Care este solutia de export pe disc a materialululi HD (HD DVD ori Blu Ray pe Mac in Dvd Studio Pro)
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Radauti
Macuser din: 26.09.07

Am filmat in aceasta vara cateva nunti in 720P si 1080P.Ideea era sa livrez materialul cu meniuri pe Blu Ray,insa am fost surprins sa constat ca nu pot sa atasez la mac pro-ul meu ( 2 x 2.8 Ghz Quad-Core Intel Xeon later 2008) o unitate de scriere Blu Ray interna datorita faptului ca nu am conexiune pe sata in compartimentul pentru cea dea doua unitate optica.(toate unitatile Blu Ray interne avand aceasta conexiune).Am citit pe forumuri ca s-ar putea conecta totusi legandu-ma la un slot sata de pe placa de baza.
In fine , daca conectez totusi unitatea Blu ray asa cum am spus ,voi avea dupa aceea posibilitatea sa scriu discuri Blu Ray cu meniu cu DVD Studio pro ?La optiunile de export am vazut ca exista variante pentru red laser si blue laser. Asta inseamna ca pot scrie discuri Blue Ray ?
Inca nu mi-am cumparat Blu Ray writter ,pentru ca nu stiu daca il pot folosi .Scrie cineva discuri Blue Ray pe mac,respectiv cu DVD Studio pro ?
Pana una alta sperantele mele s-au indreptat catre HD to DVD. Am exportat cu compresor HD to DVD ,mov h.264 materialul optimizat pentru Dvd Studio pro i-am facut meniu si am exportat pe un DVD de 8.5Gb.A rezultat un material de forma HVDVD_TS de foarte buna calitate care poate sa ruleze in unitatea optica superdrive a macpro-ului meu.
Problema a fost alta : Avand aceste discuri (ce trebuiesc livrate clientului) am mers pe la toate magazinele de specialitate din zona in cautarea unui HD DVD Player pentru a le proba si a recomanda clientului ce sa-si ia pentru vizualizarea materialului.
Nu am avut succes si am comandat pe internet un HD DVD Player Toshiba HD-EP30 second. Acesta a venit si cu un film in format HD care ruleaza fara probleme. Surpriza : HD DVD-urile mele nu merg pe acest Player.Am pus filmul venit o data cu playerul in macpro si nu este recunoscut de acesta ( pur si simplu nici o reactie).
Intrebare:
Care este solutia de export HD cu meniuri pe disc ( Blue Ray, HD DVD) pentru cei ce folosesc Apple ? HVDVD_TS-urile facute cu dvd studio pro pot sa mearga pe vreun Player standalone ?
Se poate face in DVD studio pro HD DVD-uri care sa mearga pe playere de tipul HD DVD Player Toshiba HD-EP30 ?
HVDVD_TS pot fi vazute si pe PC ?
Va multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

Incep prin a spune ca nu e o solutie pe care nu am incercato dar mi se pare mai logica. HD DVD e cam mort din punct de vedere al raspandirii mediului eu zic ca blu ray e mai “la moda” mai ales daca vrei ca materialul trimis de tine sa poate fi vazut de client pe un blu ray player (HD Dvd player nu am vazut in comert..) Solutia ar fi Premiere si Encore CS5
Dar poate Calatin care e expert in astea are o solutie mai buna.

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

• Scuze am vrut să scriu Cătălin aka Kata4 el e expert pe video production

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

Solutia este Premiere si encore ?? Pe PC ori pe mac ??Tocmai spuneam mai sus ca nu stiu daca pot conecta o unitate de scriere blue ray la mac pentru ca nu am in locasul pentru cea dea doua unitate optica conexiune pe sata.Scrie cineva discuri blue ray (cu orice program ) pe mac ??

]\

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

ursulakis tu ai reusit sa faci blue ray pe mac (indiferent encore ori dvdspr).Cum ai conectat writerul blue ray la mac ?? Se poate folosi o unitate externa cu usb ??Ai incercat mai multe solutii cu succes sau nu ? As putea sa fac cu compresorul fisiere mov h264 optimizate pentru blue ray si sa le trimit in encore pe un PC sa le fac meniu ,de unde sa le ard pe un disc blue ray ?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

nu, cum ziceam nu e o solutie pe care am incercato, sorry era pur teoretica! ma gandeam la o unitate externa pe firewire, uite ce am gasit pe net http://terrywhite.com/techblog/archives/6292

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Ma scuzati ca ma bag si eu.. adica asta ?

http://eshop.macsales.com/item/Pioneer/BDR205BKMP/

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Mda deci ultima versiune de final cut site de blu ray. Uite aici un filmulet in care explica ce tre sa faci http://www.youtube.com/watch?v=VEBgU2m0hXI&feature=related
Din pacate e in italiana dar daca nu intelegi italiana macar iei babeste dupa ce butoane apasa baiatul ala acolo.

Semnătură 

•touch•

‹‹ Filme AVI pe DVD      Sunet de pe DVD? ››