Deci, va doriti un Zune, nu?
Pai atunci va multumiti cu 20 de minute de instalare, cu inregistrare pe hotmail, si 3-4 crash-uri, una-doua rebooturi (ca e la reducere), nu?
Daca intr-adevar voiau sa detroneze iPod-ul cred ca ar fi trebuit implementate features pe care acesta nu le are. Bun! au introdus Wi-Fi ... DOAR pentru schimb de “muzici” intre detinatori de “same bullshit”. De ce nu este insa capabil sa “citeasca” media (audio-video-poze) de pe un computer dotat cu Wi-Fi sau dintr-o retea wireless ?!?!? sau sa includa un web browser? sau poate o mica tastatura (vezi SONY MYLO) Cat despre cumparat muzica online ... nu cred ca mai poate fi concurat iTunes-ul.
Putin mai mult echilibru in argumente nu ar strica, altfel riscati sa creati impresia de Mac fanboys carora le place Windows bashing.
Am 3 iPod-uri in casa. Mini, Video, Nano. Ca si restul, le consider cele mai elegante si cele mai comode, dar asta e o decizie personala care nu ma astept sa se aplice la toata lumea.
Zune cu siguranta nu are ce e nevoie ca sa detroneze iPod-ul, asta e clar si parerea mea continua sa fie ca este sortit esecului din motive pe care imi este lene sa le repet, dar din ce punct de vedere? Din punctul de vedere al “iPod killer-ului”. Este a doua tentativa de la Microsoft, prima a fost PlaysForSure. Insa un device multimedia nu trebuie sa detroneze produsul Apple ca sa detina si el un segment din piata. Gigantul din Redmond cauta sa patrunda si domine tot mai multe domenii. Acum o vreme aveam Palm OS, acum Windows CE face mai mult sau mai putin legea. XBox a stat in umbra PS2-ului si in final Microsoft a devenit un jucator cel putin la fel de important in segmentul consolelor ca si competitia.
Patrunderea acestora in piata playerelor multimedia este un lucru BUN. Asta inseamna competitie acerba, inseamna produse mai bune de la Apple care au facut si ei destule magarii initial. Ca Wi-Fi e crippled, Zune Store e o fractiune din iTMS ... totusi e un produs la lansare. O sa apara hacks sau patches oficiale sau neoficiale care vor deschide wi-fi si vor rezolva celelalte neajunsuri. Ati spune si atunci NU la acest player? Eu de unul mi-as mai considera decizia, mai ales daca as fi in cautarea unui player video, ceea ce nu sunt. I’m just saying.
Aplaud initiativa, desi consider ca s-a inceput cu stangul si ca acest produs e sortit esecului in batalie. In final, publicul va decide.
Zune nu reuseste sa starneasca interes.
Conform unui articol CNN Money,
Microsoft’s newest MP3 player, which launched just over two weeks ago, took second place in the portable digital player market in its first four days of sales, according to numbers generated by the market research firm NPD Group.
[...]
Microsoft’s (up $0.15 to $29.54, Charts) Zune took 9 percent of digital player sales, according to NPD, edging out Sandisk (down $0.85 to $43.92, Charts), but behind Apple (down $1.09 to $90.72, Charts), whose iPod models have long dominated the MP3 player market.
[...]
As of midday Wednesday, Zune ranked as the 18th most popular MP3 players sold at Amazon.com (down $0.81 to $40.11, Charts), behind most models of the iPod.
Nu suna rau deloc. DAR! In momentul de fata pe Amazon.com in >Top Sellers</a> sunt 10 modele iPod in topul 25. Nici o urma de Zune, se afla pe locul 59 in momentul de fata. Deci fireste ca vanzarile initiale sunt mari dar apoi scad si se pare ca au scazut chiar foarte mult. Also, funny thing is, un accesoriu de tinut iPodul la mana [>Belkin Armband</a> bate vanzarile Zune cu 33 de locuri].
Astfel Zune este dupa iPod si dupa playerele SanDisk.
GG Microsoft!
Stau şi mă întreb. La câţi bani are Microsoft, ar putea să facă cel mai tare sistem de operare din lume, să schimbe tehnologia Windows cap-coadă şi să ajute toţi clienţii să treacă noul sistem de operare. De ce dracu îşi risipesc energiile şi resursele în astfel de domenii? Să le facă în ciudă altora? Să se bage în seamă pentru că playerele MP3 sunt la modă? Zune este un eşec răsunător, am citit mai multe opinii cu concluzii jalnice, inclusiv cea al lui Paul Thurrot, care e un fan Microsoft cunoscut. Poate că generaţia a 2-a de Zune va fi mai bună, dar cu greu va putea şterge impresiile lăsate de prima.
Monstrul Windows a devenit prea mare si nu mai pot sa-l stapaneasca oricati bani ar arunca in el. Asa ca in paralel cauta solutii de supravietuire pentru cand beșica windows va pocni.
Tudor: cam asta se intampla cand ai un development team enorm. The left hand isn’t talking to the right hand. Uneori smaller is better. Asta ar fi unul din motive.