2 din 4
2
produse Apple folosite in design
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Daca tot vrei sa faci o legatura intre politicieni si design, incearca asa:
Politicieni sunt pusi “de design” in Parlament. De fapt legile & shit se voteaza singure.

Am observat si eu iBook-urile de la Antenă. Mi-au curs un pic balele si mi-a trecut. Stau si ma gandesc… aia practic le-au luat asa ca sa fie ca oricum nu le folosesc. Inainte aveau niste Tablet PC-uri daca nu ma insel. Am folosit si eu un tablet din ala cand lucram la o campanie pentru o firma producatoare de tigari si am instalat photoshop pe el ... ca sa vad cum e sa desenezi cu un stylus :D. Super tare:D

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Parcă menționase cineva că sunt doar “for show”, căci mărul de pe capac e mereu stins grin

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 18 Noiembrie 2005 04:00 PM

Stati linistiti, poza aia probabil ca a fost luata dintr-o colectie de poze royalty-free sau de pe net de-aiurea. Nu cred ca a fost folosita ca sa dea bine pentru ca e Apple, de fapt pun pariu ca   cei de la firma aia nici macar n-au auzit de Apple. Asa cum n-au auzit 99% din români.

Aici te‑aș contrazice, au auzit mulți de mac, mac‑uri, poate nu fac asocierea Apple-Mac…. Mulți și‑ar dori așa ceva, dar s‑a răspândit zvonul că se folosește greu…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Poate sunteti voi mai informati in Bucuresti. In restul tarii lumea nici nu-si pune problema de care computer sa-si cumpere, pentru ca este clar: ala pe care merge “Soliter” si “Iahu”. LOL  Prin firmele pe unde am lucrat de-a lungul timpului (toate in Iasi, şi toate având legătură cu designul grafic, computerele, DTP sau publicitatea), cam 99% din colegi nu stiau ce-s alea Mac-uri. Evident că tot timpul am lucrat pe Windows. Mai mult de jumătate din cunoscuţii mei nici măcar nu-şi dau seama că eu lucrez acum pe un alt sistem de operare, până în momentul în care pun ei mâna pe computerul meu şi îşi dau seama că “ceva e altfel”. Cei care au venit să-mi instaleze internetul căutau de zor să facă Start -> Run -> cmd; credeau că am vreun skin pus pe Windows XP.

Poate oi fi nimerit eu numai în cercuri de pasionaţi PC, dar hai să ne gândim ce şanse are un român să afle de Apple sau Macintosh, în condiţiile în care:
A) reclamele în mass media - zero absolut;
B) omul nu este chiar aşa de pasionat de computere încât să citească reviste de specialitate; şi chiar aşa, articolele despre Mac în revistele din Ro sunt foarte rare.
C) la locul de muncă a lucrat toată viaţa pe un PC.

Părerea mea: nici o şansă. Probabil că dealerii Apple din Ro trăiesc numai de pe spinarea agenţiilor de publicitate şi a ziarelor din Bucureşti care-şi mai înnoiesc colecţia de Mac-uri din când în când. Aaa, şi de pe spinarea celor 100 şi ceva membri Macuser wink

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 20 Noiembrie 2005 12:11 AM

[...]
Părerea mea: nici o şansă. Probabil că dealerii Apple din Ro trăiesc numai de pe spinarea agenţiilor de publicitate şi a ziarelor din Bucureşti care-şi mai înnoiesc colecţia de Mac-uri din când în când. Aaa, şi de pe spinarea celor 100 şi ceva membri Macuser wink

aici da, sunt de acord, nici nu cred că apple își propune așa ceva… europa fostă comunistă este pentru ei un domeniu cu totul alteral și lipsit de interes (financiar). cât timp instituțiile statului (guvern, ministere, primării, prefecturi…) nu vor începe achiziția de mac-uri (iar aici numerele sunt din ce în ce mai mari), apple nu va investi nimic aici sau nu imediat…

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Cattus Thraex: presupun ca mergi pe ideea de achizitii in educatie, nu?
nu-i prea vad pe guvernanti cu Powerbook-uri

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
knockout - 20 Noiembrie 2005 01:34 AM

Cattus Thraex: presupun ca mergi pe ideea de achizitii in educatie, nu?

nu neapărat în educație, dar poate fi și aici un loc…. vorbeam în general… educația ar putea fi un început… uite că e o idee, azi îl văzui pe dl ministru al culturii, al edu l‑aș putea vizita, eventual… ca ardelean după tată măcar…
nici eu nu îi văd cu pb-uri, dar unul sigur are, nu spui cine…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Paradoxul este că tocmai într-o ţară ca Romania au existat toate condiţiile pentru ca Apple să pătrundă în instituţiile statului. Era suficientă o şpagă consistentă prin anii 90, şi acum chiar că îîi vedeam pe toţi din Guvern cu PowerBook-uri LOL Din nefericire şpăgile au fost date de “ceilalţi”...

