      Viteza scriere CD-uri/DVD-uri ››