Office 2011, corector gramatical
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Au scos cumva cei de la Uindoze vreun corector gramatical pentru Office-ul 2011?

Aș avea nevoie de el în cazul în care plănuiesc să trec de la Pages.app la Word.app.

Mulțumesc mult!

sebastianH

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08

Daca te referi la corecto pentru lb. romana atunci raspunsul este NU!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Dap.

Corectorul Aspell îl am, însă nu funcționează, din câte observ, pe wordul vieții.

Mnoah, m-am cam lămurit cum stă treaba atunci cu wordul vieții.

Mulțumesc mult!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 11.03.08

Ăsta este unul dintre motivele pentru care stau pe Windows 7 și pe Office 2010. Editorul de text Microsoft Word este cel mai puternic de pe piață din punctul meu de vedere: macrocomenzi, conectivitate cu baze de date, construirea de indexuri și referințe, integrarea cu zona .ro (pachet de sinonime, thesaurus și corector – deși cu suficiente bube) șamd. Rușii, de exemplu, se roagă de o versiune localizată Office pt. Mac de ceva vreme și au un grup de presiune mai mare. Răspunsul: piața prea mică și „nerentabilitatea“ unui asemenea demers. Acum sincer și eu cînd le zic unora că am licențe pe tot ce folosesc se strîmbă de parcă i-am înjurat zicînd că sînt nebun să dau bani pe toate „prostiile“. Așadar rata de piratare din mioritica nu face un asemenea demers interesant. A se observa că pe partea de Windows și Office cei de la Microsoft România au fost destul de atenți la localizare (trecînd peste problema cu unicode și Șș Țț ce s-a rezolvat între timp). Adobe au și ei talentul să dezvolte aplicații localizate doar pentru piețele care contează șamd.

Semnătură 

Lăsați pisicile să vină la mine!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.10.08

Dar nu ar fi mai simplu dacă MS ar implementa un sistem de dicționar/sinonime cross-platform, așa cum e cel de OpenOffice sau Aspell? Nu ar trebui să mai lucreze nimenii asiduu pentru fiecare limbă pentru fiecare sistem. Se pot copia 2-3 fișiere și gata. Cu varianta ca aceste fișiere să fie criptate și să nu funcționeze decât pe un Word cumpărat. De ce trebuie să se complice atât de mult lucrurile?

Am instalat pe Snow dicționarul de la OpenOffice care merge system-wide: Safari, Pages, orice aplicație civilizată. Bineînțeles, în Word nu merge. E frustrant.

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Ei mai simplu ar fi multe chestii. Dar dacă ar face totul perfect din prima cui ar mai vine versiuni ulterioare de soft? În altă ordine de idei la lansarea de azi a Office avem doar ediții în alte limbi la preț crescut față de variantele windoze. Detalii aici.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
Victor Jalbă-Șoimaru - 01 Noiembrie 2010 02:53 PM

Ei mai simplu ar fi multe chestii. Dar dacă ar face totul perfect din prima cui ar mai vine versiuni ulterioare de soft? În altă ordine de idei la lansarea de azi a Office avem doar ediții în alte limbi la preț crescut față de variantele windoze. Detalii aici.

Sunt mai ieftine decat variantele anterioare. 599 ron pentru 3 licente mi se pare un pret foarte bun. Suficient de mic incat sa faci achizitia doar de dragul de a avea un MS Office pe care sa il folosesti din an in paste, cand nu esti sigur de compatibilitatea anumitor documente mai complexe.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Varianta cea ieftină e Home and Student (adică pentru „uz necomercial“). Și dap sînt mult mai ieftine (măcar atît) față de prețurile versiunilor anterioare care te speriau la propriu. Eu și mai ales soția care e redactor și traducător îl folosim în draci, dar precum ziceam pe windows. Acolo poate fi integrat și cu trados sau alte add-onuri (memorii de traducere șamd). Tare bine era daca ne nasteam cu totii ingleji :D.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
Victor Jalbă-Șoimaru - 01 Noiembrie 2010 03:18 PM

Varianta cea ieftină e Home and Student (adică pentru „uz necomercial“). Și dap sînt mult mai ieftine (măcar atît) față de prețurile versiunilor anterioare care te speriau la propriu. Eu și mai ales soția care e redactor și traducător îl folosim în draci, dar precum ziceam pe windows. Acolo poate fi integrat și cu trados sau alte add-onuri (memorii de traducere șamd). Tare bine era daca ne nasteam cu totii ingleji :D.

Si varianta Business e mult mai ieftina (1500 si ceva de ron pentru 2 licente, fata de pretul astronomic a lui Office 2008, bine peste 2000 ron / licenta). Da, stiu ca versiunile Windows au suport lingvistic civilizat, dar acum 5 ani am luat o decizie strategica de a nu-mi construi infrastructura de business pe solutii Microsoft. Uneori acest lucru inseamna eforturi relativ mari, insa per total zic ca merita. Clar ca mai folosesc aplicatii MS din cand in cand (la pretul asta cu siguranta), insa de la asta pana la Windows e cale lunga. Varianta Home si Student va fi mai mult decat suficienta, cea business vine in plus doar cu Outlook, aplicatie de care nu avem nevoie (daca am o problema atat de mare cu Windows-ul, sa ma vedeti cum fac cand vine vorba de Exchange…)

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Eu sînt struțo-cămilă Mac, Win și linux după necesități (adică plâng și sufăr). La Office notabil mai este și Acces cu care îmi fac foarte ușor baze de date pentru uz intern. Iar de Outlook și Exchange nici să nu aud. Avem google apps pro mult mai ieftin și rentabil. Adică cîte puțin din fiecare lume ca să reușim să trecem strada.

Semnătură