Din nefericire sunt nevoit să renunț la OS X la servici - cum windows nu știu deloc, voi instala Linux. Nu întrebați cum și de ce, singura alternativă e demisia.
Am ales Debian Stable (5.0.6)
În thread-ul voi ține un jurnal despre cum mă descurc în Linux după 5 ani de OS X non-stop.
Okay ... dacă nu ai noroc să fie placa ta video îl lista de suportate ... dă-i cu editat xorg.conf de mână ca acum 10 ani ...
Am încercat să butonez un pic prin interfața gnome default ... uai cât de încurcate și aiurite sunt toate… cum termin de făcut placa video să meargă cât de cât, încerc și altceva.
M-am jucat și eu puțin cu Debian stable pe PowerMac G4 și am instalat ca GUI desktopul KDE (KDE 3.5.10). Mi se pare mie sau acest KDE vechi arată și funcționează mai bine decât KDE-ul nou? Oricum mi-a plăcut Debian, e excelent. Din păcate nu am ținut mult Debianul și sunt curios dacă e într-adevăr stable după o utilizare îndelungată.
psergiu—s-ar putea să îţi fie util Global Menu pentru GTK ( http://code.google.com/p/gnome2-globalmenu/ ). Cred că au un .deb pe-acolo ca să nu te apuci să-l compilezi din surse.
M-am uitat acum mai bine—ţineam eu minte ceva. Pentru Ubuntu au un repository PPA: http://code.google.com/p/gnome2-globalmenu/wiki/Installation . Nu ştiu sigur dacă poţi să le pui şi pe Debian dar poate merită încercat. Dacă ţin bine minte ăsta era un patch pentru GTK2 (sau pentru Gnome?) şi s-ar putea să îţi ia o vreme până compilezi.
Daca cineva are ceva link-uri despre cum poti modifica diverse aplicatii ca sa faci copy-paste & alte combinatii cu Command (meta) in loc de Ctrl - il rog sa le spuna aici. Este EXTREM de enervanta faza asta si deja ma doare degetul mic de la mana stanga.
Cred că cel mai simplu e să schimbi între ele Ctrl şi Alt (Ctrl şi Meta dacă ai tastatură pentru Mac) folosind Xmodmap. Eu Xmodmap folosesc ca să-mi pun Ctrl pe Caps Lock (da, emacs ;D).
Exact. Adică nu schimbă propriu-zis comenzile, doar schimbă asocierea dintre keycode-ul trimis de la tastatură şi “traducerea” acelei taste. Dacă vrei să te pedepseşti poţi să îţi faci din Xmodmap chiar şi un keymap dvorak.
Acuma mi-am dat seama—dacă foloseşti Gnome, s-ar putea să ai prin fereastra cu setări pentru tastatură (sau limbă, sau keymap, nu mai ştiu care naiba e din alea o sută...) nişte setări speciale pentru tastaturile de Mac.