Ca tot romanu’, am un numar de filme romanesti in format AVI care imi dau ceva bataie de cap.
Am instalat si Perian si VLC, QuickTime le reda fara probleme, insa nu reusesc sa le pun pe DVD.
Reusesc sa import filmul in iDVD care incepe sa rontzaie, insa spre final crapa si zice ceva de eroare la multiplexing.
Mentionez ca uneori patesc la fel si la alte filme, convertite in mp4 cu Handbrake. Am constatat ca uneori (nu intotdeauna), la import imi apare un folder saltaretz in dock numit MultiMediaImporter oxygene. Cand apare asta este clar ca iDVD o sa crape la final.
Cum sa fac sa pot pune filmele astea pe DVD?
Multumesc pentru orice sugestie.
Nu înţeleg ce vrei, de fapt să faci: să le scrii pe DVD într-un format DVD? Sau să le scrii, pur şi simplu? Vrei să montezi? Să le prezinţi cuiva în format?
Pentru început, transformă AVI în mp4 sau mov.
Scuze, poate nu am fost suficient de explicit.
Nu vreau sa le scriu ca fisiere *.avi (aia e simplu) ci sa le scriu in format DVD care sa mearga in DVD-playerul meu.
Scuze, poate nu am fost suficient de explicit.
Nu vreau sa le scriu ca fisiere *.avi (aia e simplu) ci sa le scriu in format DVD care sa mearga in DVD-playerul meu.
Orice recodare a unui format este însoțită de pierdere de calitate. Este probabil că toate sau aproape toate au fost inițial dvd-uri, recodate avi, iar acum tu vrei să le readuci la format dvd; nu vei avea calitatea inițială oricum ai face. Dacă insiști, da, Toast poate face asta. Probează cu un film și vezi dacă iese bine; dacă da, continui.
Există scule mai noi, care citesc și formate avi ori mp-uri, poate ar fi mai bine să iei așa ceva. Deja prețurile justifică așa ceva.
Cred ca au fost cumva capturate de pe TV - la cele mai multe se vede sigla televiziunii (fie TVRi, sau altceva).
La calitate, deh… ca filmele romanesti de acum +30 de ani… Inainte de a avea Macul le-am pus pe Video CD-uri, numai ca fiecare film a trebuit sa il impart in doua (sau chiar trei), avand in vedere ca pe un VCD incape max o ora.
Aseara am convertit unul dintre ele in *.mov si am incercat sa il fac DVD, insa iDVD a crapat iarasi cu acelasi mesaj de ‘oroare’ - Multiplexing error.
Orice alt film de pe videcamera mea merge fara probleme, numai astea imi dau bataie de cap.
Pana la urma o sa incerc sa il fac in Win7 (ptiu, drace) ca il am sub Parallels.
Încearcă cu ăsta: http://www.macxdvd.com/mac-video-converter-pro/?run.mxconverter
Dacă filmele au fost înregistrate de pe un canal TV ce nu emite HD, vezi diferența atunci cînd le vizionezi pe calculator; dacă o să vrei să le vezi pe un televizor mai vechi (nu LCD sau plasmă, etc.) e OK.
Da, Toast e cel mai rapid, dar se pare că el vrea să-le convertească separat in vob-uri și apoi să le inscripționeze, altfel nu văd de ce tot încearcă cu iMovie! Sau poate vrea să mai taie ceva secvențe…
Da, Toast e cel mai rapid, dar se pare că el vrea să-le convertească separat in vob-uri și apoi să le inscripționeze, altfel nu văd de ce tot încearcă cu iMovie! Sau poate vrea să mai taie ceva secvențe…
Poate ca Toast ar merge, insa eu cautam o solutie gratis. Nu ma intereseaza sa il editez, doar ca sa il transfer pe DVD - de fapt, nici nu am pomenit de iMovie aici.
ovis - 12 Noiembrie 2010 11:07 AM
Încearcă cu ăsta: http://www.macxdvd.com/mac-video-converter-pro/?run.mxconverter
Dacă filmele au fost înregistrate de pe un canal TV ce nu emite HD, vezi diferența atunci cînd le vizionezi pe calculator; dacă o să vrei să le vezi pe un televizor mai vechi (nu LCD sau plasmă, etc.) e OK.
Am incercat, l-am convertit in *.mov insa iar mi-a crapat iDVD - eroare la multiplexing.
Ma intreb, oare ce nu ii convine lui iMovie de crapa mai tot timpul? Nu am probleme cu filmele proprii de pe videocamera, doar cu cele AVI sau, uneori, chiar cu cele in format mv4 rezultate din Handbrake.
uita de idvd in situatia ta. n-ai nevoie de el. ai nevoie sa transformi .avi-urile in format dvd si sa le arzi pur si simplu cu orice burner. iti trebuie doar daca vrei sa adaugi menu-uri si alte “avioane” materialelor video
uita de idvd in situatia ta. n-ai nevoie de el. ai nevoie sa transformi .avi-urile in format dvd si sa le arzi pur si simplu cu orice burner. iti trebuie doar daca vrei sa adaugi menu-uri si alte “avioane” materialelor video
Dupa ce aleg optiunea DVD programul creeaza un folder VOB. Cautand pe net se pare ca nu pot converti acest VOB decat cu Toast sau alt program similar.
Ma intrebam daca exista vreo varianta gratuita care sa imi dea posibilitatea de a converti filmele *.avi in format DVD.
Nu tin neaparat sa adaug meniuri, desi as prefera sa pot insera capitole (e mai usor de sarit inainte/inapoi la nevoie).
Am incercat sa folosesc DVD Maker (sau cum naiba se mai numeste programul ala din Win7), insa nici ala nu a functionat.
Dupa ce aleg optiunea DVD programul creeaza un folder VOB. Cautand pe net se pare ca nu pot converti acest VOB decat cu Toast sau alt program similar.
Ma intrebam daca exista vreo varianta gratuita care sa imi dea posibilitatea de a converti filmele *.avi in format DVD.
nu există nici un format DVD! Fișierul VOB este exact ce trebuie să inscripționezi tu pe DVD!Creează un fișier nou (ex. DVD Filme Românești”) în care ai alte două fișiere:AUDIO_TS & VIDEO_TS; in VIDEO_TS treci toate *.vob ce le ai! Ai grijă să nu ai .DS_STORE printre ele (eventual din Terminal ștergi astea și apoi nu mai intri cu Finder). Apoi pur și simplu selectezi în Finder folderul respectiv și îi dai din meniu “Burn DVD Filme Românești to Disc…”