A incercat cineva varianta asta de la Zapp?
Ei spun ca asigura o viteza de 153,6 Kbps si accelerare cu Zapp Turbo pana la 200-300 Kbps. Asta ar insemna un transfer real intre 19 kbps si 37 kbps.
Ce telefon ar trebui sa aleg? care are un modem mai performant.. Exista probleme pe mac cu driverele pt aceste telefoane?
Mersi!
Eu utilizez internet de la Zapp pe Mac de vreo 2 ani iar acum mi-am activat acel Upgrade Internet. Iata cum sta situatia:
- Dacă ai semnal bun, atunci viteza maximă pe care o poţi atinge este de 16 kB/s. Zapp Turbo nu există pe Mac, şi oricum chiar şi pe Windows a funcţionat binişor doar în primele luni după lansare, după care serverele Zapp dădeau rateuri. Accelerarea Turbo nu este eficientă decât pentru fişierele text.
- Eu am vechiul telefon Hyundai H150. În general merge bine, dar mai are probleme uneori la conectare/deconectare, când trebuie restartat. Nu ştiu cum funcţionează celelalte modele, dar în privinţa semnalului toată lumea spune că H150 este unul dintre cele mai bune telefoane de la Zapp (dacă nu chiar cel mai bun). În alte privinţe însă, este un telefon învechit şi rudimentar.
- Orice model de telefon ţi-ai lua, vei avea nevoie şi de un cablu de date prin care să faci conexiunea la computer (pe USB). Dacă chipsetul din cablu este Prolific PL-2303, ai grijă că driverele de pe situl Zapp sunt vechi şi nu merg în Tiger! Găseşti aici drivere noi care merg: http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31
Eu sunt super mulţumit de opţiunea asta de la Zapp. Vara asta am avut internetul cu mine pe oriunde m-am dus.
Am mai postat pe un alt topic, Tudore, scuza-ma daca incalc vreo regula, da stiu ca si tu ai tat un h150, asa ca indraznesc sa mai cer o data, tu sau oricine care ii pe faza, bagati rogu-va pentru mine o arhiva cu scripturile de null modem din library, ca io le-am sters din gresala.
Multe multamiri.
am vrut sa mi-l iau. nu se mai vinde. nu mai exista. am sfarsit prin a lua hyundaiu ala vechi, varianta reconditionata, am prins unu ca nici estea nu sa mai prea gasasc.
Am si eu o intrebare legata de internet-ul de la Zapp. Ai IP public ? Trebuie sa iesi printr-un proxy de-al lor ?
Ideea e ca l-as vrea pentru browsing, ftp, ssh, cvs, svn, irc. Adica am nevoie de acces nerestrictionat pe o gramada de port-uri
Ofera Zapp asa ceva ?
Conexiunile Zapp sunt de tipul dial-up, deci primeşti IP-uri diferite la fiecare conectare. Nu se iese prin nici un proxy. Eu mă pot conecta fără probleme la servere SSH, FTP, IRC. Merge bine şi Apple Remote Desktop sau VNC.
Tudor, imi poti spune cam ce abonament / echipament de la Zapp ai tu ? Ce ai recomanda ? Prefer sa merg pe ceva ce stiu ca a fost testat si functioneaza :D
Eu am telefonul Hyundai H150, iar la abonamentul de voce de $4 am adăugat opţiunea de $9 care oferă internet nelimitat ca timp şi ca trafic. H150 are avantajul că are semnal foarte bun şi este fiabil, dar este un telefon vechi şi cam rudimentar. Teoretic este scos din oferta Zapp de multă vreme, dar cică se mai găsesc pe ici pe colo. Pe Mac n-am avut probleme majore cu el, doar câte o problemă de drivere cu cablul Prolific cu care mă conectez pe USB, dar acum există drivere noi care merg bine. Dacă n-ai nevoie urgentă de internet mobil, mai aşteaptă până la sfârşitul anului, se tot zvoneşte că va apărea un telefon nou la Zapp, mult mai performant.
Se mai gasesc pe ici pe colo 150-uri reconditionate. Io mi-am luat unu de pe Magheru. Dar acum am trecut pe un LG si is foarte multumit. In ce priveste semnalu nu pare sa fie nici o diferenta, ba chiar am sesizat intr-un loc unde pe 150 semnalu iera mai slab pe LG parca iera o tira mai bun. Plus ca LG-u n-are nevoie de instalare. Nu mai tra sa cuti driveri prolific etc. Mere direct, numa introduci datele in setarile modemului.