Nu am citit tot, dar site-ul pare excelent facut, fara exagerari si fara patima.
Si s-ar prea putea sa aiba dreptate. Nu ca ar fi Apple cei mai nasoi, dar totusi, se poate mai bine.
Hm… numai de la Apple le cer să împace şi capra, şi varza, că de nu… sar pe ei. Lui Dell, HP şi la tot eco(!)sistemu’ de junk-pc-uri văd că gp nu le aplică acelaşi standard.
Nu-s anti-ecologist, da’ la ăştia de la greenpeace le cam place senzaţionalismu’
Pai Apple nu-s codasi in lista aia, ci pe locul 4 la “Bad”.
Din cate mai stiam, Jobs e interesat de ecologie, iar cota de piata in crestere, in special la iPoduri, deci are sens ca Greenpeace sa faca presiuni unde e si vizibilitate si sanse de succes.
Da, Greenpeace sunt foarte interesati de vizibilitate, dar mie imi place de ei, ca au cojones si lupta pentru o treaba buna.
...Da, Greenpeace sunt foarte interesati de vizibilitate, dar mie imi place de ei…
greenpeace sunt cam agitatori, le place să exagereze, să interpreteze cum le convine studiile de profil, să facă vâlvă, ca să câştige notorietate şi donaţii mai mari. Şi ce-i cu tonu’ ăsta dojenitor de pe site? O fi ecologismu’ o cauză nobilă, dar nu exagerând şi minţind.
cine stie ce-i in spate la toata asta, da un lucru e sigur si e grav daca computerele noastre nu se pot recicla bine si polueaza nu stiu unde vom ajunge sau daca vom ajunge ca civilizatie.
uitati va la filmul documentar “THE INCOVENIENT TRUTH” .
este inutila toata tehnologia daca nu ne ajuta sa ne pastram planeta, ci mai degraba ne ajuta sa o distrugem, nu vreau sa par pro green peace sau pro alte organizatii, dar un lucru e sigur chestia asta cu reciclarea stanjeaneaza marile companii gen apple dell si altele. Ia ganditi-va ce bine se sta in fata la un imac alb frumos, modern iti usureaza viata,ai acces la internet etc..si ganditiv-a la cei care trebuie sa demonteze imac-urile daca sunt toxice, provoaca cancer, substantele car enu pot fi reciclate, mai devreme sau mai tarziu sunt aruncate in vreun put prin india sau africa, pe unde este saracie si tot asa, ar fi bine ca reversul medaliei sa fie tot ata de placut. Degeaba ne gandim la ce inovatii tehnologice si ne bucuram ca apar pe piata produse pe piata ce ne usureaza si ne fac viata mai comoda daca planeta asta va deveni o mare groapa de gunoi.
Înainte de a face scandal pentru nişte substanţe chimice care s-ar afla în computere, cred ca Greenpeace şi alte organizaţii ar trebui să susţină şi să încurajeze cercetările privind energia ecologică şi motoarele nepoluante. Din păcate mă tem că nici măcar ei nu pot sau nu vor să se lege de marile companii care se învârt în jurul producţiei şi prelucrării petrolului.
pai deja este masina cu hidrogen de mult avreme si nepoluanta, dar nu se poate aplica pentru ca sunt interese econmice prea mari al nivel mondial, sunt presiuni cu toata poluarea pe care o fac masinile. avem tehnologia, avem carburantul nu se aplica pentru ca stanjaneaza pe marile companii, razboiul din irak de ce are loc, pentu ca sunt teroristi hai sa fim seriosi, sunt interese. in situatia apple sunt toate companiile, fiecare-si urmeaza interesul economic.
aici e vorba de vizibilitate / si fiindca apple se afla pe val, mai ales datorita inventiei numite ipod, asa s-au gindit verzii ca se vad mai bine
cu guvernul americat care nu semneaza protocolul de la kyoto, nu se pot pune
Dragii mei, baietii astia cu ecologia, daca nu stiati, au reusit sa faca mai mult rau decit bine. Exista carti foarte documentate despre cum au intervenit ei in lantul trofic sau cum au schimbat decizii economice care au facut mai mult rau. Exista dezastre ecologice cauzate de greenpeace. Din nefericire, pe ei nu-i ia nimeni la… Pe urma, fac pariu ca au cerut echipament de la Apple si nu l-au primit. eMac e cel impricinat, dar e scos din productie de un an.
A, de acord. Planeta trebuie pastrata curata, ca mai avem putin si ne sufocam. Dar pentru asta trebuie sa fii inteligent, nu galagios.
Sa-ti dau citeva exemple. Linkuri nu stiu. Dar am carti si ziare.
In timpul dezastrului din Indonezia (cu tsunami), organizatiile tip Greenpeace au strins ajutoare. Oamenii au dat, poate mai mult ca niciodata. Ei bine, nici 10% n-au ajuns la destinatie, din cauza harababurii existente in ele. In italia au putrezit trenuri intregi cu alimente, in anglia au disparut 40 de milioane de dolari samd. In timpul asta, armata americana a construit rapid un centru de desalinizare a apei, dar a fost acuzata ca se baga in treburile interne ale Indoneziei. Pina si armata britanica a organizat transporturi si constructii de urgenta. Ati auzit vreun cuvint de lauda?
Cit priveste actiunile Greenpeace, si aici s-a pus batista pe tambal, pentru ca organizatia e de stinga. Occidentul, fratilor, e de stinga. Si atunci, chiar cind ai dreptate, daca ne esti politically corect, ai dat de dracu’. Am sa revin cu amanunte, intr-o discutie generala, sa caut pasajele ilustrative.
Treaba cu tsunami a fost intr-adevar un esec usturator, dar la mijloc au fost ONG-urile umanitare, nu ecologiste. E o diferenta foarte mare, cele umanitare actioneaza pe termen scurt, cele ecologiste au planuri mai indelungate (printre alte diferente). Eu am o mare boala pe organizatiile umanitare, astea fac de foarte multe ori mai mult rau, dar lumea le da bani, ca e mai usor sa dai bani pentru o poza cu un copil scheletic si sa auzi ca a fost hranit cu banii tai, decat pentru un proiect pe 10 ani, unde rezultatele sunt mult mai importante, dar mai greu de pozat.
Cu tsunami-ul treaba a fost complicata si de faptul ca lumea a dat “in prostie”: inclusiv hrana perisabila, gen sarmale ramase de la Craciun (OK, poate nu sarmale, dar asta e ideea). Tragedia a fost foarte mare si a si picat excelent din punct de vedere al fundraising-ului: de Craciun. Asa ca lumea a dat! Dar s-a si vazut cat de putin pregatite sunt organizatiile astea internationale sa faca fata unui dezastru major.
Cat despre faptul ca occidentul e de stanga, si pe mine ma oftica treaba asta (fascismul a fost condamnat si ingropat, dar comunismul e inca “cool”). Dar, pe de alta parte, ma gandesc ca daca as fi fost occidental, tot de stanga as fi fost si eu, ca doar trebuie sa fi contra establismentului.
Iar in general ONGurile si in cele ecologiste in special, sunt de stanga, pentru ca au de-a face cu probleme sociale, respectiv contra-industriale.
eu zic ca durata unui computer si cu piesele din el este de maxim 10 ani in medie.
ei daca computerele sunt reciclabile in procent de 80% ce se face cu restul?
“Apple shipped about 4.5 milion systems in 1995” cam cate milioane au vandut in 2006?
Ia uitati-va atunci aici http://www.hardmac.com/news/2006-09-27/
Cum e? E periculos sau nu? Eu zica ca n-o sa maninc un Applew si nici n-o sa-l arunc in bazinul de acumulare!