Intrebari programare Mac
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

1. Cum detectez in aplicatia mea un click pe iconita din dock? Problema este in felul urmator, click pe bulina rosie imi ascunde aplicatia dar nu-i da si quit, ceea ce si vreau. Dar cum o aduc din nou in fata? Daca este vreo setare de facut ar fi bine, daca nu, la click pe iconita stiu ce trebuie sa fac s-o aduc in fata.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu-s convins ca am inteles intrebarea. Click pe rosu inchide fereastra, nu ascunde aplicatia (in marea majoritate a cazurilor - aplicatiile care nu au / nu pot avea mai mult de o fereastra).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Moderator

Corect, m-am exprimat gresit, bulina rosie inchide fereastra, nu o ascunde. Acum dilema mea este cum deschid fereastra dand click pe iconita, parese ca nu este un comportament implicit al aplicatiilor (a se vedea aplicatia mea cu iphone4orangechecker)

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Bun, am inteles; dar nu stiu sa-ti raspund (evident).
TextEdit, Address Book, Mail etc. vad ca deschid fereastra noua la clic pe icoana din Dock, daca nu e nici o alta ferestra.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07
.ral:cr - 22 Octombrie 2010 12:23 PM

Corect, m-am exprimat gresit, bulina rosie inchide fereastra, nu o ascunde. Acum dilema mea este cum deschid fereastra dand click pe iconita, parese ca nu este un comportament implicit al aplicatiilor (a se vedea aplicatia mea cu iphone4orangechecker)

Nu numai că nu este un comportament implicit al aplicațiilor dar din câte țin minte nici nu este ceva recomandat în HIG.

Cred că ce te interesează ar fi (void) applicationDidBecomeActive:... din NSApplication—de fapt click-ul pe Dock cred că are drept efect apelarea acestui delegat.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Moderator

Merge, ms. Mi se pare ciudat ca NSApplicationDelegate spune ca e valabil din 10.6, momentan am incercat doar pe 10.6, dar inainte de asta ce foloseau?
Si niste cod, nu sunt convins ca e cea mai buna metoda de a aduce o fereastra in fata:

[[NSApplication sharedApplication] setDelegate:self];

- (
void)applicationDidBecomeActive:(NSNotification *)aNotification {
    [_window makeKeyAndOrderFront
:nil];

[_window orderFrontRegardless];
 Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Înainte de asta cred că implementau applicationShouldOpenUntitledFile și applicationOpenUntitledFile, care în ciuda numelui funcționează și pe aplicații care nu sunt document-based. Nu sunt la curent așa că nu știu dacă mai merge așa sau dacă o să mai meargă.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Moderator

Aveti idee cum activez o aplicatie Mac din programare? Aplicatia nu are iconita in dock ci doar in status bar. Deasemenea, aplicatia se ascunde cand isi pierde focusul, deci singura modalitate de a o aduce inapoi era la click in dock, dar pentru ca nu mai am iconita trebuie sa simulez acel click in iconita din status bar.
Posibil sa mearga daca rulez un applescript dar vroiam ceva mai direct daca se poate.

Semnătură 

Mcintoshing…