Eu cred că Solaris va pierde rău din piață și va deveni irelevant din cauza idioților de la Oracle. Deja OpenSolaris nu mai există, dezvoltatorii au plecat la Nexenta și Illumos și Oracle a început să facă măgării posesorilor actuali de mașini Sun - creșteri exponențiale a prețurilor de suport, răspunsuri foarte întârziate la suport. Cunosc multe firme care migrează de la servere Sun la IBM-uri, HP-uri sau chiar la Linux.
În Solaris 11 au scociuit tot ce făcuseră bun oamenii de la OpenSolaris înainte să-și ia tălpășița. Nici nu vreau să mă gândesc cum va arăta potențialul Solaris 12 “îmbunătățit” de programatorii indieni de la Oracle care sunt plățiți pentru cantitatea de cod scris, nu pentru calitatea sa.
Solaris 12 “îmbunătățit” de programatorii indieni de la Oracle care sunt plățiți pentru cantitatea de cod scris, nu pentru calitatea sa.
Off-topic: am prieteni prin firme la care departamentul IT a fost înlocuit (“externalizat pentru diminuarea costurilor”) de firme din India.
De ex., dacă nu merge nuș’ ce imprimantă, nu au voie să pună ei mâna - suni în India și te iau ăia cu “imprimanta este On sau Off? Cablul este cuplat? etc.”.
Trist.
Deja OpenSolaris nu mai există, dezvoltatorii au plecat la Nexenta și Illumos
Nexenta și illumos (lowercase i) nu sunt disjuncte. illumos e continuarea OS/Net, OpenIndiana e continuarea distribuției OpenSolaris. Mulți investesc in illumos (într-un fel sau altul, bani sau resurse umane). Nexenta, Joyent și Delphix sunt cei mai importanți contribuitori, dar există și alții, există până și angajați Oracle care au contribuit.
Mulți cred că illumos va fi locul unde va apărea noutate și inovație, și nu Oracle Solaris, care va rămâne aproximativ la fel pentru totdeauna.