Adium este clar singura varianta ok pentru mac, si poate fi configurat sa arate cum vrei daca cercetezi putin. Din pacate nu merge transferul de fisiere (...)
Ba merg. Total random dar merg Am trimis si am primit fisiere de la unii dar cu altii nu am reusit. Habar nu am de ce
pe mine ma frustreaza asa de tare incat am oprit transferul automat, dar la un moment dat tot face iconita bounce. si mai frustrant e ca trebuie sa explic de fiecare data sa nu mai trimita, vreau sa fac un script care sa dea reply pt mine.
Fratilor, daca aveti cont de yahoo si vreti functionalitate completa (video, audio, transfer fisiere) atunci folositi Yahoo Messenger. Daca va multumeste doar chat, fara video, audio, vizibil pentru unii, ascuns pentru altii, etc. folositi alternative (Adium, Trillian etc.). Intelegeti ca Yahoo nu doreste sa aveti toate facilitatile pe un alt client de IM. In momentul cand Adium va avea audio, video, transfer de fisiere 100% cu toti prietenii din lista yahoo messenger, yahoo va schimba ceva, doar ca sa nu mai functioneze in Adium. De ce? Ca asa vrea ei.
Nu mai insistati sa cautati toate facilitatile yahoo pe un alt client IM.
Fratilor, daca aveti cont de yahoo si vreti functionalitate completa (video, audio, transfer fisiere) atunci folositi Yahoo Messenger.
Nu mai insistati sa cautati toate facilitatile yahoo pe un alt client IM.
Observații corecte. Nu mi-e clar de ce a spus, la început, că-i merge greu yahoo, ultimele versiuni merg repede și perfect funcțional, inclusiv chat audio-video.
Altfel, Adium.
Evident, nu poate face tot ce face Mess cu toate funcțiile, dar acoperă toate protocoalele.
M-am pricopsit acum cu un iBook si daca pe MacBook Pro Yahoo Mess merge bine, mai ales acum cu 4gb de ram, pe iBook unde am 256 de ram in face crash mai des decat am o conversatie.
Astfel m-am hotarat sa trec pe Adium. L-am configurat sa fie frumos and all dar am o nelamurire. Observ ca nu imi incarca numele persoanelor din lista ci doar id-ul lor de messenger. Pot face cumva sa imi arate numele lor?
Preferences - Advanced - Adress Book - Import my contact’s names from the Adress Book, asta in conditiile in care ai contactele respective in adress book si cu ID-ul de messenger.
Apoi mai ai in meniul de sus - View - Contact Name Format
Aceeasi problema o am si eu Adium 1.3.10, versiunea max pentru Tiger-ul de pe MacMini G4: contactele imi apar doar cu denumirile din ID-uri.
Get Info de la un contact imi da un “error retrieving contact details”. Importul din Address Book nu ajuta cu nimic - apropos e vorba de A.B. din serverul Yahoo sau cel din Mac?
Evident, pe Macbooku cu Adium latest, isi trage corect alias-ul de pe server, ceea ce ma face sa cred ca ceva e in neregula cu comunicarea dintre 1.3.10 si serverele yahoo. Dar ce anume?
M-am pricopsit acum cu un iBook si daca pe MacBook Pro Yahoo Mess merge bine, mai ales acum cu 4gb de ram, pe iBook unde am 256 de ram in face crash mai des decat am o conversatie.
Astfel m-am hotarat sa trec pe Adium. L-am configurat sa fie frumos and all dar am o nelamurire. Observ ca nu imi incarca numele persoanelor din lista ci doar id-ul lor de messenger. Pot face cumva sa imi arate numele lor?
Multumesc!
Asteapta sa iasa Lion, si o sa ai in iChat tot ce vrei, inclusiv de Yahoo!
Problema cu clientul de la Yahoo pe care o expui, am avut-o si eu in trecut, pe MacOS Leopard.
HABAR N-AM de la ce naiba facea asa. Rezolvarea a fost simpla si usturatoare: reinstall tot.
Posibil sa nu se pupe cu ceva ce instalezi tu pe laptop, cine stie. De atunci n-am mai avut probleme (decat pe mac-urile cu procesor PPC - iBook G4/PowerBook G4/PowerMac G5).
Incearca asa. Daca ai RAM destul (4GB) macar, baga-ti Mac OS Lion GM, si vezi si cu ocazia asta ce se intampla.
Bafta! si asteptam raspuns :D