Office 2007 și Hyperlinkurile
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Am un raport pe care l-am creat la cererea clientului în Office 2007 (da, pe Windows, dar întrebarea e de Design & Publishing, so back off cei ofticoși sau care nu au chef să răspundă la topic).

Clientul mi-a cerut ca toate logo-urile hotelurilor să aibă Hyperlink și să te trimită la pagina web a hotelului respectiv, toate adresele hotelurilor să aibă Hyperlink și la un clik să te ducă în Google Maps, ca unele referiri la anumite instituții financiare să aibă Hyperlink și la fel, la un click să te ducă pe pagina lor web. Toate bune și frumoase.

Cum am făcut: Am selectat logo-ul hotelului X, am dat click dreapta pe el, am deschis meniul contextual, am selectat Hyperlink și în câmpul Address: am dat PASTE la adresa web a hotelului respectiv. Același lucru l-am făcut la toate celelalte puncte cerute de client. Mai mult, am verificat (în Word) și linkurile funcționează. Mizeria se întrâmplă când fac PDF.

Am încercat:
1. Print as PDF
2. Print to file, apoi cu Distillerul am distilat fișierul *.ps creând PDF
3. Save as PDF or XPS, am selectat PDF

Rezultatul același: NU îmi recunoasște hyperlinkurile decât la adresele de web din text sau la adresele de email. În ultimă instanță pot să (re)fac și în PDF aceste linkuri, dar dacă din IND merge bine, trebuie cumva să se poată și din Word. Sau nu?

Mulțumesc anticipat,

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Da dacă faci PDF-ul de pe mac merge ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 22 Noiembrie 2010 05:15 PM

Da dacă faci PDF-ul de pe mac merge ?

Am un G4, nu am Office pe el, doar Open Office.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Și cu OpenOffice ai încercat să faci acel PDF ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

How to Make a Hyperlink in a PDF File

(punctul 5)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 22 Noiembrie 2010 07:09 PM

How to Make a Hyperlink in a PDF File

(punctul 5)

Aceasta ar fi soluția de ultim moment. Am mai folosit-o o singură dată la un Document în InDesign. După ce am făcut PDF, toate lin kurile erau active, cu excepți - culmea - unei adrese de web de pe ultima pagină. Nu am știut ce să-i fac, așa că am recurs la acea metodă. Dar era un link. Aici, în Word, am 12 linkuri pe imagini, vreo 20 de adrese care au link pe Google Maps și vreo 10 linkuri spre diverse site-uri ale unor hoteluri sau instituții. E foarte ușor să greșești. Dar speram să existe vreo setare în Word care odată selectată să permită ca aceste hyperlinkuri să fie active și în Word.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Revin cu un update. Am reușit să creez PDF din Word și să îmi păstreze hyperlinkurile. greșeala a fost a mea, cred. Când am dat SAVE AS… PDF, la OPTIONS era bifată opțiunea ISO 19005-1 compliant PDF/A. Din această cauză el nu salva hyperlinkurile. Poate că are și o logică, din moment ce acest ISO este un format special pentru print, nu? Și atunci nu ai nevoie de hyperlinkuri. L-am debifat și a mers exact cum trebuie.

Vă mulțumesc celor care ați încercat să mă ajutați și pentru că ați rupt din timpul vostru pentru a-mi oferi soluții.

Sebastian

Semnătură