3 din 3
3
Migrare de la OS X la Linux
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Frumusețea la Linux este că nu ești constrâns de folosirea unui singur GUI așa cum a venit din fabrică.
Nu îți place Unity ? Pui Gnome bibilit cum vrei tu, sau KDE, sau XFCE (asta folosesc în momentul de față), sau oricare alt window manager.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Xanadu
Macuser din: 21.08.10

de acord

adevarul e ca unity pe ubuntu nu arata chiar rau, si cand o fi gata, va fi probabil ceva f. misto

doar ca nu e f. original - seamana mult cu ipadul/iosul, si se preteaza mai bine la genul de hand-held device

11.4 e in versiune alpha, va fi lansat probabil la sf lunii viitoare, iar unity pe 10.10 e inca unstable - ramane de vazut

canonical/shuttleworth au anuntat de ceva vreme ca unity va fi interfata default pt ubuntu - cu focus pe netbook, touchscreens in viitorul apropiat etc.

bineinteles ca in repos raman si celelalte disponibile

eu raman la parerea ca versiunile long term support de ubuntu sunt niste sisteme client f faine, care pot inlocui oricand, in functie de necesitati, orice alt sistem desktop

cele intermediare, ca si fedora sau opensuse, sunt work in progress, development releases etc. insuficient de stabile pt productie / productivity

Semnătură 

“Zaire’s one-party system is the most elaborate form of democracy.” (Mobutu Sese Seko)

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.01.08

Sergiule (tizul meu) cred ca ai prea mult timp liber la serviciu smile)  Si eu sunt power user si mi-ar place sa fac multe inginerii la munca dar lucram execrabil de mult in word si decizia e foarte usoara aici (Windows sau MacOS pentru Microsoft Office nativ). Am incercat sa ma joc cu openoffice si alte suite asemanatoare care in principiu si-ar face treaba dar in cazul meu a fost failure. Nu am timp sa stau la fiecare fisier sa-l rearanjez + ca vin pe e-mail worduri tot mai ciudate de la colaboratori :(
Eu ma lupt cu sefu sa-mi ia un MacBook Pro de 15” si licenta de office 2011 pe Mac dar inca nu am avut sorti de izbanda…speranta moare ultima smile

Semnătură 

MacBook Pro 13” - i5, 4GB 1333, 320 GB
Alienware M17X R2 - i7, 6GB 1333, 2 x Ati HD 5870 (Crossfire), Seagate XT Hybrid 320 gb

iPhone 4 16GB Black
iPad 1 16GB WiFi

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Nu am timp liber. Si mai ales nu am timp să stau să învăț să folosesc windows & alte programe imbecile. Așa că folosesc Linux.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Xanadu
Macuser din: 21.08.10

raspunsuril posibile:

1. windows e un program imbecil, linux in schimb e o paradigma vie in materie de arhitectura si design al sistemelor de operare LOL

2. cum poti numi imbecil un program pe care nu il folosesti?  cool smirk

3. windows este un sistem foarte user friendly, se invata de 10 ori mai repede decat linux/unix raspberry

una peste alta, mai bine sa schimbam mai bine subiectul si sa ne amintim ce a mai facut IBM in ultima suta de ani wink

http://www.ibm.com/ibm100/ro/ro/stories/index.html

Semnătură 

“Zaire’s one-party system is the most elaborate form of democracy.” (Mobutu Sese Seko)

3 din 3
3