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Pai ultima echipare cu PCuri a gevernantilor s-a facut cu o medie de 10000USD per calculator! Adica frate, spaga trebuie sa fi fost puternica. Faptul ca PCurile sunt practic infinite ca si combinatii, permite ca ideea de 10k sa fie plauzibila, evident complet necredibila!

Cand un PB e pe site 1500-2000 (ca sa fie suficient de mici sa nu-i deranjeze prea mult…) nici un hardware seller n-ar putea sa castige o licitatie cu 10k!!! Pentru mine e clar de ce Apple n-o sa fie niciodata macar in scoli atat timp cat va exista coruptie, adica hat jde ani de acum incolo!

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

O să râzi, dar la o ședință din care au difuzat secvențe la TV, Miron Mitrea butona de zor pe un PowerBook Alu LOL

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 20 Noiembrie 2005 02:06 AM

Paradoxul este că tocmai într-o ţară ca Romania au existat toate condiţiile pentru ca Apple să pătrundă în instituţiile statului. Era suficientă o şpagă consistentă prin anii 90, şi acum chiar că îîi vedeam pe toţi din Guvern cu PowerBook-uri LOL Din nefericire şpăgile au fost date de “ceilalţi”...

nu te pot contrazice, dar o șpagă de genul ăsta era prea sofisticată... să știi însă că primele calculatoare intrate masiv în RO deja în 1990 eerau mac-uri, cred că în ianuarie 1991, cele mai multe calculatoare existente în patrie erau mac-uri „classic” de 8 ”, eram în pâine pe atunci, știu ce spun. acuma să recunoaștem că, pe atunci, Apple îintra în criza anilor ’90, din care a ieșit in 1997-1998, o dată cu lansarea i-mac-urilor „new world” colorate. asta nu are de-a face cu șpaga, ci cu apple, să fim serioși. de altfel, cei 2-3 % macuseri din RO reprezintă media mondială, deci suntem normali. până la 50% macuseri, ca în japonia, e drum lung… deocamdată, în patria noastră țăranii își aruncă gunoiul în fundul curții, iar acolo toamna vin șobolanii și șoarecii etc. asta e problema mea vitală în casa mamei de la țară, am 6 (șase) pisici, pe care vecinul (cel cu mormanele de gunoi) le omoară când are ocazia. mi-am propus, ca regulă, 2 pisici noi la una moartă, dacă nu va fi suficient, 10 (zece) pisici noi la una omorâtă de vecin. nu suportă pisicile, dar suportă șobolanii. that’s real romania, i’m afraid…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
VAXXi - 20 Noiembrie 2005 02:14 AM

O să râzi, dar la o ședință din care au difuzat secvențe la TV, Miron Mitrea butona de zor pe un PowerBook Alu LOL

nu mă mir prea mult, asta îi albea mecla închisă la culoare. iradia albul pur, pe care el nu îl are… și al capone purta moda elegantă a anilor ’30… dă bine la TV un (fost) ministru cu un mac

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 25.10.05

si cum spunea cineva…frumoasa tara…pacat ca’i populata.
asta e marea noastra problema….noi…cei cativa…ar trebui sa plecam cat mai putem din tara….restul….sunt cam praf…nu merita nimic….din cauza lor nu putem vota…din cauza lor se alege sau s’a ales parfu’ de tara asta.
dar cred ca degeneram…....

Semnătură 

“If I were two-faced, would I be wearing this one?”

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
VAXXi - 20 Noiembrie 2005 02:14 AM

Mitrea?!?!? Nici nu mi-aş fi putut închipui ca tocmai el să fie utilizator de Mac…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 20 Noiembrie 2005 02:18 AM

să știi însă că primele calculatoare intrate masiv în RO deja în 1990 eerau mac-uri, cred că în ianuarie 1991, cele mai multe calculatoare existente în patrie erau mac-uri „classic” de 8 ”

Hehe… ce şansă au ratat dealerii Apple de la noi atunci… România era practic un teren virgin pentru IT în 1990. Îmi aduc aminte că nu văzusem în viaţa mea un calculator, dar vedeam în Iaşi pe toate autobuzele reclamele la Apple Computer, cu mărul colorat şi cu sloganul ăla îndoelnic dpdv gramatical: “The Power to be Your Best”. Puteau atunci să umple România cu Mac-uri, chiar şi second-hand, măcar prin universităţi. În schimb la facultate au ajuns alte second-hand-uri, reţelele IBM 286, şi când le-am văzut am uitat cu totul de Apple Computer. Am lucrat vreo 4-5 ani în linie de comandă (trăiască Norton Commander!!) şi aproape că nu ştiam ce e ăla maus. În laboratorul de informatică aveam un singur exemplar, pe care-l mai plimbam de la unul la altul atunci când jucam vreun joc. De unde să ştiu de ferestre, iconiţe si alte chestii pe care Mac-urile le aveau de multă vreme…

Semnătură 

⌘-N

2 din 4
2