AJUTOR!!! Cum pot face o retea bluetooth intre 2 calculatoare?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Iasi
Macuser din: 30.09.06

Am 1 bucata sistem desktop P4-3GHZ cu Windows XP si un laptop Mac I-Book G3-800MHZ cu OS 10.3.9 si as dori sa fac o conexiune intre ele, gen wireless prin bluetooth mai ales pentru a avea internet pe Mac.
Din cite am vazut Mac-ul nu suporta genul de conexiune Network acces prin bluetooth, pe cand PC-ul o suporta din plin.

Va multumesc anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

eu am reusit sa ies pe net prin bluetooth conectat la un nokia 6630 ce are 384kbps. dar mergea execrabil….
am folosit aplicatia launch2net dupa ce m-am chinuit cam 30 de min sa realizez eu conexiunea. s-a conectat imediat insa, dupa cum am spus, mergea f nasol.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 03.01.06

si eu am incercat ,la un moment dat sa fac asta si nu a mers. bluetooth-ul de la powerbook nu are serviciul de networking( cel putin asa vede windows-ul cand scanezi serviciile powerbook-ului). intre doua pc-uri cu win pe ele am reusit dar intre mac si pc se pare ca nu prea merge.oricum nu prea ai viteza…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, RO
Macuser din: 11.10.05

Dar intre doua macuri? smile Ca m-ati facut curios.

Semnătură 

iMac C2D 24”/2.4Ghz/3GB/320GB/10.5.2
iMac G5 20”/1.8GHz/1GB/160GB/10.4.11
iMac G3 /233MHz/128MB/20GB/10.3.9
PowerBook G4 12”/867MHz/1.12GB/40GB/10.4.11
PowerBook G3 15”/500Mhz/384MB/40GB/10.3.9
iPod Shuffle 2G grey
iPod Touch 8GB 2.0-PWNG2.0

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Nasty - 30 Septembrie 2006 03:04 AM

Am 1 bucata sistem desktop P4-3GHZ cu Windows XP si un laptop Mac I-Book G3-800MHZ cu OS 10.3.9 si as dori sa fac o conexiune intre ele, gen wireless prin bluetooth mai ales pentru a avea internet pe Mac.
Din cite am vazut Mac-ul nu suporta genul de conexiune Network acces prin bluetooth, pe cand PC-ul o suporta din plin.

Va multumesc anticipat.

Ba eu zic că da, dacă ai activat BT. În poza anexată se arată cum NU se poate, deoarece doar AP este activ. Dacă activezi ceva din rest, eu cred că se poate.
Nu pot testa cazul tău, nu am cum.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 25.07.06

macul suporta conexiune Network prin bluetooth. eu il folosesc mai tot timpul impreuna cu mobilul meu 6230. adevarul e ca genul de conexiune prin GPRS nu e cine stie ce de rapida…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

Eu vorbesc de conexiune intre 2 calculatoare prin bluetooth, gen retea wireless, nu cu un telefon mobil.
Se pare ca nimeni nu a reusit asa ceva. Cei de la Apple s-au gandit probabil ca e mai avantajos pentru ei sa cumperi un airport card compatibil cu Mac-ul si sa dai o catutza de bani…. decata sa poti face o retea amarata prin bluetooth. Ma intriga faptul ca totusi pe 2 PC-uri se poate face acest lucru si totusi pe 2 Mac-uri sau 1 Mac si un PC nu se poate.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Daca chiar vrei sa faci asa ceva, cica se poate:
http://www.macosxhints.com/article.php?story=20051220221237711
Pe iBook ai Bluetooth dar n-ai card Airport?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie

Exact! Pe Mac nu am airport, dar mi-am luat deja 2 adaptoare bluetooth (unul pt. Mac, celalalt pt. PC), ambele fiind recunoscute, dar nu le pot folosi decit sa transfer fisiere intre calculatoare, nu si retea locala.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Daca ţi le-ai luat special pentru a-ţi face o retea wireless, atunci ai făcut o alegere greşită, pentru că Bluetooth nu a fost făcut special pentru aşa ceva. Are rază mică de acţiune şi rată de transfer mică. Mai bine îţi luai adaptoare Wi-Fi.

Semnătură 

⌘-N