Eu mi-am luat SONY A100 din Nemtia alaltaieri. 850 Euro, 10 Mega… Singura chestie nasoala: ocularul nu e iesit inafara, e la fata cu dispaly-ul si tre’ sa te uiti prin el cu capul intr-o parte si sa-ti turtesti nasul pe display. In rest, face poze JPG (normal) si un format RAW proprietar, citite cu un soft proprietar gen Photoshop, foarte avansat. Si-ti face RAW-urile de mori (la o poza gen buletin, numeri firele de par (sau cosurile, dupa caz )
Nebuni - nebuni, dar uite asa o sa apara in cativa ani o jucarica similara ca performante, de 10 ori mai mica si de 100 ori mai ieftina, pe care o s-o pui in buzunarul de la blugi.
Nebuni - nebuni, dar uite asa o sa apara in cativa ani o jucarica similara ca performante, de 10 ori mai mica si de 100 ori mai ieftina, pe care o s-o pui in buzunarul de la blugi.
O să apară numai atunci când userul de rând va avea monitoare capabile să afişeze poze de 21250 x 7500 pixeli, cât scoate monstrul ăsta. Până atunci n-ai ce face cu el.
PS: aş avea nevoie de 12 x 7 monitoare Cinema Display de 20” ca să afişez o poză dintr-asta la scara 1:1. Cred că mai degrabă cineva va inventa o metodă de descriere vectorială a imaginilor, pe baza căreia să apară camere foto care fac poze de rezoluţie infinită, perfect scalabile.
Cred că mai degrabă cineva va inventa o metodă de descriere vectorială a imaginilor, pe baza căreia să apară camere foto care fac poze de rezoluţie infinită, perfect scalabile.
Ei da, asta da inventie !
Pana atunci eu la asta ma gandeam: sa ai posibilitatea sa maresti poza pentru detalii, nu sa o vezi la scara 1:1 pe un perete.
(Esti in Budapesta, de exemplu, pe deal, faci o poza la Hotel 4 Seasons de acolo, nu mai trebuie sa umbli pana acolo…)
Cred că mai degrabă cineva va inventa o metodă de descriere vectorială a imaginilor, pe baza căreia să apară camere foto care fac poze de rezoluţie infinită, perfect scalabile.
Ei da, asta da inventie !
Pana atunci eu la asta ma gandeam: sa ai posibilitatea sa maresti poza pentru detalii, nu sa o vezi la scara 1:1 pe un perete.
(Esti in Budapesta, de exemplu, pe deal, faci o poza la Hotel 4 Seasons de acolo, nu mai trebuie sa umbli pana acolo…)
La 1 giga per poză? Hmm… mai degrabă îmi iau un teleobiectiv bun.
La 1 giga per poză? Hmm… mai degrabă îmi iau un teleobiectiv bun.
Cand o sa apara camerele de genul asta pe piata, 1 giga n-o sa fie mare branza. Iar algoritmii de comprimare vor evolua si ei.
Si, din nou, eu vorbesc de utilizatori obisnuiti, nu profesionisti cu camere mari, grele si accesorii asisderea. Pentru noi, comoditatea e foarte importanta.