2 din 3
2
Migrare de la OS X la Linux
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

In Firefox se poate schimba Modifier key:

http://www.mozilla.org/unix/customizing.html

about:config

si dupa aia se pune la ui.key.accelKey
18 - pentru Alt
224 - pentru Command (Windows Key sau Meta)

Si se pare ca exista si o rezolvare la XTerm pt Command+C/Command+V - sap si va zic.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator

In Evolution:

Click pe meniu, stai cu mouse-ul deasupra “chestiei” pe care vrei sa o schimbi si apasa noua combinatie de taste:

Ex:

“Copy Ctrl+C”
Stat cu mouse-ul deasupra si apasat Command+C va deveni:
“Copy Super+C”

trebuie facuta smecheria si in fereastra in care vezi mail-urile si in fereastra in care compui un mesaj - au setari diferite una de alta.

OpenOffice trebuie cumva convins sa foloseasca Meta(Super/Command/Winkey) in loc de Ctrl pentru tasta modificatoare MOD1 - sap.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator

Victorie !

Inchideti toate ferestrele deschise de OpenOffice (3.x), dati urmatoarea comanda intr-un shell (ca userul vostru)

cat /usr/lib/openoffice/basis3.2/share/registry/data/org/openoffice/Office/Accelerators.xcu sed s/MOD1/MOD3/> ~/.openoffice.org/3/user/registry/data/org/openoffice/Office/Accelerators.xcu 

(Asta e pe Debian, s-ar putea ca le alte distributii Accelerators.xcu sa se afla in alta parte. Dati un “locate Accelerators.xcu” si luati-l pe cel cu “data/org” in cale.)

si toate combinatiile cu “Ctrl+” s-au transformat in “Command+”

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator

Aceiasi smecherie din Evolution merge si in meniurile de la File manager-ul de XFCE

Se “da drumul” din:

Settings -> XFCE 4 Settings manager -> Appereance -> Settings -> Enable Editable Accelerators.

Si apoi poti modifica combinatiile de taste cum vrei.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator

Întrebare - știe cineva de unde pot găsi keymap-ul de Romanian Programmers pentru Linux/X11 ? Dacă ați observat, toate mesajele pe care le scriu de pe Linux sunt fără diacritice - și e enervant smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator

Rezolvare pt Xterm:

Command+V pentru paste, Command+N pentru on XTerm nou, Command+W pentru fereastra noua, paste buffer universal

Creati la voi in home un fisier .Xresources (sau adaugati la coada celui existent)

XTerm mac-ify
XTerm
.VT100.translations:     #override\n\
Super <Key>Vinsert-selection(CLIPBOARD)\n\
Super 
<Key>Nspawn-new-terminal()\n\
Super 
<Key>Wquit()\n\
<Btn1Down>: select-start()\n\
<Btn1Motion>: select-extend()\n\
<Btn1Up>: select-end(PRIMARY,CUT_BUFFER0,CLIPBOARD

Si apoi xrdb -merge .Xresources sau logout-login.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator

Se o lista in genul:

...
Portugal >
Romania V
+- Standard
+- Standard Cedila
+- Winkey
Russia >
...

Unde > si V sunt triunghiulete de alea de strans si desfacut submeniuri.
Ce trebuie sa selectezi ca sa ai tastatura Romanian Programmers ?
Standard ? Nu.
Trebuie sa selectezi chiar item-ul de “Romania” - cum s-ar zice “directorul”
Foaaaaarte intuitiv.

