intrebare - plati App Store
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 06.11.10

Hello

Sunt nou-utilizator de produse apple smile, am un ipod touch, si am avut un mic issue cu niste plati in app store. poate stie cineva pe aici sa imi explice smile

am cumparat doua aplicatii, fiecare de 0.79 euro. una am cumparat-o pe 3 nov si cea de-a doua pe 4 nov.

pe card mi-au aparut doua plati: una de 8.51RON (~ 2 euro ) pe 3 nov si alta de 6.80RON (~ 1.6 euro) pe 5 nov.

pe 5 nov am primit de asemenea un mail de confirmare pt ambele produse (un fel de chitanta cred).

nu raman falit din cauza sumelor, dar vreau doar sa inteleg cum merge sistemul lor de plati, pentru a sti daca e safe sa ma bag la sume mai mari sau daca o sa am surprize si mai neplacute.

multumesc mult pentru orice raspunsuri

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Presupun ca pe card ti-au aparut acele plati la “tranzactii in asteptare” sau ceva de genu, adica sunt doar o rezervare de bani…

Eu cred ca atunci cand cumperi ceva de la ei, ei prima data fac o rezervare de bani ca sa se asigure ca ai de unde plati, dar retragerea de bani de pe cardul tau nu se face separat pentru fiecare aplicatie cumparata, ci odata la cateva zile, ca sa nu trebuiasca sa iti faca pentru fiecare aplicatie cumparata o alta chitanta/factura.

Presupun ca rezervarea de 2 euro va fi ridicata si doar tranzactia de 1.6 euro va fi finalizata.

Oricum sa ne zici dupa ce s-a finalizat tranzactia, ce a fost - ca sunt curios, pana acuma nu prea eram atent la detalii…  grin

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

S-a mai tot discutat: da, rezerva 2 euro, pe care ii returneaza dupa ceva vreme.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, timpuri noi
Macuser din: 17.02.10

Eu cumpar de 1 an de pe apple store iar mie nu mi-au oprit niciodat in plus vreun banut, dar nici nu am stat cu ochii pe cont non stop smile), in schimb
extrasul de cont arata k sumele luate din cont sunt EXACT costul produseor cumparate

Semnătură 

MacBook Pro i7 2.0 quad 4gb/500gb/SD
Iphone 4 16gb Neverlocked
Airpor Express

“Minds are like parachutes, they only function when they are open.”

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09
vladxs2000 - 06 Noiembrie 2010 11:09 AM

Eu cumpar de 1 an de pe apple store iar mie nu mi-au oprit niciodat in plus vreun banut, dar nici nu am stat cu ochii pe cont non stop smile), in schimb extrasul de cont arata k sumele luate din cont sunt EXACT costul produseor cumparate

Pai da, pe extrasul de cont apar doar sumele transferate (exact costul produselor), nu apar si rezervarile de bani care ulterior sunt anulate. Daca ai homebanking si verifici des contul descoperi mai multe chestii interesante. De exemplu fac o comanda la firma X la care vreau sa platesc cu cardul, firma rezerva suma de Y lei pe card; daca a doua zi modific comanda, imi apare o rezervare noua pe card cu Z lei (suma noua) insa mai ramane si rezervarea de Y lei pe card. Iar dupa cateva zile tranzactia cu suma de Z lei se finalizeaza, iar rezervarea in valoare de Y lei este anulata… Acum cativa ani cand inca eram “incepator” la plata online cu cardul si eu ma miram ce se intampla si ca de ce imi apare o tranzactie de doua ori, etc, dar cu timpul am invatat care este diferenta dintre “tranzactii in asteptare” (= rezervari de bani) si “tranzactii finalizate” (= transferuri realizate). Dar oricum, ce conteaza ii ce apare pe extrasele de cont, adica tranzactiile finalizate…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 30.08.10

Stiu ca suna prosteste ce intreb, dar aceste “rezervari” de bani se fac cumva si pentru aplicatiile care sunt free? Intreb asta deoarece mi-am instalat 3 aplicatii (free), iar pe card, la lista de tranzactii in asteptare sunt doua “rezervari”.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Apple îți verifică contul de card și dacă tu cumperi doar aplicații free.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 30.08.10

Am inteles, multumesc pt clarificare.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08

Am facut un cont itunes sotiei cu un card pe care nu prea l-am folosit, deci stiam ca mai este ceva pe el, dar nu stiam cat.
Am dat jos o aplicatie de 12 euro, s-a descarcat, apoi imi apare in cont mesaj ca tipul de plata nu e acceptat.
E din cauza ca nu erau bani suficienti pe card?
Atunci de ce a permis descarcarea aplicatiei.
Dupa ce incarc cu suma respectiva se va face plata?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.04.08

plata nu se face pe loc pt sume mici, se face o data la cateva zile. este posibil sa descarci aplicatii fara sa ai bani pe card.
contul iti este deblocat dupa ce pui banii pe card, intri in itunes (sau app store pe telefon) si dai ok la datele cardului. nu stiu daca incearca si singur din cand in cand sa ia banii, dar cred ca nu ci doar iti blocheaza contul.

Semnătură 

fight apathy. or don’t.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

da
pentru ca Apple nu prea are experienta cu romani si in general prefera sa greseasca in avantajul clientului decat impotriva.
da

daca nu mai incarci niciodata, o sa-ti suspende contul.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

prin suspendare inteleg ca nu o sa-ti mai dea voie sa descarci nimic, cu bani sau gratuite

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08

am incarcat cu suma necesara + inca ceva si am revizuit plata in itunes. a mers instant. totul e ok