2 din 2
2
Pdf mai mic?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10
vladu - 01 Noiembrie 2010 04:17 PM

Ideea e buna. Chestia e ca deja am multe partituri deja scanate si nu vreau sa reiau procesul. Plus ca mai sunt si cele pe care le mai “scot” de pe net. La care nu mai pot umbla.
Asa ca revin la primul post.
Exista vreun program gratuit care sa faca ce face Adobe Acrobat Professional pt 300 USD?

Dacă măcar de acum încolo găsești o soluție „la sursă”, tot de bine.
Evident că nu te apuci să reprocesezi ori să rescanezi sute / mii de partituri. Nu-mi dau seama ce volum de muncă este implicată, dar orice pagină de rezoluție mare (aș zice inutil de mare la niște scanări alb-negru) se poate aduce la o rezoluție suficientă, până în 500 KB. Dacă mi-ai trimite un mesaj privat și 1-2 pagini de referință, pot încerca o soluție. Deocamdată, am schimbat vorbe meșteșugite despre cum s-ar putea reduce dimensiunea de 22 MB la 500 KB fără să pierzi din calitate / rezoluție / lizibilitate.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 06.03.09

Mersi de interes, Jonathan
Oricum ideea e ca nu prea se gaseste o alta solutie decat cea costisitoare de la Adobe.
M-am lovit de aceasta problema si cu alte ocazii, nu doar acum cand e vb de partituri. Asa ca speram sa gasesc o solutie mai generala, si pt alte fisiere pdf, nu doar partiturile mele.
De exemplu am gasit pe calc niste scanuri mai vechi dupa niste documente. Sunt color si mi-au fost necesare mereu color. Asa ca solutia gasita la Preview cu filtrul Black and White nu e valabila. Fisierele sunt 7, 5, 8 MB. Combinate ajung la 20 MB, o dimensiune mult prea mare pt un fisier pdf. Chiar si color. Zic eu.
Sper ca m-am facut inteles cu ideea mea.
Mersi si numai bine.

Semnătură 

MacBook unibody late 2008
iPad 2nd generation Wi-Fi

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Mai exista o solutie, nu este gratis, dar mult mai ieftina decat Acrobat. http://www.macupdate.com/info.php/id/9206/pdf-shrink Eu sunt multumit.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Scuze, nu exista edit. Nu stiu in ce masura atat acrobat, cat si pdf shrink pot lucra cu PDF-uri in care paginile sunt imagini raster :( Am zis anterior ca sunt multumit, dar era vorba de pdf-uri in care textul era text, nu imagine scanata. Probabil de aia nici Preview nu se descurca.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10
vladu - 01 Noiembrie 2010 07:09 PM

Mersi de interes, Jonathan
Oricum ideea e ca nu prea se gaseste o alta solutie decat cea costisitoare de la Adobe.
M-am lovit de aceasta problema si cu alte ocazii, nu doar acum cand e vb de partituri. Asa ca speram sa gasesc o solutie mai generala, si pt alte fisiere pdf, nu doar partiturile mele.
De exemplu am gasit pe calc niste scanuri mai vechi dupa niste documente. Sunt color si mi-au fost necesare mereu color. Asa ca solutia gasita la Preview cu filtrul Black and White nu e valabila. Fisierele sunt 7, 5, 8 MB. Combinate ajung la 20 MB, o dimensiune mult prea mare pt un fisier pdf. Chiar si color. Zic eu.
Sper ca m-am facut inteles cu ideea mea.
Mersi si numai bine.

Mulțumesc că-mi mulțumești, dar nu asta era ideea, ci felul cum tu vezi problema v. felul cum o văd alții. Să revin la ce spui și la ce ar trebui să faci de acum încolo:

„Am foarte multe partituri scanate. Pe care le folosesc des. Si ca sa fie toate la un loc, le combin in functie de ce am nevoie. Insa daca am 500 de foi scanate si fiecare are cate 3-4MB cand le combin nu imi prea convine spatiul pe care mi-l ocupa. Si de calitate am nevoie neaparat ca sa le vad fullscreen cum trebuie. Si nici sa iau fiecare foaie in parte cu Preview si sa aplic filtre si alte nebunii la 500 de foi. ”

Eu nu cred că un scan alb-negru, cu o bună rezoluție, format jpg sau png atinge mai mult de 1 MB la 300 dpi. Nu am partituri la îndemână să testez, dar un text alb-negru, cu poze / desene, la rezoluție 300 dpi, nu-mi trece de 2 MB. 300 dpi e mult, dar e o rezoluție foarte confortabilă, dacă dau 150 dpi, scad la circa 600 KB și, pt mine, este o rezoluție mai mult decât confortabilă, chiar dacă o măresc bine de tot. Eu cred că un jpg la 150 dpi al unei pagini A 4 de partitură e mai mult decât suficient. Fă un test. Asta pt lucrul de acum încolo.
Pt cele deja scanate, eu cred că dacă le convertești în jpg-uri alb-negru și rezoluție mai mică, vei avea sub 1 MB / pagină. Poți face asta cu multe aplicații care fac batch conversion, de exemplu GraphicConverter, care merge în regim shareware 30 de zile (și, de fapt, la infinit, dar cu mesaj tot mai lung de avertizare).

Cred că am conferențiat pe larg în această seară, pe fondul canalului Mezzo. Asta ca să fiu în atmosferă. De altfel, pe el stă televizorul cel mai mult.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 06.03.09

Solutiile date de tine sunt foarte bune si o sa incerc sa le aplic.
Si imi pare bine ca le-am aflat de la un fan Mezzo.
Numai bine si spor la “culturalizat”. smile

Semnătură 

MacBook unibody late 2008
iPad 2nd generation Wi-Fi

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Tot compresia facuta de Acrobat e mai buna, dar uite o solutie pentru Preview, foarte la indemana: http://www.macworld.com/article/1168311/shrink_preview_files_without_ruining_image_quality.html#lsrc.nl_mwhints_h_crawl

Ideea e sa modifici in 2-3 locuri fisierul pentru compresie, si gata, ai un Reduce File Size mai putin agresiv.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

De încercat PDFpenPro, care poate și altele, unele mai bine ca Acrobat. Gratis nu e, dar prețul e ok și licența e generoasă. Iar pentru viitor: Modul de scanare al foilor de note de folosit în spectacol ar fi, dpm, „bitmap” – adică alb-negru (nu „greyscale” și cu atît mai puțin color). Ca și pentru orice imagine cu linii fine, fără culori și nuanțe de gri (gravuri, desene etc.) dacă nu interesează granulația suportului. La 600 dpi – o pagină poate avea de la 60 Kb la aprox. 1Mb. Se poate salva ca: .tif cu opțiunea de comprimare lzw – cea mai bună opțiune, dar și ca .png, .bmp adică formatul bitmap în Windows, .pict. .jpg nu e posibil și cred că nici n-ar fi util, prin comprimare se detereriorează liniile fine.

2 din 2
2