Background negru la subtitrare?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

Am si eu problema urmatoare: am un film titrat in alta limba - titrare ce se afla in fimlul AVI, si i-am gasit titrarea in romana de forma unui fisier *.sub. La rulare imi apar titrarile cele doua suprapuse si as dori sa pot pune un background negru la titrarea in romana. Eu folosesc QuickTime si VLC, dar nu reusesc in astea doua sa vad cum se face, asa ca help me please.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10
leopardu - 18 Noiembrie 2010 08:34 PM

Am si eu problema urmatoare: am un film titrat in alta limba - titrare ce se afla in fimlul AVI, si i-am gasit titrarea in romana de forma unui fisier *.sub. La rulare imi apar titrarile cele doua suprapuse si as dori sa pot pune un background negru la titrarea in romana. Eu folosesc QuickTime si VLC, dar nu reusesc in astea doua sa vad cum se face, asa ca help me please.

VLC citește automat fișierul de titrare dacă este alături de fișierul video și are același nume, de exemplu nume_film.avi și nume_film.sub; dacă muți de acolo fișierul pe care nu-l vrei, de ex. cel în altă limbă, nu se va mai afișa.
Alternativa, dacă vrei să le păstrezi în același loc și nu vrei să le muți în altă parte, fie și pentru 2 ore, este să alegi manual fișierul de titrare ÎNAINTE să rulezi filmul. Ai această opțiune la Preferences în VLC.
QuickTime nu știu cum face, nu-l folosesc pt așa ceva.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Banuiesc ca filmul leopardului este hard-sub, deci nu are fisier separat.
Incearca in VLC, la preferinte avansate (all) > Video > Subtitles/OSD > Text Renderer, sa pui la Font Effect - Background. Vezi ce iese si spune-mi si mie smile.

Sau, in Movist poti pune subtitrarea noua in partea de sus a filmului; cam dubios, dar poate te obisnuiesti sa nu mai citesti jos, ci sus.

Sau cauta o varianta fara hardsub, daca nu e un film foarte rar, trebuie sa gasesti.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Cu iSubtitle (19 dolari) poti face ce vrei tu: in preferinte, la Subtitles, poti seta culoarea si transparenta background-ului.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Scuze, RoadMovie (25 dolari).

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

Thanks pentru raspunsuri smile Am incercat in VLC la Font, insa nu a dat rezultate…pana la urma l-am vazut asa si a fost OK.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

Eu, cu VLC, am fost nevoit să mă întorc la 1.0.5 - pentru a vedea subtitrările cu ce font și background vreau - 1.1.3 nu te lasă.

Semnătură 

iPhone 5c