Lucrez pentru american care îmi cere să fac resize la niște poze și să am grijă să aibă aspect ratio de 6 pe 4, iar pozele să aibă cel mult 1600 de pixeli (orizontală sau verticală). El folosește ACD See (că-i uindozar convins) în care, cică (că nu știu:D), are opțiune să facă crop pe aspect ratio de 6x4.
Vă rog, dacă aveți plăcerea și posibilitatea, să mă ajutați cu o iesplicație, cum să fac treaba asta facil pe mac, în fotoșop sau altceva. Pozele astea merg pe un blog, deci nu e nevoie de nu știu ce alte editări complicate, doar să aibă aspectul ăla căcios de 6x4.
Păi mi-e greu să explic, unealta denumită crop tool acceptă valori. În funcție de varianta de PS folosită o să observi că deja sunt unele presetări introduse.
Pentru o fotografie landscape (portret) la width bagi 600 de mm să spunem pe 400 de mm și lași câmpul pentru rezoluție gol. Tai fotografia la raport de 6 x 4 logic. După care introduci valoarea de 1600px pentru width și mai faci crop o dată. Acum ai o fotografie cu raport 6 x 4 adusă la 1600 de pixeli pe lățime.
Păi mi-e greu să explic, unealta denumită crop tool acceptă valori. În funcție de varianta de PS folosită o să observi că deja sunt unele presetări introduse.
Pentru o fotografie landscape (portret) la width bagi 600 de mm să spunem pe 400 de mm și lași câmpul pentru rezoluție gol. Tai fotografia la raport de 6 x 4 logic. După care introduci valoarea de 1600px pentru width și mai faci crop o dată. Acum ai o fotografie cu raport 6 x 4 adusă la 1600 de pixeli pe lățime.
Da, așa e mai clar. Mulțumesc. O să fac teste și să vedem ce iese.
Americanul cand a spus 6x4 se referea la inch. 6x4inch = 15x10 cm. Comanda in PS pentru Image Size e Command+Alt+I .
Cunosc comanda și așa făceam inițial. Luam, de exemplu, un poză imensă, să zicem 5200x2970, de pe un site de presă și o redimensionam cu Command+Alt+I, la 1.600xcît dădea fotoșopul implicit. Doar că-mi zicea americanu’ că tot nu e bine.
În final, am selectat crop tool-ul, așa cum mi-a sugerat Șoimaru, am ales din lista de setări predefinite 6x4 inci și am făcut crop pe fiecare poză. După aia resize. Și așa îmi zice că-s OK.