Victor Jalbă-Șoimaru - 01 Noiembrie 2010 03:18 PM
Varianta cea ieftină e Home and Student (adică pentru „uz necomercial“). Și dap sînt mult mai ieftine (măcar atît) față de prețurile versiunilor anterioare care te speriau la propriu. Eu și mai ales soția care e redactor și traducător îl folosim în draci, dar precum ziceam pe windows. Acolo poate fi integrat și cu trados sau alte add-onuri (memorii de traducere șamd). Tare bine era daca ne nasteam cu totii ingleji :D.
Si varianta Business e mult mai ieftina (1500 si ceva de ron pentru 2 licente, fata de pretul astronomic a lui Office 2008, bine peste 2000 ron / licenta). Da, stiu ca versiunile Windows au suport lingvistic civilizat, dar acum 5 ani am luat o decizie strategica de a nu-mi construi infrastructura de business pe solutii Microsoft. Uneori acest lucru inseamna eforturi relativ mari, insa per total zic ca merita. Clar ca mai folosesc aplicatii MS din cand in cand (la pretul asta cu siguranta), insa de la asta pana la Windows e cale lunga. Varianta Home si Student va fi mai mult decat suficienta, cea business vine in plus doar cu Outlook, aplicatie de care nu avem nevoie (daca am o problema atat de mare cu Windows-ul, sa ma vedeti cum fac cand vine vorba de Exchange…)