Salutare,
Am un raport pe care l-am creat la cererea clientului în Office 2007 (da, pe Windows, dar întrebarea e de Design & Publishing, so back off cei ofticoși sau care nu au chef să răspundă la topic).
Clientul mi-a cerut ca toate logo-urile hotelurilor să aibă Hyperlink și să te trimită la pagina web a hotelului respectiv, toate adresele hotelurilor să aibă Hyperlink și la un clik să te ducă în Google Maps, ca unele referiri la anumite instituții financiare să aibă Hyperlink și la fel, la un click să te ducă pe pagina lor web. Toate bune și frumoase.
Cum am făcut: Am selectat logo-ul hotelului X, am dat click dreapta pe el, am deschis meniul contextual, am selectat Hyperlink și în câmpul Address: am dat PASTE la adresa web a hotelului respectiv. Același lucru l-am făcut la toate celelalte puncte cerute de client. Mai mult, am verificat (în Word) și linkurile funcționează. Mizeria se întrâmplă când fac PDF.
Am încercat:
1. Print as PDF
2. Print to file, apoi cu Distillerul am distilat fișierul *.ps creând PDF
3. Save as PDF or XPS, am selectat PDF
Rezultatul același: NU îmi recunoasște hyperlinkurile decât la adresele de web din text sau la adresele de email. În ultimă instanță pot să (re)fac și în PDF aceste linkuri, dar dacă din IND merge bine, trebuie cumva să se poată și din Word. Sau nu?
Mulțumesc anticipat,
Sebastian