PS: remarcati ca mesajul asta tot fara diacritice este ... implicit X11 vrea sa foloseasca tasta alt din dreapta pentru scris diacritice - si acum sap cum sa schimb functionalitatea celor doua taste Alt intre ele (in momentul asta am reusit sa le fac pe amandoua sa nu mai mearga smile )

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Xanadu
Macuser din: 21.08.10

sergiule, esti maniac raspberry ce e cu obsesia asta mac os x? daca tot nu il poti folosi, (re)integreaza-te in contextul linux (o fi in tot raul si un bine)

asa cum si userilor noi de mac le spunem sa nu incerce sa reduca macul la win/lin - e altceva;

eu in locul tau mi-as pune un ubuntu stable release LTS (adica 8.04 sau 10.4) si am terminat discutia

are sa iti mearga cam tot ce ai nevoie - debian e tare, dar nu neaparat cel mai user friendly etc. de-aia exista ubuntu

LTSurile incearca sa se apropie de nivelul sistemelor enterprise, iar Canonical e clar focusat pe ele - update-uri de securitate si nu numai

PS ai putea incerca si mandriva (fostul mandrake), la fel o distributie gratuita, cu suport comercial, target enterprise etc.

are niste tooluri de system management f. misto - si care spre deosebire de yast sau mai stiu eu ce balarie din opensuge, chiar merg :D

doar ca are niste pachete binare mai ciudate, bazate pe rpm - daca ai background in debian, stick with ubuntu wink

Semnătură 

“Zaire’s one-party system is the most elaborate form of democracy.” (Mobutu Sese Seko)

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member

PS btw, ai putea sa iti pui win7 daca ti-l dau astia la munca, e super tare raspberry lasa textele ca nu stii windows, astea sunt mofturi wink esti geek, te descurci tu

Semnătură 

“Zaire’s one-party system is the most elaborate form of democracy.” (Mobutu Sese Seko)

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ubuntu șnubuntu. Distribuția nu contează, pachete se pot instala de oriunde, la nevoie compilez totul de la zero cum am făcut ani de zile. Oricum nu folosesc nimic din ce îți vâră distribuțiile curente pe gât. Vreau însă să am aceleași combinații & look & feel NeXT Step cu care m-am obișnuit de ani de zile și cu care lucrez acasă. Și prostia dezvoltatorilor de aplicații de Linux este că încearcă să imite cât mai perfect windows-ul. “Contextul linux” nu există - la cam fiecare release de la fiecare distribuție la plictisiții care se ocupă de ele le bese mintea o idee nouă și schimbă chestii de dragul schimbării la nivelul de interfață cu utilizatorul.

Acum în afară de schimbatul Ctrl->Meta în GTK și schimbat AltGR cu Alt între ele, îmi merge tot cam cum vreau.

Decât să folosesc windows mai bine mă ard singur cu fierul de călcat pus pe maxim - senzația e mai plăcută. Mai ales un windows făra drept de admin unde nu ai voie să schimbi nici screensaver-ul - darămite să pun bbLean sau SharpE sau EmergeDesktop și alte minuni.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRank
Jr. Member

man, nu sunt de acord cu ce zici, dar iti voi respecta pana la moarte dreptul la un punct de vedere, vorba lui voltaire raspberry

1. nu cred ca ai chef sa compilezi din sursa ca pe gentoo sau freebsd, o sa stai pana luna viitoare ca sa rulezi un gnome

2. din cate inteleg scopul este sa ai un instrument de lucru cu care sa iti faci treaba de admin pe alte sisteme unix - un motiv in plus sa iti bagi windowsul in AD, iar daca se [cenzurat] ceva, e problema lor wink

3. nu cred ca developerii de linux vor sa imite windows - cel mult poti spune ca windows a imitat primele sisteme de ferestre/windows dupa mac, xorg etc. - legacy shit for everyone

4. faptul ca dezvoltarea de soft pe linux e in general haotica e clar, eu nu la asta ma refer - exista cateva sisteme cu ambitii de enterprise atat pe server cat si pe desktop, care incep sa tina seama de aspectele astea (RHEL, SUSE, Ubuntu etc.)

