WLAN D-Link DIR-300
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07

Pînă ieri am avut un router NETGEAR ce a funcționat ireproșabil timp de 5 ani, dar și-a dat duhul. Azi am încercat să setez un router D-Link DIR-300 (cu același SSID, protecție WEP și listă de adrese mac care sînt acceptate în rețea) cum era routerul vechi ca să nu trebuiască să schimb setările de rețea la toată aparatura de prin casă. Problema e că macurile îmi arată rețeaua ca și cum ar fi neprotejată (fără lacăt) deși în setări am ales WEP și la conectare îmi cere parola. În principiu aș putea folosi șî WPA/WPA2 doar că atunci ar însemna ca fiu-meu să nu mai aibă acces la rețea cu consola nintendo (care acceptă doar protecție WEP). Are careva vreo idee unde ar putea fi problema?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Si d-link-ul meu mai face figuri din astea. Solutia e simpla, ascunde ssid-ul wink

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sau lasa la autentificare doar shared key, debifeaza open system.

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Hint! Pe DIR-300 se poate instala firmware alternativ (DD-WRT de exemplu) care are mai multe opțiuni și mai puține bube decât firmware-ul din fabrică. De exemplu cu DD-WRT pe DIR-300 se pot crea mai multe rețele wireless diferite cu encriptări diferite în același timp - Eu am făcut una cu WEP și una cu WPA2, cu reguli de firewall diferite, clase de IP diferite, și merg amândouă deodată.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

SSID e ascuns, chestia cu “Open” nu pot s-o schimb, dacă aleg WEP protection îmi pune automat “Open” deși am o “cheie” de 128bit… În plus era setat ca default cu up/down link la 64kbps și eu mă chinuiam să văd de ce de la 16Mbps am ajuns să stau să aștept să se încarce cea mai simplă pagină web :(
Sergiu: și dacă ceva nu merge cu firmware-ul nou poți reveni la setările default?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Poate fi de vină firmware-ul vechi pt. faptul că nu pot selecta “Shared Key” în loc de “Open” ca metodă de autentificare? A încercat cineva să folosească un astfel de router cu DynDNS?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

așa îmi arată!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

ovis - poți reinstala oricând firmware-ul original de la producător.
încearcă mai întăi să pui ultima versiune de firmware de la producător să vezi dacă îți rezolvă problemele și apoi DD-WRT sau Tomato sau altceva ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Am instalat firmware 1.05 care e ultimul pt. rev.A dar tot nu merge “shared key” cu WEP; deocamdată îl las cu criptare WPA2 pînă îi dau de cap…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ascunde SSID-ul si gata, cel mai simplu.

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB