5 din 8
5
IPHONE 4 Cosmote
  [ Ignoră ]   [ # 61 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.06.09
Soare - 17 Decembrie 2010 10:55 AM

Acum am vorbit cu un prieten care si-a luat de dimineata iPhone 4 de la Cosmote si a incercart cu microsimul de la Vodafone luat tot astazi si primeste acelasi mesaj: SIM card not suported.

O sa se duca la ei cu terminalul si SIM-ul sa vada ce si cum. Pana la urma sunt deblocate sau nu?

Am fost sunat de cateva ori pentru a mi se spune progresul.
Acum 5 minute am fost informat ca problema a fost “replicata”, inca cineva cu microsim de vodafone intampina aceeasi problema.
Asteptam raspunsul oficial, care probabil i-a luat pe neasteptate. Cred ca o sa fie destul de complicat sa admita ca ar fi blocat…
Prietenul tau care a luat, a primit un certificat de garantie? Eu nu am primit/luat decat factura si bon. Am intrebat daca ajunge si mi s-a zis ca e de ajuns, desi again, ar fi trebuit sa existe si un certificat.

Semnătură 

the iPhone 5
Helpful iPad
Happy with a MacBook Pro
Lightweight with a Macbook Air
Wireless with a Time Capsule

[ Ignoră ]   [ # 62 ]
RankRank
Jr. Member

update 3: Tocmai am fost informat ca se asteapta ceva din Grecia(la nivel de coduri or smth), si ca toti clientii sunt rugati sa aiba rabdare deoarece problema va fi solutionata.
Garantia se pare ca ajunge doar cu factura+bon fiscal in cazul in care s-a luat “la liber”.

Semnătură 

the iPhone 5
Helpful iPad
Happy with a MacBook Pro

[ Ignoră ]   [ # 63 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 09.01.08

Toate abonamentele afisate, cel de 15, 25 sau cel care trece de 30 euro, nu mai stiu exact cat e, sunt FARA TVA!!! cu tva, cel de 15 se transforma in 18, iar cel de 30 si ceva se transforma in 48 de euro! cu abo de 48 telefonul costa undeva la 700 si ceva de lei. Inca e problema la microsimuri, NU AU , sau cel putin aseara nu aveau. telefonul era pe stoc dar ei nu aveau microsimuri (in sibiu). Abonamentele de orange sunt mai ok, si preturile.

la cosmote pretul de liber, mai exact 2667 de lei mi se pare unul decent. Parerea mea e ca or sa dea mai multe la liber decat la abonament, mai ales ca e si neverlocked, asa cum sustin ei. Si asta e inca o chestie buna, ptr ca va forta orange sa vanda iphone4 si la liber, nu doar la contract nou.

Semnătură 

MacBookPro Retina Early 2015
iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 64 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 03.11.05

Eu zic ca cei care se gandesc sa isi cumpere un iPhone 4 de la Cosmote si vor sa il foloseasca in alte retele sa se duca direct cu micro-sim-ul in magazin si sa ceara activarea acolo. Asa nu o sa avem nici o surpriza acasa.

[ Ignoră ]   [ # 65 ]
RankRank
Jr. Member

update 4: Problema este stiuta, toti cei care au cumparat vor fi sunati in decursul zilei de azi sau cel tarziu luni(se pare). A fost discutat la compania mama din Grecia. S-ar fi verificat contractul cu Apple, s-a garantat ca sunt neverlocked, acum problema ramane cum de a reusit Ote/Apple sa le codeze. Totusi, problema se va remedia (sustin ei pe baza unui cod) pana cel tarziu luni.

@Soare De azi dimineata cand am postat si era doar zvon, deja exista cuvantul oficial al Cosmote. Sunt curios daca va fi si comunicat oficial de presa. Asa ca degeaba te duci cu micro simul sa probezi pt ca telefoanele nu sunt neverlocked in momentul asta, si oricum, asta vei constata de abia dupa ce il desigilezi.

Semnătură 

the iPhone 5
Helpful iPad
Happy with a MacBook Pro

[ Ignoră ]   [ # 66 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 03.11.05

Ai dreptate asa-i. Cel mai biune asteptam atunci pana vom sti sigur ca sunt deblocate (de la cei care le-au cumparat deja)

[ Ignoră ]   [ # 67 ]
Rank
Newbie
Din: Fagaras
Macuser din: 16.12.10

Si eu am luat aseara un iPhone 4 din Brasov, l-am activat de dimineata cu sim-ul Cosmote, dar vroiam sa il folosesc pe abonament la ORANGE si surpriza…..nu merge

[ Ignoră ]   [ # 68 ]
RankRankRank
Member

Nu merge pentru ca sunt codate si nu vor fi date nici la liber, deocamdata. Sursa: persoane din interiorul companiei, am vazut informarile trimise pe mail. O mare porcarie. Au pret de liber in catalog si in programul de conta, si in epos-ul de cosmote dar deocamdata se promoveaza “doar la contract”...

Semnătură 

iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 69 ]
RankRank
Jr. Member
h3llboy - 17 Decembrie 2010 04:39 PM

Nu merge pentru ca sunt codate si nu vor fi date nici la liber, deocamdata. Sursa: persoane din interiorul companiei, am vazut informarile trimise pe mail. O mare porcarie. Au pret de liber in catalog si in programul de conta, si in epos-ul de cosmote dar deocamdata se promoveaza “doar la contract”...

Eu nu am inteles foarte multe, poti sa reformulezi te rog?

Semnătură 

the iPhone 5
Helpful iPad
Happy with a MacBook Pro

[ Ignoră ]   [ # 70 ]
RankRankRank
Member

Ii raspundeam colegului de mai sus care zicea ca nu merge cu alta cartela.
Mai ziceam ca sunt codate, si ca nu merg activate decat cu microsim de cosmote, dupa care se livreaza un cod de decodare la cererea clientului, exact cum procedeaza cei de la vodafone cu telefoanele lor. Iphone4 nu se vinde la liber la cosmote, sau cel putin nu inca. S-au primit informari pe magazine sa nu-l promoveze decat la contract nou. Deci eu daca vreau sa cumpar azi un ifon4 la liber de la cosmote nu o sa pot. Asta e situatia in sibiu, la restul magazinelor din tara nu cunosc situatia, aici am avut ocazia sa vad hartii si mail-uri cu informari de la sefii de zona catre magazine.

Semnătură 

iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 71 ]
RankRank
Jr. Member

Intre timp problema a fost rezolvata.
Transformarea unui iPhone in neverlocked se face prin intermediul lui Apple, cu un carrier bundle update, exact ca in cazul tuturor telefoanelor vandute de cosmote.
Nu cred ca exista notiunea de deblocare a unui iPhone cu un cod, si atat timp cat iTunes este piatra filozofala prin care iPhoneul prinde viata, nu cred ca se va face altfel.

Semnătură 

the iPhone 5
Helpful iPad
Happy with a MacBook Pro

[ Ignoră ]   [ # 72 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05
Mario Popescu - 20 Decembrie 2010 09:40 AM

Intre timp problema a fost rezolvata.
Transformarea unui iPhone in neverlocked se face prin intermediul lui Apple, cu un carrier bundle update, exact ca in cazul tuturor telefoanelor vandute de cosmote.
Nu cred ca exista notiunea de deblocare a unui iPhone cu un cod, si atat timp cat iTunes este piatra filozofala prin care iPhoneul prinde viata, nu cred ca se va face altfel.

Carrier bundle update introduce automat setarile de net, mms, voicemail, apeluri de urgenta, etc.
Activarea oficiala se face prin trecerea IMEI-ului in lista de telefoane neverlocked/post-unlocked pe care o gestioneaza numai Apple!
Nu exisa nici un cod minune, nu exista nici o interventie magica din partea operatorului!

[ Ignoră ]   [ # 73 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Chicago
Macuser din: 05.10.07

Pentru cei ce au iPhone 4 la cosmote cu unul din abonamentele destinate, poate ne spuneti si noua cum se misca in general si la internet in special.

Semnătură 

Cu respect..G.
iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4

[ Ignoră ]   [ # 74 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 18.03.08

Am un prieten care si-a luat de la cosmo.in general netul este asemanator cu ce ofera orange.poate un pic mai puturos,dar insesizabil.

Semnătură 

iPhone XS Max 64GB Black
Watch 4
MacBook 13 Retina Early 2015
iPad Air 3

[ Ignoră ]   [ # 75 ]
RankRank
Jr. Member
Din: RO
Macuser din: 27.08.08
GiorgioRomany - 26 Decembrie 2010 10:25 AM

Pentru cei ce au iPhone 4 la cosmote cu unul din abonamentele destinate, poate ne spuneti si noua cum se misca in general si la internet in special.

Am eu, mie mi se pare ca se incarca destul de repede paginile, de exemplul macuser.ro se incarca (complet) in aprox. 4 secunde.

Semnătură 

iPhone 4 32Gb (Neverlocked) | iPhone 4 16Gb (Orange)

5 din 8
5