5. daca tu vrei neaparat look and feel de mac os x, ok - tu stii wink spor la compilat raspberry

PS o distributie bazata pe debian care incearca sa semene cu mac os x este si dreamlinux - cat de bun e nu stiu, nu l-am folosit

http://www.associatedcontent.com/article/628723/dreamlinux_linux_for_mac_os_x_lovers.html?cat=15

http://distrowatch.com/dreamlinux

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRank
Jr. Member

ca fapt divers: pe windows poti folosi putty pt sistemele de test sau de lucru; poti folosi masini virtuale cu vbox samd. nu vad de ce ai avea nevoie de “minunile” de mai sus

pe win7 ai integrate by default cateva servicii unix / cross platform care te-ar putea interesa - services for nfs, subsystem for unix apps, networking stuff etc. (snmp, telnet, tftp…)

ba mai mult, ai si comenzi unix in powershell raspberry ce-i drept ca nu sunt decat aliases catre comenzi similare de windows, dar ce conteaza - oamenii incearca sa te ajute cool grin

asta, cu titlu de amuzament; am inteles ca tu vrei linux cu facelift de mac os snake

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator

1. Gnome ? Who uses gnome ? Compilarea era înceată când o făceam pe mașini cu CPU-uri de zeci de MHz.
2. Oricine zice că administrează eficient sisteme Unix de pe o mașină windows ori minte și stă cu windows ca să se joace și el ceva, ori nu se pricepe.
3. Conform standardelor, copy-paste în X11 se face cu mouse-ul - select-paste. Pe la sfârșitul anilor 90 diverse programe au introdus Alt-C, Alt-V. Acum toate distribuțiile vin cu Ctrl-C, Ctrl-V - care firește nu sunt utilizabile în Terminal - ideea de a folosi Ctrl pe o mașină Unix pentru altceva decât a trimite caractere de control este absolut imbecilă.
4. Daaa, cum să nu. Ia uite ce au mai făcut niște băjeți cu mintea odihnită: https://afaikblog.wordpress.com/2011/03/01/where-did-the-buttons-go/ Hai să forțăm pe toată lumea să facă cum vrem noi. F*ck standarde, f*ck compatibilitate.
5. Eu personal vreau să semene cu Next - dar cum diferența față de OS X exte destul de mică, zic lumii că poate folosește cuiva.

Putty este inutil. Powershell este inutil. Cygwyn este o soluție sub windoze la fel cum umplutul unui cauciuc spart cu bolovani de pe marginea drumului este un replacement pentru schimbarea cu o roată de rezervă bună. Și cu asta am terminat definitiv orice discuție despre [cenzurat] de windows în acest thread.

Pe mine mă interesează să pot customiza niște lucruri simple pe care niște tâmpiți le-au făcut să fie complicate deoarece nu urmează niște standarde. XTerm-ul, care e scris cum trebuie, poate fi customizat în totalitate din XResources. Toate aplicațiile X11 ar trebui să fie așa, dar diverși “inteligenți” au decis să își facă propriile sisteme idioate de preferințe.

Mersi pt ideea cu DreamLinux - o să investighez ce setări implicite au pt. keybinding-urile GTK

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRank
Jr. Member

se poate administra foarte bine unix de pe windows, la urma urmei clientul nu e decat o interfata grafica catre server - in momentul in care te-ai logat intr-un terminal, nu mai are importanta ca te-ai logat de pe windows sau de pe linux - lucrezi direct in shell-ul sistemului unix respectiv

ca tu ai o reactie viscerala impotriva windowsului fara sa stii prea bine cu ce se mananca (de vreme ce tu insuti sustii ca nu il mai folosesti de pe vremea… NT4?), asta e alta poveste; si cu asta ma retrag - ma scuzi ca mi-am permis sa iti murdaresc thread-ul cu insertii legate de windows smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRank
Jr. Member

ca o nota de subsol, unity pe ubuntu incepe sa semene ridicol de mult cu un ipad… dar e inca work in progress >> urmeaza 11.04

Semnătură 

2 din 3
2